Ο "Στράμα" συνεχίζει τις δοκιμές και η ομάδα ψάχνεται!

Ο "Στράμα" συνεχίζει τις δοκιμές και η ομάδα ψάχνεται!

Ο "Στράμα" συνεχίζει τις δοκιμές και η ομάδα ψάχνεται!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα προβληματική εμφάνιση και το μηδέν του Παναθηναϊκού στη Τρίπολη και τονίζει το πιο ανησυχητικό σημείο για τον Στραματσόνι ενόψει της συνέχειας και της νέας περιόδου.

Tην προηγούμενη Κυριακή ο Λέτο στο 93 εσωσε την παρτίδα , έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Βέροια και μείωσε την γκρίνια για την προβληματική εμφάνιση της ομάδας. Στην Τρίπολη ο Τελάντερ στο 93 έδιωξε την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή στο πλασέ του Μάσα μετά την κακή έξοδο του Στιλ, αλλά το γεγονός ότι δεν έχασε η ομάδα δεν μειώνει τις πολύ κακές εντυπώσεις που άφησε. Μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο, για να μην χάσει κυρίως και αν βρει κάποια ευκαιρία να κερδίσει. Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός και παίζεις στην Ελλάδα αυτή η νοοτροπία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Και σε αυτό είναι υπεύθυνος ο Αντρέα Στραματσόνι.

Σε 93 λεπτά η ομάδα έκανε μόνο ΜΙΑ ευκαιρία. Πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή του Βιγιαφάνιες, αλλά ΜΙΑ σε 93 λεπτά με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αν το έβαζε ο Βιγιαφάνιες (καταπληκτική η πάσα του Λέτο) τώρα θα λέγαμε για μία σημαντική νίκη, που όμως ήρθε με νέα προβληματική εμφάνιση. Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι είναι ότι δεν έχει καμία σταθερότητα. Κερδίζει 4-0 τον Ηρακλή στην Λεωφόρο και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι παραλίγο να κάνει γκέλα πάλι στην Λεωφόρο με την Βέροια, αλλά τον σώζει ο Λέτο. Και στο επόμενο ματς πάει στην Τρίπολη κάνει μία ευκαιρία σε 93 λεπτά και στο τέλος παραλίγο να χάσει.

Εγώ είμαι αυτός που λέω πάντα, ότι τον προπονητή ειδικά τον ξένο για να τον κρίνουμε με ασφάλεια πρέπει να τον δούμε σε μία χρονιά, που θα κάνει τις επιλογές των παικτών και την προετοιμασία. Ο Στραματσόνι ήρθε και βρήκε μία δύσκολη κατάσταση και από τον Γενάρη έχει στην διάθεσή του κάποιους παίκτες που επέλεξε ο ίδιος. Το πλέον ανησυχητικό με τον Ιταλό τεχνικό είναι, ότι μετά από τόσους μήνες και η ομάδα δεν έχει ούτε σταθερή τακτική, ούτε βασικό κορμό, ούτε σταθερό πλάνο. Την μία η επίθεση «πετάει» και η άμυνα μπάζει την άλλη η αμυντική λειτουργία είναι εξαιρετική και η επιθετική δημιουργία ανύπαρκτη. Αυτό το τελευταίο έγινε στην Τρίπολη και ήρθε αυτό το 0-0. Επί της ουσίας στην βαθμολογία δεν αλλάζει κάτι, αλλά εγώ στέκομαι στα ανησυχητικά σημάδια απόδοσης που δείχνει ο Παναθηναϊκός αν και ο Στραματσόνι από τον Γενάρη έχει ποιοτικούς παίκτες στην διάθεσή του και ανασταλτικά και δημιουργικά. Εδώ και πολύ καιρό η ομάδα δεν πείθει και στην Τρίπολη απλά επιβεβαιώθηκε. Και το κυριότερο η ομάδα δεν βελτιώνεται…

Και αν πάει με αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την εικόνα στα play-offs πολύ δύσκολα θα πάρει την πρώτη θέση. Τη μία ο Ιταλός τεχνικός παίζει 4-4-2 σε ευθεία, την άλλη παίζει 4-4-2 σε ρόμβο, την μία παίζει 4-2-3-1 , την άλλη παίζει 4-3-3. Εχουμε φθάσει στο τέλος της σεζόν και ο Ιταλός τεχνικός κάνει δοκιμές λες και είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Ναι να δεχθώ, ότι θέλει να μάθει όλο το ρόστερ , για να πάρει αποφάσεις το καλοκαίρι, αλλά την ομάδα για τα play off πότε θα την μοντάρει; Πότε θα καταλήξει σε μία τακτική και έναν βασικό κορμό 8-9 παικτών , που να ξέρουν ρόλους στο γήπεδο. Όταν ο Βιγιαφάνιες την μία παίζει στην άκρη, την άλλη παίζει στον άξονα και την άλλη δεν παίζει δύσκολα θα βρει ρυθμό, για να βγάλει την ποιότητα στο γήπεδο. Όταν η ομάδα δεν έχει τα γκολ των Μπέργκ (τιμωρημένος), Λέτο (έμεινε στον πάγκο ίσως γιατί είναι φορτωμένος από πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και επειδή ήταν και βαρύς ο αγωνιστικός χώρος) δεν έχει λογική να είναι εκτός αποστολής ο τρίτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ο Καλτσάς με τα 5 γκολ είναι πίσω από τον Μπεργκ και τον Καρέλη (έχει αποχωρήσει) και από τους σημερινούς παίκτες του ρόστερ είναι αυτός, που μετά τον Σουηδό έχει βάλει τα περισσότερα γκολ. Και όμως στην Τρίπολη ήταν εκτός αποστολής. Ο Εβαντζελίστα την μία παίζει ακραίος χαφ την άλλη εσωτερικός μέσος.

Είναι πολλά τα παραδείγματα που δείχνουν ότι ο Στραματσόνι τόσους μήνες μετά από την άφιξή του στην ομάδα και ακόμα ψάχνεται. Ε αυτό είναι για μένα το πιο ανησυχητικό και για τη συνέχεια και για τη νέα περίοδο. Χωρίς βασικό κορμό παικτών καμία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα σταθερό και δεμένο σύνολο.

ΥΓ: Το θετικό είναι ότι στην άμυνα το δίδυμο Μολέδο, Τελάντερ φαίνεται ότι «κλειδώνει» και έχουν και χημεία και συνθέτουν ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Δανός αυτή την εβδομάδα, που είχε συνέλθει πλήρως από τις ιώσεις που τον ταλαιπώρησαν ήταν ο Τελάντερ, που είδαμε όλη την χρονιά.

ΥΓ2 : Τρεις φορές, όχι μία ο Πέτριτς δέχθηκε δολοφονικά μαρκαρίσματα, δύο από τον Γκόιαν και ένα από τον Ιγκλέσιας. Κανένας δεν πήρε κάρτα και στην φάση με τον Ιγκλέσιας δεν δόθηκε ούτε φάουλ από τον Καλογερόπουλο…

ΥΓ3 : Ο τρόπος που «χτυπιόντουσαν» ο Ιγκλέσιας και ο Γκόιαν σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή (αντί να πουν και ευχαριστώ που δεν τους απέβαλε ως όφειλε) δείχνει ότι ο πρόεδρος τους τους έχει μπολιάσει με το μένος κατά του Παναθηναϊκού. Το λέω αυτό γιατί κόντρα σε άλλη μεγάλη ομάδα, όταν παίζουν δεν βγάζουν κιχ, παρότι αδικούνται. Eκεί... κότες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.