Έξαλλοι με ΕΕΑ στον Εργοτέλη!

Έξαλλοι με ΕΕΑ στον Εργοτέλη!

Έξαλλοι με ΕΕΑ στον Εργοτέλη!

Τουλάχιστον περίεργη χαρακτήριζαν στον Εργοτέλη την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με την διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Κατά τα άλλα όμως ήταν έξαλλοι με την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, στα πλαίσια της κλήσης των ΠΑΕ που έχουν χρεοκοπήσει, είτε βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης (π.χ. Άρης, Λάρισα, ΟΦΗ) είτε δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει (π.χ. Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου), να παρέχουν διευκρινήσεις σχετικά με την εκκαθάριση τους, ανακοίνωσε χθες ότι το θέμα της ΠΑΕ Εργοτέλης είναι "Υπό διάσκεψη". Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, όχι μόνο στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη ο οποίος μετά την ακρόαση του από την ΕΕΑ την περασμένη εβδομάδα, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της άμεσης λύσης κι εκκαθάρισης της ΠΑΕ, θεωρούσε δεδομένη την άμεση έκδοση απόφασης κατά των ενεργειών της ΠΑΕ Εργοτέλης, αλλά και γενικότερα σε αθλητικούς και νομικούς κύκλους.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ Εργοτέλης αποφάσισε πρόσφατα να μην προβεί σε λύση κι εκκαθάριση όπως ξεκάθαρα προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι (αθλητικός, περί ανωνύμων εταιρείων κλπ.) και κανονισμοί (ΚΑΠ) κι όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες αντίστοιχες ΠΑΕ, αλλά σε πώληση του ενεργητικού της εταιρείας μέσω ειδικής εκκαθάρισης (εκκαθάριση εν λειτουργία και διατήρηση της εταιρείας) βάσει του πτωχευτικού κώδικα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, ο οποίος με επιστολή του κατήγγειλε την ΠΑΕ σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΓΓΑ, ΕΕΑ, ΕΠΟ κ.λ.π.).
 
Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Εργοτέλης είναι "υπό διάσκεψη" προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό, ειδικά σε μια περίοδο όπου τα μέλη της Επιτροπής διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η εκκαθάριση των ΠΑΕ που χρεοκοπούν αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ και την αδειοδότηση της (εκδίδοντας πρόσφατα και σχετική απόφαση). Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως η ΕΕΑ δεν καταδίκασε άμεσα την παραπάνω απόφαση της ΠΑΕ Εργοτέλης, η οποία έχει ως προφανή σκοπό την απαλλαγή τον μετόχων / διαχειριστών από τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο (όπως ανέφερεται και στα πρακτικά της πρόσφατης ΓΣ). Η καθυστέρηση της ΕΕΑ στην έκδοση απόφασης όχι μόνο ενθαρρύνει την ΠΑΕ Εργοτέλης και δημιουργεί ποικίλα προβλήματα στο ιδρυτικό σωματείο, αλλά επιπλέον - κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό - ενθαρρύνει κι άλλες ΠΑΕ ν' ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Οι αντιδράσεις για την αλλαγή στάσης της ΕΕΑ ενισχύονται από τις φήμες περί ευνοϊκής για την ΠΑΕ Εργοτέλης τελικής απόφασης, καθώς και για προσωπικές σχέσεις μελών της Επιτροπής με τους υποψήφιους ειδικούς εκκαθαριστές, οι οποίοι υπέδειξαν τον παραπάνω εναλλακτικό δρόμο στην ΠΑΕ Εργοτέλης.

Best of internet