Καλλονή - Ατρόμητος 2-4

Νίκος Μαρούδας
Καλλονή - Ατρόμητος 2-4

bet365

Ο Ατρόμητος νίκησε 4-2 σε ένα ανοιχτό παιχνίδι την χωρίς άγχος Καλλονή και ευελπιστεί σε δικαίωση από την επιτροπή εφέσεων για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την έκτη θέση!

Έτσι έπαιξαν

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δαύκος, στην άμυνα την τριάδα αποτελούσαν οι Αναστασιάδης, Βαλιός και Ούκα. Στη μεσαία γραμμή η πεντάδα αποτελούταν από τους Μπλάζιτς, Γκόλιας, Γιορέντε, Φαβάλι και Γιούκαρης, ενώ το δίδυμο στην επίθεση ήταν Μανούσος και Ξύδας.

Σε ότι αφορά τον Τραϊανό Δέλλα, παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κεϊτά, λίγο πιο μπροστά του ο Ουσέρο, με την επιτελική τριάδα να αποτελείται από τους Ματέι, Σουμπίνιο στα άκρα και τον Μπρίτο σε ρόλο δεκαριού. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λε Ταλέκ.

Σε 6 λεπτά 0-2!

Βαθμολογικό ενδιαφέρον είχε μόνο για τον Ατρόμητο το παιχνίδι που κυνηγάει μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες της έχουν μείνει για την έκτη θέση. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 5' ο Ματέι μετά από γύρισμα του Κιβρακίδη έκανε το 0-1. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, τραγικό λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Μπρίτο το εκμεταλλεύτηκε, πάτησε στον Ουσέρο ο οποίος με ωραίο πλασέ στο 6', έκανε το 0-2.

Μετά από αυτά τα γρήγορα τέρματα ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο και πάλι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Περιστεριώτες, θα μπορούσαν να φτάσουν σε τρίτο τέρμα με τον Λε Ταλέκ στο 20', αλλά και στο 21', ωστόσο ο Γάλλος δεν τα κατάφερε με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ίδιο νόμισμα η Καλλονή!

Μετά την ανάπαυλα, η Καλλονή μπήκε στο παιχνίδι ακόμα πιο ελεύθερη, μιας και δεν είχε να χάσει το παραμικρό. Αντίθετα, ο Ατρόμητος ήταν κάπως χαλαρός στην επανέναρξη, κάτι που πλήρωσε...

Στο 51', ο Κεϊτά ανέτρεψε τον Γιουκαρή και ο Μανούσος από την άσπρη βούλα μείωσε σε 1-2 στο 52'. Μόλις πέντε λεπτά μετά, ο Αναστασιάδης με κεφαλιά έγραψε το 2-2 και η ομάδα της Μυτιλήνης έδειξε πως έχει ακόμα... ζωή!

Ατρόμητος ξανά!

Και εκεί που φαινόταν πως η Καλλονή μπορεί να πάρει τελικά τον βαθμό, ο Ατρόμητος πάτησε εκ νέου γκάζι και τελείωσε μια και καλή την αναμέτρηση. Στο 60', μετά από μπαλιά του Ματέι, ο Μπρίτο από την μικρή περιοχή έκανε το 2-3 και έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν και σε τέταρτο τέρμα και να... σφραγίσουν πλέον τη νίκη τους στο 77'. Αφού απέκρουσε το σουτ του Ματέι ο Δαύκος, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στη συνέχεια στην προβολή του Λε Ταλέκ από κοντά ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Στα λεπτά που απέμεναν η Καλλονή δεν είχε πια την δύναμη να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση και το μόνο σημαντικό που είχαμε ήταν η αποβολή του Φυτανίδη μέσα σε 4 λεπτά. Συγκεκριμένα είδε την πρώτη κίτρινη στο 87' και την δεύτερη στο 91' αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Man of the match: Το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα έκανε στη Μυτιλήνη ο Ματέι. Ο Ρουμάνος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ενώ έχει κάνει την ασίστ στο 2-3 και είναι αυτός που απειλεί με σουτ πριν η μπάλα φτάσει στον Λε Ταλέκ για το 2-4. Με λίγα λόγια ήταν εξαιρετικός.

Στο ύψος του: Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον Μπρίτο. Επίσης έχει και γκολ και ασίστ και ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που μας έχει συνηθίσει την φετινή σεζόν...

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Καλλονής ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι κάκιστη. Δύο γκολ σε έξι λεπτά στο ξεκίνημα, ενώ και μετά το 2-2 δεν βοηθάει καθόλου την ομάδα της Μυτιλήνης να κρατήσει τον βαθμό. Ίσως ο σημαντικότερος λόγος που η Καλλονή μας αποχαιρετά από το πρωτάθλημα σε λίγες μέρες.

Η γκάφα: Μπορεί κανείς να βάλει το λάθος που έκαναν οι γηπεδούχοι στη φάση του 0-2, με την άμυνα να είναι... αλλού!

Το στραγάλι: Καλή διαιτησία από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει δώσει σωστά το πέναλτι που έχει κάνει ο Κεϊτά και γενικά δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος χωρίς την αφαίρεση βαθμών θα ήταν αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα περίμενε την τελευταία αγωνιστική για να δει αν μπορεί να μπει από το... παράθυρο στα πλέι οφ. Τώρα όμως βρίσκεται στο -3 και αν δεν κερδίσει την έφεση τα πάντα έχουν τελειώσει. Οι Περιστεριώτες έχουν κάνει ένα τρομερό 4 στα 4, αλλά αυτό μάλλον έγινε λίγο αργά. Από την άλλη η Καλλονή το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε... Έχει ακόμα ένα παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και μετά αποχαιρετά την κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Καραγεωργίου): Δαύκου, Γιορέντε, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Βαλιός (62' Ευαγγελιδάκης), Γιουκαρής (78' Χατζηδημητρίου), Μανούσος, Φαβάλι, Ξύδας (84' Γκαμάγκας).

Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Κούρος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κεϊτά (64' Γροντής), Ουσέρο, Μπρίτο (84' Λημνιός), Ματέι, Σουμπίνιο (74' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα