Συμπεράσματα, ανάγκες και… Grexit!

Συμπεράσματα, ανάγκες και… Grexit!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Συμπεράσματα, ανάγκες και… Grexit!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα αφορούν την ΑΕΚ,θυμίζει τις αγωνιστικές προτεραιότητες που οφείλουν να έχουν στον σχεδιασμό τους οι «κιτρινόμαυροι» και σημειώνει την τελευταία ευκαιρία του ποδοσφαίρου.

Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να τελειώνει, όμως όπως ήταν αναμενόμενο και έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, κανείς δεν γνωρίζει τι μας… ξημερώνει!

Η αντίστροφη μέτρηση για το ποδοσφαιρικό Grexit είναι στο… κόκκινο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ζήσουμε και τι θα ισχύει από τούτο το καλοκαίρι κι έπειτα…

Έμεις θα πρέπει να κάνουμε μία ποδοσφαιρική κουβέντα. Να αναλύσουμε από τούτο το χώρο όσα είδαμε και αφορούν την ΑΕΚ και τον αγώνα με τον Πανιώνιο και ότι αφορά το… αύριο των «κιτρινόμαυρων» (όχι μόνο για τα πλέι οφ).

Πώς θα προχωρήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι υπεύθυνοί του στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν; Πού θα αγωνίζεται η ΑΕΚ και πιο σωστά αν θα συμμετάσχει στο Europa League; Ποιες οι αποφάσεις για την ενίσχυσή της, με ποια δεδομένα και ποιον κόουτς;

Μπορεί να είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε μία υποθετική κουβέντα έχοντας στο μυαλό μας (για παράδειγμα) ως δεδομένη τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως στην πράξη απλά θα υποθέτουμε και θα αναλύουμε σκέψεις, όχι την ουσία, τις αποφάσεις δηλαδή…

Σύντομα θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μεγάλη ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές είναι αναμφισβήτητα η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και η εκκίνηση συζήτησης για αλλαγές με βάση την πρόταση Πανόπουλου.

Αν δεν προκύψει εκεί λύση, απ’ αυτούς που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε δεν θα υπάρξει και σωτηρία είτε προκύψει Grexit είτε όχι. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα… Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία αρκεί να παίξουν όλοι με ανοιχτά χαρτιά και να ξεκαθαρίσουν - καθαρίσουν τα πάντα!

Αυτά όλα μένει να τα δούμε και έως ότου συμβεί αυτό εμείς οφείλουμε να δούμε τα αγωνιστικά και να τα αναλύσουμε…

Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της απέναντι στον Πανιώνιο με μία αρκετά εύκολη νίκη και επιβεβαίωσε πως ακόμη και αν δεν αρέσει (η ποιότητα του ποδοσφαίρου που αποδίδει) έχει πλέον ταυτότητα ομάδας που κερδίζει, ειδικά όταν παίζει εντός έδρας.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ένα καλό τεστ προ των πλέι οφ για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα ότι η ΑΕΚ θα είναι όπως ακριβώς την περιμένουμε (σοβαρή, τακτικά πειθαρχημένη) στα παιχνίδια του έξτρα μίνι πρωταθλήματος.

Βασικό θετικό μαντάτο και συμπέρασμα πως ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν δυσκολεύτηκε (απόντος του Σιμόες) να αλλάξει διάταξη, να αφήσει στην άκρη το 4-3-3 και να επιλέξει το 4-2-3-1. Με Κορδέρο - Γιόχανσον δίδυμο στα χαφ έσβησε την απουσία του Πορτογάλου αμυντικού μέσου.

Όμως ξέχασε πως στο συγκεκριμένο σύσυτημα (σ.σ.: 4-2-3-1) χρειάζεσαι απαραιτήτως και καθαρόαιμο εξτρέμ. Τέτοιο στην ΑΕΚ είναι μόνο ο Μπαρμπόσα (και ο Πλατέλλας αλλά…), άρα δεν μπορεί να μην ξεκινάει στην 11άδα. Υπάρχει ελαφρυντικό βέβαια για τον Πογιέτ αφού στην Μυτιλήνη ο Μπαρμπόσα ήταν εκτός ματς και προφανώς γι’ αυτό τον άφησε εκτός αρχικού σχήματος.

Συμπέρασμα είναι επίσης πως ο Πογιέτ διάβασε το ματς και οι αλλαγές που έκανε έφεραν τη νίκη στην ΑΕΚ. Δυο γκολ ο Πέκχαρτ (το ένα σούπερ φορίσιο και εξαιρετικό τέρμα) και δυο ασίστ ο Μπαρμπόσα. Αρκετά καλά…

Υπάρχει και το θέμα του μη παραγωγικού Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος είχε δυο στιγμές, κυρίως αυτή στο πρώτο 45λεπτο, που θα μπορούσε να σκοράρει και δεν το έκανε. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς με την Καλλονή στην Μυτιλήνη. Πάντως βγάζει διάθεση.

Πρέπει να γίνει επισήμανση και στο διάστημα που η ΑΕΚ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες και όμως ανταποκρίθηκε άριστα στον γήπεδο, δεν έχασε τον έλεγχο του ματς που είχε από το πρώτο λεπτό και θα έπρεπε να τις έχει αποφέρει ένα γκολ πολύ νωρίτερα.

Σχετικά με τις ανάγκες ενίσχυσης αυτές δεν δείχνουν να αλλάζουν. Η ΑΕΚ χρειάζεται τερματοφύλακα, στόπερ, αριστερό μπακ, εξτρέμ και φορ για βασικές επιλογές… Και όπως φαίνεται από τους ποδοσφαιριστές που τσεκάρουν οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού στην Ένωση, βρίσκονται στο σωστό δρόμο, αλλά για ονόματα θα μιλήσουμε όταν… κλειδώσουν οι στόχοι!

Υγ: Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο Γκουστάβο Πογιέτ σχετικά με τη τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει να εμπεδώσουμε κάποτε ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει για τον φίλαθλο - οπαδό. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και δημιουργίας πρωταθλήματος και άλλων διοργανώσεων. Γι’ αυτό και δεν υφίσταται πουθενά σχεδόν πλέον τιμωρία με κλειστές θύρες… Αλλά εδώ που να καταλάβουμε!

Υγ2: Το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές ψάχνονται να μάθουν αν θα γίνουν τα πλέι οφ και τι ισχύει με το Grexit καταδεικνύει και το πόσο επηρεάζει όλους αυτή η κατάσταση.

Υγ3: Η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς πρωταθλήματος και ευτυχώς επιβεβαίωσε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι που δεν ασχολήθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, από 2-3 μέρες δηλαδή. Οι αντιδράσεις του Ολυμπιακού και των εκπροσώπων του με πρώτο και καλύτερο τον κ. Θεοδωρίδη γιγαντώνει μία απλή (άλλη μία) νίκη σε βάρος της ομάδας του Φαλήρου αφού τόσο καιρό μετά και ακόμη ακούμε κλάψα για την κανονική διαιτησία του Καλογερόπουλου. Πόση κλάψα ακόμη θα ζήσουμε;;;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...