Κι όμως η 5άδα είναι ανοιχτή!

Νίκος Τσιώκος
Κι όμως η 5άδα είναι ανοιχτή!

bet365

Η υπόθεση άδειας ή μη του Πανιωνίου κάνει συναρπαστική την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας όσο αφορά τα πλέι οφ! Διαβάστε τι ισχύσει σε περίπτωση τιμωριών ή όχι και πως κρίνουν τις θέσεις οι πιθανές ισοβαθμίες!

Ο ΠΑΟΚ... αγκάλιασε την πεντάδα, με τη νίκη του επί του Λεβαδειακού, όμως τα σενάρια που υπάρχουν είναι πολλά, καθώς θα παίξουν ρόλο τόσο το θέμα της αδειοδότησης του Πανιωνίου, όσο και οι ποινές του «Δικεφάλου» του Βορρά και του Ατρομήτου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα για να δούμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Δεν τιμωρείται ο ΠΑΟΚ και προβάδισμα ΠΑΣ για... αντί-Πανιώνιο

Σε περίπτωση που δεν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με -5 βαθμούς για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που είναι η πρωτόδικη απόφαση, τότε οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, αφού με 47 πόντους θα έχουν εξασφαλίσει την πεντάδα.

Αντίθετα, αν ο Πανιώνιος δε δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, τότε το προβάδισμα για να πάρει τη θέση του έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ» υπερτερεί του Ατρομήτου με δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια και το μόνο που θέλει είναι να κερδίσει τη Σκόντα Ξάνθη στα Πηγάδια για να περιμένει την απόφαση για τους «κυανέρυθρους».

Τιμωρία ΠΑΟΚ, τριπλή ισοβαθμία και πεντάδα ο ΠΑΣ

Ένα άλλο σενάριο είναι να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με -5, κάτι που τον φέρνει στους 42 πόντους, μόλις τρεις από ΠΑΣ και Ατρόμητο, αν δε δεχτούν τελικά ποινή οι Περιστεριώτες, καθώς η πρωτόδικη απόφαση λέει για -3 για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ. Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε μία τριπλή ισοβαθμία μεταξύ «Δικεφάλου», Ηπειρωτών και Ατρομήτου.

Σε αυτή την περίπτωση υπερτερεί ο ΠΑΣ, μπαίνει στα πλέι οφ (πάντα με το ενδεχόμενο να κερδίσει στην Ξάνθη) και αφήνει άλλους να ανησυχούν για το αν θα πάρει άδεια ή όχι ο Πανιώνιος. Παράλληλα, αν έχουμε ισοβαθμία μόνος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ, τότε έχουν προβάδισμα οι «ασπρόμαυροι», καθώς έχουν καλύτερη επίθεση με 45 γκολ έναντι 35 του «Άγιαξ». Βέβαια, αν τιμωρηθεί και ο Ατρόμητος, τότε ο σύλλογος των δυτικών προαστίων δεν έχει καμία ελπίδα ούτε για την έκτη θέση.

Στο... κόλπο και οι Πλατανιάς, Αστέρας

Ωστόσο, στο... κόλπο είναι και οι Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 38 βαθμούς και θα χρειαστούν έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθούν στην έκτη θέση για να διεκδικήσουν την είσοδο στην πεντάδα μέσω του Πανιωνίου και της μη αδειοδότησής του.

Οι Χανιώτες θα πρέπει να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και οι Αρκάδες τη Βέροια την τελευταία αγωνιστική, αν θέλουν να ελπίζουν σε προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, εφόσον απωλέσουν πόντους οι ΠΑΣ και Ατρόμητος σε Πηγάδια με Ξάνθη και σε Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο, αντίστοιχα. Όσο για τη μεταξύ τους ισοβαθμία, ο Πλατανιάς έχει το... πάνω χέρι έναντι του Αστέρα με μία νίκη και μία ισοπαλία.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε παραπάνω από μία εβδομάδα για να μάθουμε τελικά από ποιες ομάδες θα αποτελείται η πεντάδα τη φετινή σεζόν και ποιες τέσσερις θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Όπως ήδη προαναφέραμε, θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι ποινές ΠΑΟΚ, Ατρομήτο (ειδικά του «Δικεφάλου») και η αδειοδότηση ή μη του Πανιωνίου.

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 42 (με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών)

ΠΑΣ Γιάννινα 39

Πλατανιάς 38

Αστέρας Τρίπολης 38

Ατρόμητος 36 (με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών)

Το πρόγραμμα των πέντε στο φινάλε

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

Σκόντα Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα

Πανιώνιος-Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια

Οι ισοβαθμίες

ΠΑΟΚ 3

ΠΑΣ Γιάννινα 3

*Υπερτερεί ο ΠΑΟΚ λόγω καλύτερης επίθεσης με 45 γκολ έναντι 35.

ΠΑΣ Γιάννινα 9

ΠΑΟΚ 7

Πλατανιάς 4

Ατρόμητος 1

Αστέρας Τρίπολης 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα