Σπανός: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σπανός: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση»

Gazzetta team
Σπανός: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση»

bet365

Ο Γιώργος Σπανός αισιοδοξεί ότι τελικά δεν θα υπάρχει ποδοσφαιρικό Grexit.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου δήλωσε πως οι προτάσεις του Χρήστου Πανόπουλο θα συζητηθούν στο αυριανό Δ.Σ. της Super League, ενώ παράλληλα αισιοδοξεί πως δεν θα έχουμε τελικά Grexit.

Οι δηλώσεις του στο «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για το αν αύριο, στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα συζητηθούν οι προτάσεις του Χρήστου Πανόπουλου, θα γίνει ένα βήμα μπροστά για την αποφυγή του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και πάντα ως λαός όταν έρχεται η κατάλληλη ώρα, φτιάχνουμε τα πράγματα προς τα μπροστά. Αύριο συνεδριάζουμε στη Σούπερ Λίγκα με μία ατζέντα που θα δώσει μία νέα κατεύθυνση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία ατζέντα που δούλεψε ο Χρήστος Πανόπουλος με τη βοήθεια των υπόλοιπων ομάδων. Σε αρκετά θέματα που υπάρχουν πολλά προβλήματα, αυτή η ατζέντα μπορεί να δώσει λύσεις και να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι Ρόμα - Μπολόνια.

Για το τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ατζέντα: «Νομίζω ότι όποιος έχει ειλικρινείς προθέσεις, καταλαβαίνει πως οι συγκεκριμένες προτάσεις που γίνονται για την αναβάθμιση συνολικά του ποδοσφαίρου, κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κύριος Πανόπουλος θα μας παρουσιάσει και τις θέσεις των μεγάλων ομάδων, πιστεύω ότι είναι μία θέση που θα επικροτήσει και η ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για τομείς που χρήζουν βελτίωσης».

Για τα προβλήματα που θα προκληθούν από τον ενδεχόμενο αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις: «Πρακτικά θα είναι πάρα πολύ σοβαρό το πρόβλημα, όταν δεν υπάγεσαι πουθενά και δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα επηρεαστούν τα έσοδα, οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο θα μπορούν να φύγουν ως ελεύθεροι. Τα έσοδα θα είναι μηδαμινά και θα υπάρξει πρόβλημα και σε άλλους ακόμη τομείς. Μόνο στον Ατρόμητο εμείς έχουμε μόνο 70 άτομα προσωπικό. Θα βλάψει γενικά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σημαντικά έσοδα του Κράτους προέρχονται από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και από άλλα επαγγέλματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Θεωρώ πως κανέναν δεν συμφέρει η συγκεκριμένη σκέψη, πως θα υπάρξει Grexit. Πρέπει να φτιάξουμε και άλλα πράγματα, να φτιάξουμε το προϊόν που με ευθύνη των παραγόντων έχει φτάσει σε πολύ χαμηλό σημείο αξιοπιστίας και μεγάλης καχυποψίας. Άρα πρέπει να βάλουμε ένα πλαίσιο τέτοιο να το αναβαθμίσουμε, αφού θα έρθουν περισσότεροι χορηγοί και θα είναι καλό για όλους μας, όπως και για εσάς τους δημοσιογράφους».

Για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δεν μπορώ να μιλήσω τι γίνεται στο εξωτερικό. Η πρόταση δική μας αφορά πως από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπάρχει στη Σούπερ Λίγκα, το 50% θα πηγαίνει ισομερώς στις ομάδες και το υπόλοιπο 50% ανάλογα τη βαθμολογική τους θέση. Αυτό θα βοηθήσει και τις μικρότερες ομάδες, αφού οι μεγάλες έχουν και άλλες χορηγίες που μπορούν να έχουν έσοδα. Έτσι εμείς θα μπορέσουμε να φέρουμε καλύτερους παίκτες, να μην γνωρίζουμε τον πρωταθλητή από τον Δεκέμβριο. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν έχει ενδιαφέρον και δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Για το αν θα υπάρξει συζήτηση για την πρόταση της ΑΕΚ για τα έσοδα του πρωταθλητή από τη συμμετοχή του στο Champions League: «Δεν το ξέρω, δεν το γνωρίζω αυτό. Η πρόταση που έχουμε επεξεργαστεί με τον κύριο Πανόπουλο είναι αυτή που σας είπα. Τα έσοδα από το Champions League χρεώνονται απευθείας στην ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη θέση. Αν ο πρωταθλητής θέλει να το κάνει αυτό, τότε υπάρχουν λύσεις. Είχα κάποιες ενστάσεις και αμφιβολίες, όμως ο κύριος Πανόπουλος μας καθησύχασε και μας είπε πως θα αποδεχθούν τις προτάσεις μας οι μεγάλες ομάδες. Με βάση αυτό το συμφωνητικό θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από όλα τα μέλη της Σούπερ Λίγκας».

Για το αν πιστεύει πως ενδεχόμενη θετική κατάληξη στο αυριανό Δ.Σ. της Λίγκας θα επηρεάσει την απόφαση του Σταύρου Κοντονή: «Ξέρω ότι είναι ήδη ενημερωμένος και έχει επικροτήσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη προσπάθεια θα άρει τις αμφιβολίες του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα