«Αλτσχάιμερ από τις βαριές μπάλες»

«Αλτσχάιμερ από τις βαριές μπάλες»

bet365

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας, Γκόρντον Μπανκς, δήλωσε ότι πολλοί συμπαίκτες του έχουν Αλτσχάιμερ επειδή παλιά οι μπάλες είχαν πολύ μεγαλύτερο βάρος.

Από τους 11 παίκτες που ήταν βασικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, το οποίο κατέκτησε η Αγγλία, οι τρεις, οι Μάρτιν Πίτερς, Ρέι Γουίλσον και Νόμπι Στάιλς, έχουν Αλτσχάιμερ ενώ ο Τζακ Τσάρλτον σοβαρή απώλεια μνήμης. Η FA ζήτησε από την FIFA να κάνει έρευνα για το αν οι πρώτην παίκτες των Τριών Λιονταριών έχουν άνοια σαν συνέπεια της βλάβης που έχει προκληθεί στον εγκέφαλο εξαιτίας της συμμετοχής τους σε αγώνες. Ο Μπανκς πάντως δεν έχει καμία αμφιβολία και το εξέφρασε με δηλώσεις τους Times.

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα δύο γεγονότα. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τους 11 παίκτες που κατέκτησαν το Mundial το 1966 υπάρχουν πολλοί που έχουν προβλήματα. Ηταν πολύ πιο βαριά απ' ότι είναι σήμερα. Ειδικά τον χειμώνα, όταν απορροφούσε όλο το νερό. Οταν γινόταν τόσο βαριά, δεν μπορούσα καν να εκτελέσω το ελεύθερο παρότι είχα πολύ δυνατά πόδια. Αυτοί οι τύποι έβαζαν τα κεφάλια τους σε αυτή την μπάλα και όχι μόνο στους αγώνες αλλά κάθε μέρα στις προπονήσεις. Είναι πολύ λυπηρό. Κάποτε, βρισκόμασταν κάθε χρόνο αλλά από τότε που η κατάστασή τους έγινε χειρότερη, οι γυναίκες τους σταμάτησαν να τους φέρνουν».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα