Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (5-4 πέναλτι)

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (5-4 πέναλτι)

bet365

Ο Σόρια ψάρεψε τον Μπενιάτ, ο Γκαμεϊρό έβαλε το δικό του και η Σεβίλλη που απέκλεισε στα πέναλτι (5-4) την Αθλέτικ, πηγαίνει για το επικό... three peat.

Είναι η διοργάνωση της. Δεν χωρούσε αμφιβολία ούτως ή άλλως, αλλά αυτό που κάνει η Σεβίλλη στο UEFA/ Europa League είναι επικό. Οχι μόνο είναι η κάτοχος και το έχει πάρει τέσσερις φορές σε 10 χρόνια, αλλά έχοντας σηκώσει την κούπα δύο σερί σεζόν, πλησίασε πλέον και στο να τριτώσει το... καλό της. Αυτή τη φορά χρειάστηκε να παλέψει από την άσπρη βούλα με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μπενιάτ αστόχησε στην τέταρτη εκτέλεση της Αθλέτικ (το έστειλε πάνω στον Σόρια), ο Γκαμεϊρό ολοκλήρωσε το εύστοχο 5x5 των Σεβιγιάνων και τους έστειλε στα ημιτελικά.

Το πέρασμα της Σεβίλλης με 1-2 από το «Σαν Μαμές» της έδινε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, η Μπιλμπάο δεν ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί χωρίς μάχη. Οταν λοιπόν ο Αντούριθ σούταρε και ο Σορία το... έπνιξε (58'), επιτρέποντας του να φτάσει τα 10 φετινά γκολ στη διοργάνωση, οι Βάσκοι αναθάρρησαν. Ωστόσο, δύο λεπτά κράτησε η χαρά τους, καθώς ο Γκαμεϊρό με πλασέ στην αντεπίθεση ισοφάρισε. Βέβαια δεν άλλαξε και πολλά αυτό το γκολ, καθώς η Αθλέτικ ήθελε ακόμα ένα στα σίγουρα.

Και το βρήκε στο 80', με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία. Ετσι με το 1-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η πρόκριση οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι με την λομπίτσα του Σουσαέτα (97') να αγγίζει το δοκάρι. Στο 100' όμως οι γηπεδούχοι ήταν απίθανο το ότι δεν σκόραραν σε διπλή εντυπωσιακή ευκαιρία. Παραλίγο αυτογκόλ του Ιτουράσπε με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κόκε έπιασε το ψαλιδάκι, με τον Σαν Χοσέ να σώζει στη γραμμή.

Και χωρίς να συμβεί κάτι άλλο στα εξτρά 30 λεπτά, το εισιτήριο για τα ημιτελικά παίχτηκε στη ρουλέτα των πέναλτι, όπου ξεκίνησε πρώτη η Αθλέτικ...

Ραούλ Γκαρθία 0-1
Κόκε 1-1
Βιγκέρα 1-2
Κρικόβιακ 2-2
Σαν Χοσέ 2-3
Κονοπλιάνκα 3-3
Μπενιάτ... απόκρουση ο Σόρια και 3-3
Ν'Ζονζί 4-3
Σουσαέτα 4-4
Γκαμεϊρό 5-4

* Ηταν η 3η φορά που είχαμε εμφύλια ισπανική παράταση
1998 Αλέτικο-Σοσιεδάδ
2014 Μπέτις Σεβίλλη

* Ηταν η 10η φορά που έπαιξε ευρωπαϊκή παράταση η Σεβίλλη και η 4η για την Αθλέτικ!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα