Κινέζοι για Μίλαν-Ιντερ

Κινέζοι για Μίλαν-Ιντερ

bet365

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να πουλάει τους Ροσονέρι σε Κινέζους ενώ στην ίδια χώρα ψάχνει συμπαίκτη για τους Νερατζούρι ο Ερικ Τοχίρ.

Επί ένα χρόνο παίζει το σενάριο απόκτησης του 48% των μετοχών της Μίλαν από τον Ταϋλανδό Mister Bee αλλά τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάτι τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πουλήσει τις μετοχές της Μίλαν! Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, αθλητικά και πολιτικά, οι συζητήσεις με Κινέζους επιχειρηματίες (με επικεφαλής τον Ρόμπιν Λι) είναι σε προχωρημένο στάδιο και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Fininvest, εταιρία του «Καβαλιέρε» στην οποία υπάγονται οι μετοχές των Ροσονέρι, δεν έχει προχωρήσει σε καμία διάψευση. Σε αντίθεση με την πάγια τακτική της, όταν δεν ισχύει κάτι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ιταλοί, η πρόταση των Κινέζων προς τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει το 99,9% των μετοχών (το υπόλοιπο 0,1% ανήκει σε οπαδούς), είναι στα 400 εκατ. ευρώ για το 70%. Το ποσό είναι πολύ μικρότερο από το... 1 δισ. ευρώ που ζητούσε ο «Καβαλιέρε», στον οποίο οι υποψήφιοι επενδυτές φαίνεται πως έχουν δώσει διορία: Η συμφωνία πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα αποσυρθεί και δεν θα μπουν σε περισσότερες διαπραγματεύσεις.

Κίνα και η Ιντερ
Την ίδια ώρα, νέα από την Κίνα περιμένει και η Ιντερ αφού ο Ερικ Τοχίρ ψάχνει εδώ και μήνες για επενδυτές, οι οποίοι θα πάρουν ένα ποσοστό των μετοχών ώστε να βοηθήσουν οικονομικά. Αυτή η αναζήτηση, τελικά, φέρεται να έχει αποτέλεσμα αφού τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμος να μπει στους Νερατζούρι ο Ζιανγκ Γιντόνγκ, αποκτώντας το 20% για 80 εκατ. ευρώ. Τα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι το 20% θα προκύψει με αγορά του 14% από τις μετοχές του Τοχίρ (έχει το 70%) και το 6% από τις μετοχές του Μάσιμο Μοράτι (έχει το 30%). Στο θέμα της Ιντερ, πάντως, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα αφού δημοσιεύματα θέλουν τον Κινέζο να έχει ως στόχο να αποκτήσει σε βάθος χρόνου την πλειοψηφία των μετοχών ενώ κάποια άλλα σενάρια τον θέλουν να συνεργάζεται στη συνέχεια με τον Μοράτι ώστε να πάρουν οι δυο τους τον έλεγχο, αφήνοντας στην άκρη τον Τοχίρ, ο οποίος έχει αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

 

SERIE A Τελευταία Νέα