ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0

bet365

Ο Πανιώνιος κρατούσε το 0-0 στο ΟΑΚΑ αλλά η ΑΕΚ, που έμεινε με 10 παίκτες, πήρε τη νίκη από τις αλλαγές του Γκουστάβο Πογιέτ: Δύο ασίστ ο Μπαρμπόσα, δύο γκολ ο Πέκχαρτ και... όλα καλά για την Ενωση.

Η επιστροφή στις νίκες ήταν απλά υποχρέωση για την ΑΕΚ μετά τα τελευταία αποτελέσματα και η απουσία του κόσμου δεν αποτελούσε δικαιολογία. Δεν χρειάστηκε κιόλας κάποια τέτοια αφού η Ενωση έκανε αυτό που έπρεπε, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Πέκχαρτ-Μπαρμπόσα. Ο Τσέχος και ο Πορτογάλος πέρασαν ως αλλαγές στο 0-0 και το έκαναν... 2-0 λίγα λεπτά μετά (δύο γκολ ο Πέκχαρτ, δύο ασίστ ο Μπαρμπόσα), δίνοντας τους τρεις βαθμούς στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν ευκαιρίες. Προσπάθησε για το αποτέλεσμα ο Πανιώνιος αλλά δεν τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 70', με το ματς στο 0-0, μετά την αποβολή του Κορδέρο με δεύτερη κίτρινη...

Με 4-2-3-1, έχοντας τριάδα τους Βάργκας-Μπουονανότε-Μάνταλο πίσω από τον Αραβίδη, παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ, απέναντι στο 4-4-1-1 του Πανιωνίου. Η Ενωση είχε την πρώτη καλή φάση του ματς στο 9' με το άστοχο πλασέ του Μπουονανότε μετά το γύρισμα του Ντίντακ, για να ακολουθήσει στο 19' το καλό σουτ του Βάργκας που απέκρουσε ο Διούδης. Η Ενωση γενικά πατούσε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο αλλά στο 23' ο Πανιώνιος υπενθύμισε ότι μπορεί να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή, με το γκολ του Ανσαριφάρντι που σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ... εκατοστών.

Οι Κιτρινόμαυροι, για τους οποίους οι Βάργκας-Μπουονανότε-Μάνταλος άλλαζαν θέσεις, απάντησαν με ένα πλασέ του Κορδέρο και στο 28' άγγιξαν το γκολ με το σκαστό σουτ του Γιόχανσον, μετά το γύρισμα του Αραβίδη, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς γενικά είχε καλό ρυθμό αλλά δεν είχε γκολ αφού η μπάλα έφυγε άουτ και στο 43', στο πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 0-0...

Οταν επέστρεψαν για το δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ επιχείρησε να σκοράρει νωρίς και θα μπορούσε να το πετύχει στο 52', αν δεν απέκρουε ο Διούδης την κεφαλιά του Μάνταλου μετά το γύρισμα του Γκάλο. Η Ενωση είχε την μπάλα αλλά δυσκολευόταν, όπως συμβαίνει στα τελευταία ματς, να φτάσει στο γκολ, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στο 65' με το ανάποδο ψαλίδι του Ανσαριφάρντι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί, ο Πογιέτ έκανε τις πρώτες του κινήσεις με την είσοδο των Πέκχαρτ και Μπαρμπόσα αντί των Αραβίδη και Βάργκας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από την άλλη πλευρά, έβγαλε τον Καθάριο και έβαλε τον Καραμάνο, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον Μπακασέτα να πάει δίπλα στον Ανσαριφάρντι. Αμέσως μετά, στο 70', οι Κυανέρυθροι πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Κορδέρο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ΑΕΚ με 10 παίκτες...

Ο προβληματισμός, όμως, δεν πρόλαβε να «εμφανιστεί» αφού στο 72' ο Πέκχαρτ με πολύ ωραίο τελείωμα, μετά το γύρισμα του Μπαρμπόσα από αριστερά, έκανε το 1-0! Ο Πογιέτ έβγαλε τον Μπουονανότε και έβαλε τον Λαμπρόπουλο για να μετατρέψει το σύστημα σε 3-5-1 και ο Ουζουνίδης έβαλε τον Μπαργκάν, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέρασε εύκολα τον Αρθο αλλά όχι και τον Μπαρόχα.

Ο Πανιώνιος ήθελε να τα παίξει όλα για όλα για την ισοφάριση αλλά στο 80' οι δύο αλλαγές του Πογιέτ συνεργάστηκαν άψογα και κλείδωσαν το τρίποντο... Ο Μπαρμπόσα έβγαλε για τον Πέκχαρτ και ο Τσέχος έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά και την κόντρα στον Οικονόμου (2-0)!

Man of the match: Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πέκχαρτ. Μπήκε στο ματς στο 0-0 και δεν χρειάστηκε πολλά λεφτά για να βάλει δύο γκολ -το πρώτο με πολύ ωραία κίνηση- δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου. Λάθος αντιδράσεις και στα δύο γκολ και ειδικά στο πρώτο, όπου ο Πατσατζόγλου έχασε τον Πέκχαρτ.

Στο ύψος του: Ο Μπαρμπόσα. Και τα δύο γκολ του Πέκχαρτ είναι από ασίστ του Πορτογάλου, ο οποίος πέρασε στο ματς μαζί με τον Τσέχο. Και μαζί το καθάρισαν.

Η γκάφα: Ως τέτοιες μπορούν να εκληφθούν δύο χαμένες ευκαιρίες του Μπουονανότε. Είχε χώρο και χρόνο για να σκοράρει αλλά δεν...

Το στραγάλι: Η φάση του γκολ του Πανιωνίου ήταν πολύ δύσκολη αλλά ο βοηθός πήρε την σωστή απόφαση. Για εκατοστά, αλλά σωστή. Οσο για τις αποβολές των Κορδέρο και Μπακασέτα, κρίνονται ως σωστές. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός μπορεί και να μην έχει κάνει καν φάουλ αλλά αφού το σφύριξε, δεν μπορούσε να μην δώσει δεύτερη κίτρινη...

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πογιέτ πήγε να δυσκολέψει τα πράγματα με την απόφαση του να μην βάλει στην 11άδα τον Μπαρμπόσα ενώ επέλεξε το 4-2-3-1 αλλά το διόρθωσε με τις αλλαγές του. Είδε πώς πήγαινε το ματς και έκανε τις κινήσεις έπρεπε, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντιντάκ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (74' Λαμπρόπουλος), Βάργκας (68' Πέκχαρτ), Αραβίδης (68' Μπαρμπόσα).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79' Βιγιαλμπα), Σιώπης, Καθάριος (68' Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75' Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα