Το τελευταίο «καμπανάκι»!

Το τελευταίο «καμπανάκι»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το τελευταίο «καμπανάκι»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον κάκιστο Παναθηναϊκό, την έσχατη προειδοποίηση πριν τα πλέι-οφ και την... εξαφάνιση του Νίκου Καλτσά.

Δεν μπορείς να πεις και πολλά για έναν Παναθηναϊκό που έκανε την πρώτη του φάση στο 77'. Δεν μπορείς να πεις και πολλά για έναν Παναθηναϊκό που με το ζόρι άλλαζε τρίτη πάσα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μπορείς να πεις και πολλά για μία κάκιστη εικόνα, για ένα ματς που σώθηκε στην τελευταία φάση χάρη στον Τελάντερ και την σωτήρια απομάκρυνση πάνω στην γραμμή.

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε με εικόνα αγγαρείας, με ένα πλάνο στην μεσαία γραμμή(Ζέκα-Λουντ-Εβανζελίστα) που δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα αυτονότητα στο δημιουργικό κομμάτι, με τραγική κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς ενέργεια, χωρίς απολύτως τίποτα. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, μάλιστα, παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης, φάνηκε να μένει από δυνάμεις και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η είσοδος του Λέτο θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες με το καταπληκτικό τακουνάκι αλλά ο Βιγιαφάνιες έχασε το τετ-α-τετ, σε μία φάση όπου θα έπρεπε να είχε στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Οι «πράσινοι» μέσα στην γενική μετριότητα είχαν την τύχη να έχουν σε πολύ καλό βράδυ τα δύο στόπερ. Τελάντερ και Μολέδο έχουν «δέσει» μεταξύ τους και συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ο Βραζιλιάνος ΚΑΙ στην Τρίπολη ήταν «κτήνος», απροσπέλαστος, αλάνθαστος, με παρεμβάσεις μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού καθοριστικές. Μιλάμε για το απόλυτο «λαχείο», αν σκεφτούμε πως το «τριφύλλι» πήρε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή... τσάμπα και με συμβόλαιο στο 1/3 από όσα δαπανήθηκαν για τον Σάντσεθ!

Από κει και πέρα το... χάος. Σε μία σεζόν σαν την φετινή, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια και φυσικά ούτε και το δικαίωμα να παρουσιάζεται σχεδόν αδιάφορος. Και ας μην «καιγόταν» για βαθμούς. Η εμφάνιση απέναντι στους Αρκάδες, πάντως, δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στον Παναθηναϊκό. Ίσα-ίσα που λειτουργεί σαν το τελευταίο «καμπανάκι» πριν το μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ. Το μέτρημα με τα «καμπανάκια» έχει χαθεί, βέβαια, και το ζήτημα είναι να ακουστούν. Αν ακουστούν έχει καλώς, αν δεν ακουστούν ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλα προβλήματα στα έξι πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 4, Νάνο 5, Μέστο 4, Τελάντερ 7, Μολέδο 7, Ζέκα 5, Λουντ 5, Εβανζελίστα 3, Βιγιαφάνιες 3, Πέτριτς 3, Κλωναρίδης 3, Λέτο 5, Λαγός 5, Μπουμάλ 4

Υ.Γ1: Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός «επικοινωνεί» την απόφαση του για ενίσχυση με Έλληνες παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο, έχει... εξαφανίσει τον μοναδικό γηγενή ποδοσφαιριστή που έχει καταφέρει να διασωθεί από το φετινό «ναυάγιο»! Τον Νίκο Καλτσά. Ο Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό συνεχώς εκτός αποστολής, έχει να αγωνιστεί ένα μήνα και προκαλεί ερωτηματικά ο παραγκωνισμός του.
Για την ουσία του θέματος, για το αν υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να κάνουν διαφορά στο «τριφύλλι» και στην μεγάλη ανάγκη του Παναθηναϊκού που δεν είναι άλλη από το να βρει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ , θα τα πούμε αύριο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.