ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 2-0

Αντώνης Σαούλης
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 2-0

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφού πήρε την άδεια, πήρε και τον «τελικό» με τον Πλατανιά (2-0) και με τα 2 γκολ του Μανιά, ελπίζει σε παρουσία στα πλέι οφ και Ευρώπη! Δοκάρι ο Ντίνας για τους Χανιώτες

Ηταν το πιο ενδιαφέρον ματς της 29ης αγωνιστικής. Ο 6ος Πλατανιάς πήγαινε στην έδρα του 8ου ΠΑΣ. Αμφότεροι ήθελαν τη νίκη για ν' αυξήσουν τις πιθανότητες τους να μπουν πεντάδα. Είτε με την τιμωρία του ΠΑΟΚ είτε υπάρξει οριστική εξέλιξη με την άδεια του Πανιωνίου.

Κι αν μη τι άλλο το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον. Ανοιχτό με αρκετές φάσεις αλλά στο τέλος μέτρησε η έδρα, το σερί και ο Μανιάς. Αυτός έκανε και την διαφορά. Ενας φορ δηλαδή που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και ο φορ του ΠΑΣ το έκανε δις. Μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο για να χαρίσει μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του (έβδομο σερί ματς χωρίς ήττα) και ταυτόχρονα την έκτη θέση στην βαθμολογία!

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Γνωρίζονται καλά. Οπότε δεν υπήρχαν κι εκπλήξεις ανάμεσά τους. Ο Πετράκης προφανώς και διατήρησε το 3-5-2 το σύστημα που τον έφερε σε τροχιά πλέι οφ και ο Παράσχος διατήρησε το 4-2-3-1.

Πολύ επιθετικές και οι δύο ομάδες με τους Μανιά και Ιλιτς από την μία μεριά και τους Γουνδουλάκη, Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο από την άλλη έπαιξαν από την πρώτη στιγμή για τη νίκη που θα τους έφερνε πιο κοντά στην 6η θέση. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο έγινε κι ένα ωραίο ματς παρά το γεγονός ότι αμφότερες είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΠΑΛΙ Ο ΜΑΝΙΑΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Από την πρωτή στιγμή οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά. Να σκοράρουν πρώτες για να πάρουν το αβαντάζ. Ομως ο Πλατανιάς έδειχνε καλύτερος στο γήπεδο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε τις πρώτες καλές φάσεις του αγώνα με πιο μεγάλη αυτή του Μουνάφο ο οποίος σε κενή εστία (ο Περιστερίδης είχε βγει από την περιοχή) δεν σημάδεψε από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πίεση του Πλατανιά είχε ως αποτέλεσμα ν' αφήσει αρκετούς χώρους στην άμυνα. Ετσι προήλθε και το γκολ του ΠΑΣ. Ο Τζημόπουλος έβγαλε την μπαλιά από την άμυνα, ο Ιλιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας έσπασε τη μπάλα στον Μανιά κι αυτός έβαλε ακόμα ένα γκολ στο πρωτάθλημα (το 9ο φέτος). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πλατανιάς συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ δίχως ωστόσο να κάνει την μεγάλη φάση.

ΣΤΟ 70% Η ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ
Ο Πλατανιάς συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να μπορέσει να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Εφτασε να έχει μέχρι και 70% στην κατοχή της μπάλας είχε και δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες αλλά το 1-0 του ΠΑΣ παρέμενε.

Βεβαίως εάν ο Ντίνας τελείωνε καλύτερα την φάση στο 60' όταν βρέθηκε απέναντι στον Περιστερίδη τότε θα είχαμε κι άλλο ματς. Ο ΠΑΣ έδωσε αρκετά μέτρα στον Πλατανιά βάζοντας αρκετούς παίκτες πίσω από τη μπάλα και γι' αυτό ακριβώς τον λόγο μείωσε τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Περιστερίδη.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ!
Και ξαφνικά στο 80' η τάση του ρεύματος έπεσε και το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά. Με την επανέρξη του αγώνα όμως ουσιαστικά τελείωσε και το ματς.

Ο Ηλιάδης με το που μπήκε στο παιχνίδι έκλεψε μπάλα, πέρασε τρεις αντιπάλους έδωσε στην κόντρα την μπάλα τον Μανιά και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΣ και ταυτόχρονα την έκτη θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος.

MVP: Δεν χωρά αμφιβολία. Ο Μανιάς με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα δέκα στο πρωτάθλημα και πήρε μόνος του τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Θανάσης Ντίνας έχασε κλασική ευκαιρία στο 60' για να βάλει τον Πλατανιά μέσα στο παιχνίδι αλλά δεν έκανε καλά την λόμπα και μπλόκαρε ο Περιστερίδης. Πολύ άσχημα τελειώματα από τον μέσο του Πλατανιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τζημόπουλος. Βοηθάει πολύ την άμυνα και ήταν εκεί όταν χρειάστηκε η άμυνά του. Εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι. Επαιξε σημαντικό ρόλο για την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ.

Η ΓΚΑΦΑ: Μα φυσικά τα όσα έγιναν στο 80' του αγώνα. Οταν έπεσε το ρεύμα στο γήπεδο και είχαμε διακοπή του αγώνα για περισσότερο από 20 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Σπάθα. Κοντά στις φάσεις, δεν σφύριζε συχνά και άφησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Πέρασε απαρατήρητος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το σερί του ΠΑΣ καλά κρατεί. Εβδομο σερί ματς χωρίς ήττα. Τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες με αποτέλεσμα να φτάσει μόνος έκτος στο πρωτάθλημα να περιμένει τι θα γίνει με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και την άδεια του Πανιωνίου. Από την μεριά του ο Πλατανιάς είχε την κατοχή της μπάλας (μέχρι και στο 70% έφτασε) αλλά ουδέποτε είχε σωστές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Γιάκος, Ναδάλες, Στρούνα, Μανιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Ιλιτς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς, Γουνδουλάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα