Μίλαν - Γιουβέντους 1-2

Μίλαν - Γιουβέντους 1-2

bet365

Η Μίλαν προηγήθηκε αλλά ο Μπουφόν έκανε εκπληκτικά πράγματα, η Γιουβέντους έκανε μάγκικη ανατροπή (1-2) και κάπως έτσι στο Τορίνο ετοιμάζονται για ακόμη ένα scudetto δίνοντας συνέχεια στην κυριαρχία τους!

«Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη και η Γιουβέντους θα νικήσει με 2-1», είπε στη Gazzetta dello Sport ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Για να βγει αληθινή η πρόβλεψη του πρώην αρχηγού των Μπιανκονέρι, χρειάστηκε να κάνει τα δικά του ο νυν και να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά τον χαρακτήρα πρωταθλήτριας που έχει η Κυρία! Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα (γκολ, τρία δοκάρια και πολύ πάθος), οι Μιλανέζοι προηγήθηκαν με τον Αλεξ αλλά οι Τορινέζοι απάντησαν με τους Μάντζουκιτς και Πογκμπά. Ετσι, πήραν την 8η σερί (!) νίκη επί των Ροσονέρι σε όλες τις διοργανώσεις, έφυγαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με διπλό από το San Siro, πήγαν στο +9 (με ματς περισσότερο) από τη Νάπολι και έχουν... 21 νίκες και μία ισοπαλία στις τελευταίες 22 αγωνιστικές!

Το ντέρμπι άρχισε όπως αναμενόταν. Με την Μίλαν, δηλαδή, να βγάζει νεύρο και να προσπαθεί να αιφνιδιάσει την Γιουβέντους. Θα μπορούσε να το κάνει στο 8' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το... κάτι σαν σουτ του Αμπάτε από πλάγια, όπως θα μπορούσε να το κάνει και στο 14'. Εκεί, όμως, ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση στο φάουλ του Μπαλοτέλι και μπλόκαρε στην επαναφορά το κοντινό σουτ του Αντονέλι! Οι Ροσονέρι είχαν περισσότερο πάθος, πατούσαν καλύτερα, πίεζαν και στο 18' έβαλαν φωτιά στο San Siro καθώς ο Αλεξ με κεφαλιά -και με τον Μπουφόν να βρίσκει την μπάλα- έκανε το 1-0 μετά το κόρνερ του Μπαλοτέλι! Το πρώτο 20λεπτο, γενικά, ήταν ακριβώς όπως ήθελε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αλλά κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν...

Οι Μπιανκονέρι κατάλαβαν ότι το ντέρμπι ήταν... ντέρμπι και στο 22' είχαν την πρώτη τους φάση, με τον Ντοναρούμα να μπλοκάρει το σουτ του Λιχτστάινερ μετά το γύρισμα του Μοράτα. Αμέσως μετά, στο 25', ο 17χρονος πορτιέρε έκανε δυνατή επέμβαση σε τρομερό σουτ του Μαρκίζιο, για να έρθει τελικά το 1-1 στο 27': Ο Μπουφόν γέμισε, ο Μάντζουκιτς κατέβασε για τον Μοράτα, αυτός έβγαλε σε θέση για γκολ τον Κροάτη και αυτός πλάσαρε σωστά. Η σχετικά γρήγορη απάντηση έδωσε ηρεμία στη Γιούβε και... αφαίρεσε τέτοια από την Μίλαν, η οποία έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για να βγάλει το ημίχρονο έστω στην ισοπαλία. Και το έβγαλε, αφού στο 45' η μπάλα έφυγε μετά το διαγώνιο σουτ του Λιχτστάινερ εντός περιοχής.

Αφού βγήκε το πρώτο μέρος στο 1-1, οι Ροσονέρι μπήκαν στην επανάληψη αποφασισμένοι για το 2-1 και στο 51' το άγγιξαν. Απέναντι, όμως, ήταν ο Μπουφόν... Ο αρχηγός των Μπιανκονέρι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπάκα από πολύ καλή θέση και πρόλαβε να αποκρούσει και την εκτέλεση του Μπαλοτέλι στην επαναφορά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Μπουφόν και Αλέγκρι έβαλαν τις φωνές στους υπόλοιπους, οι Τορινέζοι βγήκαν πάλι μπροστά και στο 60' ήταν η σειρά τους να τα βάλουν με το δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά. Μικρό το κακό όμως καθώς στο 65' ο Γάλλος, μετά το κόρνερ του Μαρκίζιο, κατέβασε στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-2!

Η Γιούβε είχε πλέον το ματς εκεί που ήθελε αλλά δεν είχε από το 67' τον Μοράτα καθώς χτύπησε και αντικαταστάθηκε από τον Τζάτζα, με τον Μιχαΐλοβιτς να απαντάει με την είσοδο του Λουίζ Αντριάνο στη θέση του Χόντα και του πιτσιρικά Λοκατέλι σε αυτή του Μοντολίβο, ο οποίος αρχικά δεν κατάλαβε τι γίνεται... Η τελευταία προσπάθεια του Σέρβου τεχνικού για να αποφευχθεί η ήττα ήταν να βάλει τον Μπόατενγκ αντί του Μπαλοτέλι αλλά η Γιουβέντους ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση και κράτησε το τρίποντο, το οποίο την φέρνει αγκαλιά με το 5ο σερί πρωτάθλημα!

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα (74' Λουίζ Αντριάνο), Μοντολίβο (74' Λοκατέλι), Κούτσκα, Μποναβεντούρα, Μπάκα, Μπαλοτέλι (77' Μπόατενγκ).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Λιχτστάινερ (81' Κουαδράδο), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα (85' Εβρά), Αλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μοράτα (67' Τζάτζα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα