Ίβιτς: «Είχαμε πειθαρχία και υπομονή»

Απόστολος Παγώνης
Ίβιτς: «Είχαμε πειθαρχία και υπομονή»

bet365

Ο Βλάνταν Ίβιτς, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών για διεκδικήσουν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ενώ διέψευσε το ενδεχόμενο να γίνει μίνι προετοιμασία για τα play offs.

Ο Σέρβος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου αρχικά μίλησε για τη δύσκολη νίκη κόντρα στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ με βάση τους αριθμούς: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι που θέλει υπομονή. Αυτό κάναμε και πήραμε τη νίκη. Όταν παίζεις χωρίς κόσμο με μία οργανωμένη ομάδα με επικίνδυνους επιθετικούς πρέπει να είσαι οργανωμένος και πειθαρχημένος. Οι πιθανότητες που έχουμε με την ποιότητα μας πίστευα ότι θα μας βγουν και αυτό έγινε στο τέλος και κερδίσαμε».

Για το διάστημα που έρχεται μετά την εξασφάλιση των πλέι οφ για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι έχεις πίεση. Και όταν παίκτης και προπονητής. Όποιο παιχνίδι κι αν παίζεις ιδιαίτερα στην Τούμπα, θέλεις τη νίκη. Η ομάδα δεν αξίζει να παλεύει να μπει μαθηματικά στα πλέι οφ. Η ομάδα είχε εξασφαλίσει νωρίτερα τα πλέι οφ. Σε αυτό που έγινε με τους βαθμούς λιγότερο φταίνε οι παίκτες. Έπρεπε να αντιδράσουμε και όπως και κάναμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία οργανωμένη ομάδα που παίζει όλη πίσω. Εμείς τους δύο ψηλούς μας επιθετικούς δεν τους είχαμε και είχαμε τον Μακ να έχει καιρό να παίξει».

Τι κρατάει περισσότερο από τα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ σήμερα: «Την πειθαρχία και την υπομονή. Πιστεύω ότι παίξαμε με τη λογική, με το μυαλό. Ξέραμε ότι το παιχνίδι κρατάει 90 λεπτά. Δε γίνεται να βάλεις στο πρώτο λεπτό γκολ, παρότι θα το θέλαμε. Κάποιες φορές το παιχνίδι τελειώνει στο 93. Ζητήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι, το καταφέραμε και μπράβο σους παίκτες μου, συγχαρητήρια».

Τι καλύτερο μπορεί να εμφανίσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Η ομάδα έκανε αρκετές τελικές. Και στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε πάλι είχαμε πολλές τελικές. Μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ και το τιμ μου με τους παίκτες είναι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στον αγωνιστικό χώρο. Στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι. Έχουμε, ιδιαίτερα μπροστά, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν ήμασταν πλήρεις και πιστεύω ότι σιγά - σιγά θα επιστρέψουν και οι τραυματίες και οι τιμωρημένοι και θα μπορούμε να δουλέψουμε για τα πλέι οφ».

Πόσο επηρεάζει τον ίδιο και τους παίκτες τα σενάρια για υποψήφιους προπονητές για τον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω καν ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δε διαβάζω και δεν ασχολούμαι».

Γιατί ο ΠΑΟΚ ενώ είναι ανώτερος από τον αντίπαλο δεν παίρνει το αποτέλεσμα: «Η πειθαρχία στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Πιστεύω ότι αυτό σιγά-σιγά γίνεται. Η ομάδα έχει ξεκινήσει πρώτη τη σεζόν και έχει δέκα μήνες συνεχόμενους. Έχουμε παίκτες στις Εθνικές ομάδες και υπάρχει και θέμα κούρασης. Πετύχαμε τον στόχο από τότε που ήρθα, παρότι δεν είμαστε χαρούμενοι για αυτό τον στόχο των πλέι οφ. Ο καθένας μας θα δώσει το 100% μέχρι το τελευταίο παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει απόφαση για μίνι προετοιμασία πριν τα πλέι οφ: «Δε σκέφτομαι. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο πρώτον θα ενημερώσω τους παίκτες. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Τώρα μπήκαμε στα πλέι οφ. Δεν ξέρω από πού βγήκε αυτό. Μέχρι τώρα δε σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο. Το πώς θα προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ θα το δούμε».

Για τη δυσκολία του ΠΑΟΚ στο γκολ και την αδυναμία των επιθετικών: «Αν δούμε τους επιθετικούς και ο Αθανασιάδης και ο Μακ έχουν βάλει αρκετά γκολ. Αν θα δούμε τους παίκτες στο κέντρο, περισσότεροι είναι μεσοαμυντικοί παίκτες. Σπάνια πατάνε περιοχή εκτός του Πέλκα. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα και πιστεύω στη βελτίωση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα