Και γιατί να μην είναι ο επόμενος;

Και γιατί να μην είναι ο επόμενος;

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Και γιατί να μην είναι ο επόμενος;

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta.gr για τον Άλαν Πουλίδο και εξηγεί πως ο Μεξικανός φορ αλλάζει το ίδιο του το... μέλλον, με τον τρόπο που ολοκληρώνει την φετινή σεζόν.

Πέντε γκολ σε δεκατρείς τελικές προσπάθειες. Ποσοστό καλό για σουτέρ τριών πόντων. Ποσοστό εξωφρενικό όμως όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ή πιο σωστά; Ποσοστό... Άλαν Πουλίδο εδώ και μερικούς μήνες στον Ολυμπιακό. Από τον Γενάρη όταν άρχισε να παίζει στην Σούπερ Λιγκ, και τέλος πάντων άνοιξε τον λογαριασμό του με τα αντίπαλα δίχτυα. Σχεδόν ένα κάθε 2,5 τελικές προσπάθειες βάζει ο Μεξικανός! Σα να πετάει χαλίκια στην θάλασσα.

Και όλα μέσα από το «κουτί». «Σεντρεφορίσια». Έχοντας κάνει τη σωστή προεργασία χωρίς την μπάλα. Έχοντας βρει τρόπο για να δημιουργήσει «πλεονέκτημα». Έχοντας αναγκάσει κάποιον αμυντικό να φτύνει στον... κόρφο του, για το πώς κατάφερε να τον χάσει από τα μάτια του. Ναι, εντάξει ζούμε στον αστερισμό του Κώστα Φορτούνη φέτος. Και ο Έλληνας μέσο-επιθετικός όμως κάπως έτσι το έκανε το ξεπέταγμα, στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν. Άρχισε να παίζει ολοένα και περισσότερο. Άρχισε να δείχνει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Μέχρι που φέτος ήρθε και... ξεσάλωσε.

Γιατί όχι λοιπόν του χρόνου, ο Πουλίδο; Γιατί να μην γίνει ο επόμενος; Και 100% προσαρμοσμένος θα είναι. Και θα έχει αφήσει πίσω οριστικά μιάμιση σεζόν που απείλησε την ίδια την καριέρα του. Επιπλέον και την εμπιστοσύνη του Σίλβα θα την έχει πλέον στο τσεπάκι του, μιας και ο Πορτογάλος ήδη έχει αλλάξει γνώμη για εκείνον. Και όσο για την διοίκηση; Προφανώς το γεγονός ότι είπε «όχι» σε δύο μεγάλες προτάσεις τον Γενάρη, πριν ο Μεξικανός αρχίσει να παίζει, πιστοποιεί και εδώ τον ίδιο παρανομαστή. Την αληθινή εμπιστοσύνη.

Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής ο Πουλίδο. Δεν βρίσκεσαι τυχαία σε αποστολή Μουντιάλ, με το εθνόσημο του Μεξικό σε ηλικία 23 ετών. Και δεν βρέθηκε και τυχαία στον Ολυμπιακό. Μεξικάνικο σίριαλ έγινε η απόκτηση του. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις των Ερυθρόλευκων τα τελευταία χρόνια. Για έναν επιθετικό που πριν καν έρθει έδειξε πως το... λέει η ψυχή του. Ο τρόπος που άφησε την Τίγκρες τα λέει όλα.

Δείχνει λοιπόν πλέον ότι είναι έτοιμος. Ότι μπορεί από την επόμενη σεζόν να γίνει κάτι ιδιαίτερο. Να διεκδικήσει φανέλα βασικού. Να «ταλαιπωρήσει» τον Σίλβα για να τον χωρέσει στις αρχικές επιλογές του. Ακόμη και παρόντος του Ιντέγιε. Έγινε άλλωστε μια φορά. Με την Άντερλεχτ στο Φάληρο. Ο Φορτούνης πίσω από τον φορ. Ο Νιγηριανός στην κορυφή. Ο Ντουρμάζ σε ρόλο κλασικού αριστερού εξτρέμ. Και ο Πουλίδο να ξεκινά από δεξιά για να πατήσει σαν «δεύτερος» στην περιοχή. Μπορεί οι περισσότεροι να θυμόμαστε τον αποκλεισμό, αλλά μέχρι να τραυματιστεί ο Σουηδός μια χαρά δούλεψε αυτό το «καρέ». Γιατί όχι και του χρόνου λοιπόν;

Ειδικά από τη στιγμή που οι μεγαλύτεροι «θαυμαστές» του Μεξικανού στην Ελλάδα, κατοικούν εντός του Ρέντη και προπονούνται μαζί του. Τον έχουν σε μεγάλ εκτίμηση τον Πουλίδο, οι συμπαίκτες του. Λένε για εκείνον τα καλύτερα. Και όχι δημόσια όπως έκανε ο Φινμπόγκασον, που και σε τελική ανάλυση έτσι θα τα έλεγαν ακόμη και αν δεν τα πίστευαν. Στις ιδιωτικές συζητήσεις, τα υποστηρίζουν. Και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής