Αυτά ζητάει ο Κοντονής!

Δημήτρης Τομαράς
Αυτά ζητάει ο Κοντονής!

bet365

Τα τέσσερα κομβικά σημεία για να αποφευχθεί το Grexit και να τελειώσει κανονικά το Κύπελλο Ελλάδος, που πιθανότατα θα γίνει χωρίς κόσμο και με ρέφερι από το εξωτερικό!

Ολα δείχνουν ότι το Grexit θ' αποφευχθεί. Τι ζητάει όμως η Πολιτεία για να συμβεί κάτι τέτοιο; Τέσσερα είναι τα κομβικά σημεία που ζητάει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Κοντονής που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε ν' ανάψει το πράσινο φως και να έχουμε Κύπελλο ξανά.

Πρώτο βήμα που ζητάει ο Κοντονής. Μέσα στο επόμενο 48ωρο η ΕΠΟ θα πρέπει να έχει αποσύρει το αίτημα που έχει κάνει στο ΣτΕ (η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας (αυτός είναι ο νομικός όρος) στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου).

Δεύτερο βήμα θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη η FIFA και η UEFA να έχουν στείλει κοινή επιστολή στο Υπουργείο στην οποία θα δεσμεύεται στα σημεία που συμφώνησαν και θα πρέπει ν' αλλάξουν στην ΕΠΟ. Δηλαδή πρώτον να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία. Και δεύτερον την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της "εγκληματικής οργάνωσης" (Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος, Παπανικολάου, Υφαντής, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος) στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα πριν από το 2014.

Τρίτο βήμα. Εάν συμβούν όλα αυτά τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού θ' ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη του Κυπέλλου.

Τέταρτο βήμα (πιθανότατα) την Τετάρτη έρχονται ξανά στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA για να συνεχιστούν οι συζητήσεις πάνω στην κοινή βάση που έχουν βάλει οι εμπλεκόμενοι.

Οπως όλα δείχνουν το Κύπελλο θα συνεχιστεί κανονικά αλλά χωρίς θεατές (είτε με παρουσία μαθητών) και δεν αποκλείεται στον τελικό να υπάρξουν και ξένοι διαιτητές.

 

Τελευταία Νέα