Δημητρίου: «Φέτος δικαιούταν την άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Θοδωρής Βασίλης
Δημητρίου: «Φέτος δικαιούταν την άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα»

bet365

Ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, τόνισε ότι δεν είχε κάποιο προσωπικό θέμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στον φετινό φάκελο των Ηπειρωτών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM:

Ο κ. Δημητρίου ήταν κατατοπιστικός σε θέματα που αφορούσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, λέγοντας αρχικά: «Γιατί να έχω πρόβλημα με μια ομάδα και συγκεκριμένα την ομάδα των Ιωαννίνων. Στην Ελλάδα δεν γίνεσαι πιστευτός, αλλά ειλικρινά ΔΕΝ ικανοποιούμαι με το να κόβω ομάδες. Ξέρετε, όμως, είμαι κι εγώ υπόλογος και ελέγχομαι και δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια για κάποιους και να τα έχω ορθάνοιχτα για κάποιους άλλους».

Για το φετινό φάκελο του ΠΑΣ: «Τα έκαναν όλα σωστά, ό,τι λέει ο κανονισμός και είμαι ευτυχής γιατί μετά από 3 χρόνια που κοβόταν, πήρε άδεια. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι μία ευκαιρία αυτή η διαδικασία για τις ομάδες και είναι εργαλείο εξυγίανσης, αλλά εξαρτάται από την κάθε ομάδα πως θα την αξιοποιήσει. Την άδεια που πήρανε τα Γιάννενα τη δικαιούνταν. Δεν φημίζομαι για την επιείκεια μου ούτε ότι κάνω χάρες. Τη δικαιούνταν και την πήραν, όπως δεν τη δικαιούνταν και δεν την πήραν τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν υπάρχουν ουσιώδη και μη ουσιώδη κριτήρια αδειοδότησης: «Μου έγινε ξανά παρόμοιο ερώτημα για το αν υπάρχουν ουσιώδη και τυπικά κριτήρια και τους εξήγησα, ότι όλες οι διατάξεις είναι ουσιώδεις. Δεν υπάρχουν τυπικές και ουσιώδεις. Αν υπήρχαν 15 κριτήρια για παράδειγμα, με τι γνώμονα θα είναι έλεγες ότι τα δεκατέσσερα είναι ουσιώδη και το ένα όχι; Και δεν θα κατηγορηθείς μετά για εύνοια προς κάποιον;».

Για τις εφέσεις και την πρόσθεση στοιχείων: «Τα έλεγαν αυτά και τα Γιάννενα τα προηγούμενα χρόνια, ότι θα λύσουμε τα προβλήματα σε 2ο βαθμό. Ο κανονισμός το γράφει ρητά. Ο δικονομικός κανονισμός λειτουργίας στα άρθρα 19 και 20 λέει ότι δεν επιτρέπεται να προσκομίζονται έγγραφα μετά την πάροδο της 31ης Μαρτίου. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Αν έπρεπε μία ομάδα να φέρει το έγγραφο Χ και δεν το έφερε και το προσθέτει μετά, πώς θα ανατρέψεις σαν επιτροπή μία απόφαση, όταν οι προηγούμενοι ποτέ δεν το είχαν μπροστά τους αυτό το χαρτί για να το κρίνουν;».

Για το θέμα των 100 δόσεων και αν θα μπορούσε να πάρει άδεια από πέρυσι ο ΠΑΣ: «Στο θέμα των 100 δόσεων είχε δοθεί πέρυσι παράταση 15 ημερών από την ΕΠΟ μόνο για την Ελλάδα. Την UEFA δεν την απασχολεί αν δόθηκε παράταση στην Ελλάδα. Πανευρωπαϊκά ισχύει η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου. Τα ρύθμισες ως τότε, μπράβο σου, δεν τα ρύθμισες, λυπάμαι πολύ».

Για τους ισολογισμούς: «Δεν ξέρει πολλές φορές ο κόσμος. Βλέπει κάποιος πέντε δημοσιευμένες καταστάσεις και θεωρεί ότι είναι χειρότερες από της δικιάς του ομάδας, άρα λέει πως δώσετε στον τάδε και δεν πήρα εγώ. Αυτή, όμως, είναι η απεικόνιση μιας συγκεκριμένης στιγμής και έχει και ευρύτερες υποχρεώσεις μιας ομάδας, που εμάς δεν μας απασχολούν. Εγώ εξετάζω να μπορεί να είναι σε λειτουργία και να μη σκάσει μια ΠΑΕ τον επόμενο χρόνο. Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα μακροημερεύσουν οι ομάδες. Η UEFA λέει, ότι δεν έχω διάθεση να βάλω στις διοργανώσεις μου μία ομάδα που θα σκάσει και θα δημιουργήσει πρόβλημα με τους σπόνσορες μου, τα τηλεοπτικά κτλ, γι' αυτό εξετάζουμε τις ομάδες μόνο για ένα χρόνο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα