Οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ

Κώστας Ζάλιαρης
Οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Η Μαδρίτη θα ... παραμείνει ενωμένη από τη στιγμή που αποφεύχθηκε ο «εμφύλιος» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Ρεάλ να βρίσκεται στο δρόμο της Μάντσεστερ Σίτι και την Ατλέτικο να κοντράρεται με τη Μπάγερν Μονάχου!

Ούτε... τοπική κόντρα στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά ούτε και συνάντηση του Γκουαρδιόλα με τη Σίτι προτού την αναλάβει το προσεχές καλοκαίρι.

Και πάλι όμως, οι ημιτελικοί του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στο σημείο που έφτασε η διοργάνωση και με τις ομάδες που δίνουν το «παρών», είναι απίστευτα ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της παρουσία στη φάση των «4», μετά την πρόκριση εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, κοντράρεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα υπόλοιπα στελέχη της «βασίλισσας» θα βρεθούν στο «Etihad» για το πρώτο παιχνίδι με τους «πολίτες», ενώ, η Ατλέτικο θ' αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου, με το πρώτο ματς να πραγματοποιείται στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπως προέκυψε από την κληρωτίδα...

Οι «πολίτες» του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχουν ήδη κάνει ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι ικανοποιημένοι απλά με την παρουσία τους στα ημιτελικά κι αν τους δοθεί η ευκαιρία θα... φτάσουν μέχρι τέλους.

Στο πίσω μέρους του μυαλού όλων στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 11ο ευρωπαϊκό, σε μια περίοδο που η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει ψυχολογία, έχει αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να διεκδικήσει ό,τι και ό,σα μπορεί μετά και τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στο άλλο ζευγάρι, η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται απέναντι από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν να θυμούνται την πορεία μέχρι και τον τελικό, το 2014, όπου συνάντησαν τη συμπολίτισσά τους, Ρεάλ και ηττήθηκαν στη Λισαβόνα, αλλά το εμπόδιο των Βαυαρών μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Μαδριλένους.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μάλλον θα δηλώνει ανακουφισμένος που τουλάχιστον προς το παρόν δεν συναντά τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού θα ήταν αρκετά... άβολο και θα ήθελε ν' αποχαιρετήσει τον γερμανικό σύλλογο το καλοκαίρι με το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ατλέτικο και Μπάγερν είχαν βρεθεί στον μεγάλο τελικό του 1974.

Τα παιχνίδια:

26/4 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

27/4 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

3/5 Μπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο Μαδρίτης

4/5 Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα