ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 2-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 2-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ άργησε, αλλά στο 80' ο Λέοβατς σκόραρε και έδιωξε το άγχος, ενώ ήταν και στη φάση του γκολ του Μακ στο 89', το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Ο ΠΑΟΚ με την ψυχή στόμα κέρδισε τον Λεβαδειακό με 2-0 με τα γκολ που πέτυχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι Λέοβατς και Μακ. Ο Δικέφαλος ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως είχε κάποια ξεσπάσματα στα οποία δεν ήταν παραγωγικός. Οι Θεσσαλονικείς μ' αυτή την νίκη εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα play offs για μια ακόμα χρονιά.

Ο Βλάνταν Ίβτς για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Κίτσιου δεξιά, ο Λέοβατς αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης (ως 6αρι), Κάτσε και Χαρίσης. Τέλος στην επίθεση οι Πέλκας, Ροντρίγκες και Μακ στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 4-3-3.

Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Δημήτρη Φαράντο μετά την λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο η ομάδα της Λειβαδιάς αγωνίστηκε στην Τούμπα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μοσχονά κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Τσουρίκοβ και στο κέντρο της άμυνας οι Τριποτσέρης και Μανωλάς. Αμυντικά χαφ οι Μαχαίρας και Μάγκας και στον άξονα ο Μπελζαγκουανί. Στις πτέρυγες ο Ατζαγκούν δεξιά και ο Γιακουμάκης αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Όσοι πίστεψαν πως ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Πανιώνιο θα παρουσίαζε ένα διαφορετικό πρόσωπο και θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό γελάστηκαν. Ο Δικέφαλος ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου. Η απουσία καθαρόαιμου φορ ήταν ένα θέμα για τους Θεσσαλονικείς καθώς τα γεμίσματα που έβγαιναν περνούσαν ανεκμετάλλευτα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έβγαζε ανάπτυξη από τα άκρα με τους Ροντρίγκες και Πέλκα ν' αλλάζουν διαρκώς θέσεις, ενώ ο Μακ έβγαινε πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού για να ζητήσει μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ σφιχτοί στην άμυνα με τους δύο πλάγιους μπακ να έχουν αρκετοί δουλεία καθώς τα μαρκαρίσματα σε Ροντρίγκες και Πέλκα δεν ήταν εύκολα. Η ομάδα της Λειβαδιάς είχε τα θεματάκια της στο κέντρο καθώς δεν υπήρχε πίεση από τον άξονα, ασχέτως αν ο ΠΑΟΚ δεν τα εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Επιθετικά ο Μάντζιος ήταν αρκετά κινητικός όμως ελάχιστα πήρε μπάλα στα πόδια του. Συνήθως κυνηγούσε χαμένες μπάλες.

Μέχρι το πρώτο 20λεπτό είχαμε από ένα σουτ για τις δύο ομάδες στο 8' ο Μαχαίρας και στο 11' ο Πέλκας. Στη συνέχεια αντί για παιχνίδι βλέπαμε τους «τσαμπουκάδες» μεταξύ Τζαβέλλα, Μάντζιου και Μπελζαγκουανί. Δυνατές μονομαχίες με τον Δελφάκη απλά να κάνει παρατηρήσεις και όχι να τους τιμωρεί.

Αφού ηρέμησε η κατάσταση ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Στο 34' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέοβατς, ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι τροφοδοτώντας τον Ροντρίγκες, που έπιασε νέα κεφαλιά, με τον Μουλόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή. Τέλος στο 44' μετά από σέντρα του Χαρίση, ο Πέλκας, που έπιασε την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα όμως όχι πολύ καθώς θυμήθηκε και πάλι το κακό του πρόσωπο. Ο Δικέφαλος πίεσε την εστία του Μοσχονά ζητώντας το γκολ της νίκης. Είχε τρεις ευκαιρίες η οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 51' ο Πέλκας έδωσε στον Μακ, αυτός στον Ροντρίγκες, με τον τελευταίο να μη μπορεί να κάνει το πλασέ από πλεονεκτική θέση. Στο 57' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, ο Μακ έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Μοσχονά χωρίς να παρέμβει κάποιος παίκτης του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η τελευταία ήταν στο 59' και πάλι από στημένη μπάλα με τον Τζαβέλλα να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Ροντρίγκες να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή από κοντά.

Το πρώτο γκολ του Λέοβατς

Στην συνέχεια ο Δικέφαλος αντί να πιέσει περισσότερο «έκατσε» αγωνιστικά με τον Λεβαδειακό να ισορροπεί το παιχνίδι και να βγάζει επιθέσεις. Η αλλαγή του Πέλκα με του Κοροβέση μπορεί να έδωσε μεγαλύτερη δύναμη στα άκρα όμως απουσίαζε αυτός που θα μοίραζε το παιχνίδι. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ακίνδυνος ΠΑΟΚ πάει για αυτοκτονία κατάφερε σε μια ανύποπτη φάση να σκοράρει. Στο 80' μετά από σέντρα του Κάτσε, ο Λέοβατς ξεχάστηκε από την άμυνα του Λεβαδειακού με τον Κροάτη αμυντικό με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά για το 1-0.

Στο 86' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ όταν Χαρίσης έδωσε στον Ροντρίγκες, με τον τελευταίο ν' αποφεύγει τον Μανωλά όχι όμως και τον Μοσχονά που απέκρουσε το δυνατό σουτ. Στο 89' ο Δικέφαλος ζευγάρωσε τα τέρματά του με τον Μακ. Ο Λέοβατς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Τριποτσέρης απομάκρυνε πάνω στον Μακ, που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCH: Από την ημέρα που λύθηκε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Ιγκορ Τούντορ, είχαμε την αναγέννηση του Μάριν Λέοβατς. Ο Κροάτης που αγωνίζεται στην φυσική του θέση κάνει καλά παιχνίδια και σήμερα πέτυχε το γκολ της νίκης στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι αψιμαχίες μεταξύ των Τζαβέλλα και Μάντζιου ήταν ένα θέαμα που δεν άρεσε σε κανέναν. Οι δύο παίκτες από πέρσι είχαν μια κόντρα όταν είχαν αποβληθεί στο παιχνίδι στην Λειβαδιά και κάθε φορά που συναντιούνται έχουμε δυνατές μονομαχίες και πολλά «γαλλικά».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χάρης Χαρίσης ήταν από τους διακριθέντες καθώς ως μοναδικό 8αρι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μοίρασε παιχνίδι, ενώ αρκετές φορές έκοψε επιθέσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Λεβαδειακού δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην πίεση του ΠΑΟΚ. Στο γκολ του Λέοβατς έκανε το λάθος (αφύλαχτος) με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιάννης Δελφάκης εκτός από τις κοκορομαχίες που δεν τις τιμώρησε είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα και χωρίς κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από τα χειρότερο καθώς με την σημερινή νίκη εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play offs. Ο Δικέφαλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, δεν πίεσε δεν έκανε φάσεις για γκολ και μόνο στο τελευταίο 10λεπτό όταν η άμυνα του Λεβαδειακού έχασε τα μαρκαρίσματα μπόρεσε να βρει δίχτυα. Αυτό που έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι είναι πως η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά για να παρουσιάσει μια καλή εικόνα και να διεκδικήσει το «χρυσό» εισιτήριο. Η απουσία του Κλάους ήταν αισθητή καθώς το κενό του δεν καλύφθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα