Μπενφίκα - Μπάγερν 2-2

Μπενφίκα - Μπάγερν 2-2

bet365

Η Μπάγερν βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως το τελικό 2-2 στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα, την έστειλε για 5η συνεχόμενη σεζόν στα ημιτελικά του Champions League.

Η Μπενφίκα προηγήθηκε κόντρα στη ροή, όμως πριν προλάβει να το πιστέψει, ο Βιδάλ είχε ισοφαρίσει. Ο Μίλερ έκανε την ανατροπή για την Μπάγερν με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ταλίσκα ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με υπέροχη εκτέλεση φάουλ και οι Πορτογάλοι έψαξαν χωρίς αποτέλεσμα τη νίκη γοήτρου. Έτσι, ο Γκουαρδιόλα φτάνει ξανά στα ημιτελικά, φάση από την οποία δεν έχει λείψει ποτέ (έχει 7 στα 7) και οι Βαυαροί για 5η συνεχόμενη σεζόν.

Το ματς ξεκίνησε με τα μεγάλα κανόνια να λείπουν (τραυματίας ο Μήτρογλου, τιμωρημένος ο Ζόνας για τους γηπεδούχους, στον πάγκο ο Λεβαντόφσκι για τους φιλοξενούμενους) και τους Βαυαρούς να έχουν την κατοχή. Η πρώτη φάση ήρθε στο 19', όταν μετά από σέντρα του Λαμ από δεξιά, ο Μίλερ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους φάση. Στο 27' ο Ελισέου έβγαλε τη σέντρα, ο Νόιερ έκανε λάθος έξοδο και ο Χιμένες με κεφαλιά το 1-0!

Στο 30' ο Μεξικανός βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Γερμανό και στο 38' ήρθε η ισοφάριση. Σέντρα του Λαμ από δεξιά, λάθος αυτή τη φορά του Έντερσον και ο Βιδάλ με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1! Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την Μπάγερν και κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα. Κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο στο 52', κεφαλιά του Μαρτίνεθ, απίστευτα κακή αμυντική λειτουργία της Μπενφίκα και ο Μίλερ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Το ματς κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο, να πλησιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις στο τρίτο γκολ, να έχουν δοκάρι με τον Ντάγκλας Κόστα στο 60' και να πιέζονται μόνο όταν ο Ρούι Βιτόρια έκανε αλλαγές και εκείνοι χαλάρωσαν. Στο 74' ο Μαρτίνεθ ανέτρεψε τον Καρσελά λίγο έξω από την περιοχή, με τους Πορτογάλους να διαμαρτύρονται έντονα για αποβολή του Ισπανού, καθώς θεώρησαν ότι ο παίκτης τους ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Βιτόρια. Τελικά, το φάουλ αποδείχθηκε σαν... πέναλτι για τον Ταλίσκα, που έκανε το 2-2! Ο ρυθμός άνοιξε, οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος, οι Βαυαροί δεν αγχώθηκαν και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Έντερσον, Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελεφ, Ελισέου (88' Γιόβιτς), Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Σάλβιο (68' Ταλίσκα), Καρσελά, Πίτσι (58' Γκέντες), Χιμένες

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Κίμιχ, Λαμ, Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνσο (90' Μπερνάτ), Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα, Ριμπερί (90+2' Γκέτσε), Μίλερ (84' Λεβαντόφσκι)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα