Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-0

Νίκος Αθανασίου
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-0

bet365

Σε... νεκρό χρόνο ο Μάσα πλασάρει, ο Τελάντερ διώχνει πάνω στην γραμμή κι ο Αστέρας μένει στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό και χάνει την ευκαιρία να αγκαλιάσει τα πλέι οφ!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησε με 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Στιλ κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μέστο και ο Μολέδο με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Λουντ και Εβανζελίστα μπροστά του. Ο Βιγιαφάνιες επιτελικός και ο Πέτριτς με τον Κλωναρίδη το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Μάκη Χάβου παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Μπαντής στην εστία των Αρκάδων. Γκοϊάν και Ζησόπουλος οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Κιτόκο και αριστερό ο Γιαννούλης. Ιγκλέσιας και Χαμντανί οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπερτόλιο, Μάσα, Δημούτσος η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Φερνάντες.

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου

Σε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός συναγωνίστηκαν για το ποιος θα κάνει περισσότερα λάθη στην κατοχή της μπάλας, ποιος δεν θα καταφέρει να αλλάξει για αρκετή ώρα τρίτη πάσα και ποιος θα κακοποιήσει περισσότερο ποδόσφαιρο.

Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ με τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να κυριαρχούν. Θα λέγαμε πως αλληλοεξουδετερώθηκαν αλλά δεν χρειάστηκε. Φρόντιζαν από μόνες τους οι δύο ομάδες να χαλούν κάθε επιθετικό ξεκίνημα.
Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος δεν καταγράφηκε ούτε μισή φάση της προκοπής, με εξαίρεση κάποια επικίνδυνα γυρίσματα από τις πτέρυγες χωρίς ουσία, δίχως αποτέλεσμα.

Σωτήρες!

Στην επανάληψη ο Αστέρας πατούσε καλύτερα, έβαλε την μπάλα κάτω και προσπάθησε να επιτεθεί ορθολογικά. Τα κατάφερε σε έναν βαθμό αλλά του έλειψε αρκετά η σωστή επιλογή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις λύσεις χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση των δύο στόπερ του. Ο Στραματσόνι προσπάθησε να αλλάξει την κάκιστη εικόνα του «τριφυλλιού» και με την είσοδο του Λέτο οι «πράσινοι» βρήκαν την μοναδική μεγάλη τους στιγμή στο ματς.

Στο 77' ο «Σέμπα» με τακουνάκι έβγαλε... φάτσα με το γκολ τον Βιγιαφάνιες αλλά ο βραχύσωμος μέσος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπαντή! Οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να απειλήσουν μοναχά με ένα μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας που «έβγαλε» ο Στιλ σώθηκαν από τον πορτιέρο τους και στην τελευταία φάση του αγώνα έφτασαν μια ανάσα από το «τρίποντο»!

Ο Τελάντερ, όμως, «μιμήθηκε» τον Μπαντή και έσωσε τον Παναθηναϊκό! Ο Δανός στόπερ πάνω στην γραμμή απομάκρυνε το σουτ του Μάσα προ κενής εστίας, λόγω της λάθος εξόδου του Στιλ, και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.
Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε σε ένα παιχνίδι που σε λίγο καιρό δεν θα το θυμάται κανείς...

MAN OF THE MATCH: Ράσμους Τελάντερ. Ο Δανός στόπερ ήταν εξαιρετικός καθ' όλη την διάρκεια του ματς, κέρδισε πολλές μονομαχίες και στην τελευταία φάση του αγώνα σώνει τον Παναθηναϊκό από την ήττα. Αντιλαμβάνεται την λάθος έξοδο του Στιλ και πάνω στην γραμμή απομακρύνει τον κίνδυνο!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιώργος Μπαντής. Ο Έλληνας πορτιέρο κράτησε ανέπαφη την εστία του με μία εξαιρετική επέμβαση. Στο 77' βγήκε γρήγορα του και απόκρουσε σωτήρια το τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνιες.
Στο ύψος του και ο Ροντρίγκο Μολέδο που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν απροσπέλαστος, με καίριες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Πήρε φανέλα βασικού από τον Στραματσόνι και απογοήτευσε. Εκτός παιχνιδιού, δεν βοήθησε καθόλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Λούκας Βιγιαφάνιες. Στο 77' θα μπορούσε να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό. Τελείωσε πρόχειρα και πάνω στον Μπαντή το τετ-α-τετ και έχασε μια τεράστια ευκαιρία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος χάρισε κάρτες στο πρώτο μέρος, ειδικά σε παίκτες του Αστέρα. Στο 42' υπάρχει ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Χαμντανί πάνω στον Εβανζελίστα, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει «γκρέμισμα» στον Βραζιλιάνο μέσο του Παναθηναϊκού. Ένα δεύτερο ριπλέι θα φώτιζε περισσότερο την φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα κάκιστο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Οι δύο ομάδες είχαν από μία πολύ καλή στιγμή για να σκοράρουν, όμως Μπαντής και Τελάντερ είχαν τις απαντήσεις στα... δύσκολα. Οι Αρκάδες με τον βαθμό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «αγκαλιάσουν» την πεντάδα αλλά ακόμη και έτσι παρέμειναν «ζωντανοί»/ στο κυνήγι των πλέι-οφ. Το «τριφύλλι» που προβλημάτισε με την απόδοσή του έχασε έδαφος για την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Χάβος): Μπαντής, Κιτοκό, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο, Φερνάντεζ (62’ Φούντας), Μάσα

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Νάνο, Λουντ, Ζέκα, Εβαντζελίστα (61’ Λαγός), Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61’ Λέτο), Κλωναρίδης (75’ Μπουμάλ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα