Συμφωνία για τηλεοπτικά, τεχνοκράτη και διαιτησία στη Λίγκα

Συμφωνία για τηλεοπτικά, τεχνοκράτη και διαιτησία στη Λίγκα

Συμφωνία για τηλεοπτικά, τεχνοκράτη και διαιτησία στη Λίγκα

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε, με τους εκπροσώπους των ομάδων να έρχονται σε συμφωνία για την ανακατανομή των τηλεοπτικών, αλλά και στο να υπάρξει τεχνοκράτης πρόεδρος τη νέα σεζόν. Τι συμφωνήθηκε για το θέμα των διαιτητών...

Με μια θετική εξέλιξη ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Σε αυτό, συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων η ανακατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ώστε να βοηθηθούν περισσότερο οι μικρομεσαίες ομάδες. Πρέπει να σημειωθεί, πως σε αυτό συμφώνησαν και οι «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Επίσης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα τρέξει το θέμα της διαιτησίας, με τις ομάδες να συμφωνούν πως αυτή πρέπει να γίνει επαγγελματική από τη νέα σεζόν. Ακόμα, θετικοί ήταν όλοι εκπρόσωποι των ομάδων ώστε από την νέα περίοδο οι αποφάσεις στη Λίγκα να παίρνονται κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Τα παραπάνω, επιβεβαίωσε και με δήλωσή του αμέσως μετά το Δ.Σ., ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αποκάλυψε και την συμφωνία για τεχνοκράτη πρόεδρο στη Λίγκα από τη νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε συνέχεια του συμβουλίου της ΕΠΟ είχαμε και διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα, όπου πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Αποφασίσαμε να υπάρξει μία αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, 40% ισομερώς και 60% σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Τη δημιουργία μίας επιτροπής για να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για επαγγελματική διαιτησία από την επόμενη περίοδο. Έγινε επίσης μία επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας με τεχνοκράτη πρόεδρο, από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Επίσης, όπως ξέρετε φέτος δεν είχαμε χορηγό και έτσι καλέσαμε οίκους για προτάσεις ώστε να έχουμε χορηγούς την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Αναλυτικά και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, καταρχήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, επί τη βάσει των βασικών αξόνων της «πρότασης των έντεκα ομάδων».

2/ Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί την «πρόταση των έντεκα ομάδων» για τη διαιτησία και θα την επαναφέρει προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην Ε.Π.Ο.

3/ Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή προς το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εισήγησης αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συστήματος λειτουργίας και διοίκησης  της Super League».

Best of internet