«Από τον Θεοδωρίδη στον Ινφαντίνο»

«Από τον Θεοδωρίδη στον Ινφαντίνο»

Gazzetta team
«Από τον Θεοδωρίδη στον Ινφαντίνο»

bet365

Ο Ματ Σκοτ γράφει για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν είναι υπόδειγμα ηθικής, τις σχέσεις Θεοδωρίδη, Ινφαντίνο, αναφέρεται στον Μαρινάκη, ενώ σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις!

Ο Ματ Σκοτ μέσα από την ιστοσελίδα «insideworldfootball» μιλά για τη σχέση Ινφαντίνο - Θεοδωρίδη, αλλά και τις απειλές για Grexit. Η αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά το κείμενο του Ματ Σκοτ: «

«Η Δημαγωγία, αυτές τις μέρες, δεν αφορά έναν μορφωμένο άνθρωπο, έναν άνθρωπο με χαρακτήρα, ταιριάζει αλλά σε αμαθείς και κακοήθεις» απόσπασμα του Αριστοφάνη από το έργο «Ιππής». Βέβαια, δεν υπήρχε ποδόσφαιρο πριν 2.400 χρόνια, όταν ο Αριστοφάνης έγραφε τα θεατρικά του έργα. Βέβαια, ο κορυφαίος Κωμικός θα μπορούσε να ήταν δημοφιλής τώρα, θα χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις για να περιγράψει έναν άνθρωπο που διέπει το παιχνίδι μας για μας.

Γνωρίζουμε ήδη από τα πλημμελήματα των ανδρών που ήταν μέχρι πέρυσι οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο ομόλογός του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί και ο γενικός γραμματέας της της FIFA , Ζερόμ Βάλκε. Και οι τρεις έχουν λάβει μεγάλες απαγορεύσεις πολλών ετών από το ποδόσφαιρο. Η μαζική αποχώρησή τους από το ποδόσφαιρο, θα σήμαινε και την... κάθαρση, όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους Τραγικούς ποιητές «μια εκκαθάριση των δεινών, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες». Αυτό ακριβώς είναι κάτι που χρησιμοποίησε και ο Τζιάνι Ινφαντίνο για να γίνει ο νέος πρόεδρος της FIFA και να έρθει ως αξιόπιστος, ένας εξαιρετικά μορφωμένος Δικηγόρος με ακέραιο χαρακτήρα ο οποίος θα έδινε κουράγιο σε όλους.

Ο ίδιος είναι αγανακτισμένος και αρνείται όλες τις αδικίες... «Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ να αμφισβητηθεί η ακεραιότητά μου» τόνισε ο πρόεδρος της FIFA.

Αν ο Αριστοφάνης σατίριζε την UEFΑ, θα παρουσίαζε τον Ινφαντίνο ως «Παφλαγόνιο» και τον Πλατινί ως «Δήμο»! Ο πρώτος είναι αυτός που εργάζεται επιμελώς πίσω από τη σκηνή, που είναι η δύναμη πίσω από τον θρόνο, βάζοντας τον εαυτό του στο πιο υψηλόβαθμο στέλεχος, στη θέση του γενικού γραμματέα. αφού πρώτα φρόντισε για τον ''μπροστινό'' Πλατινί.Οπως είχα αναφέρει, ένα μεγάλο μέρος του κέντρου δύναμης ήταν προσεγμένο από την Ελλάδα. Πριν γίνει αναπληρωτής ο Ινφαντίνο, ο άνθρωπος που είναι σήμερα γενικός γραμματέας της UEFA, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ήταν διευθυντής Συνομοσπονδίας των διεθνών σχέσεων. Είχε φτάσει στην UEFA από το δ.σ. της ΕΠΟ του 2008, όπου ήταν διευθυντής διεθνών σχέσεων. Ο Θεοδωρίδης συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου του Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA, με εκστρατείες υπέρ του αφεντικού της UEFA.

Η Ελλάδα δεν είναι υπόδειγμα ηθικής στο ποδόσφαιρο. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και ένας νομικός σύμβουλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, του μόνιμου πρωταθλητή. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες. Για να μην μακρηγορούμε, η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League συμπεριλαμβάνει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Αυτό, διότι ο πατέρας του Θεοδωρίδη, γενικού γραμματέα της UEFA, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου, του οποίου ο ιδιοκτήτης εμπλέκεται στο παραπάνω σκάνδαλο.

Έτσι, τι έχει να κάνει όλο αυτό με το άλλο σκάνδαλο, Panama Papers, που αφορά τον Ινφαντίνο; Είναι μία ερώτηση, που αφορά το timing. Την ίδια στιγμή που ο Ινφαντίνο παλεύει εναντίον των κατηγοριών, που αφορούν διαφθορά σχετικά με τηλεοπτικά δικαιώματα της UEFA, έχει να αντιμετωπίσει και την υπόθεση του Θεοδωρίδη στην Ελλάδα.

Αν και οι δικαστικές αρχές δεν έχουν στείλει την υπόθεση ακόμα στα δικαστήρια, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι έχει δει αρκετά σχετικά με τη διαφθορά και τη βία στο ποδόσφαιρο. Μετά τα επεισόδια στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε τη διακοπή της διοργάνωσης, απαιτώντας ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι.

Ινφαντίνο και Θεοδωρίδης έσπευσαν να απειλήσουν την ΕΠΟ με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όχι για τη διαφθορά ή τη βία, αλλά για την «ανάμειξη» του Κοντονή με το αυτοδιοίκητο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Κοντονής δεν αλλάξει στάση μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 15 Απριλίου, η ΕΠΟ θα βρεθεί με τις ομοσπονδίες της Ταϊλάνδης και του Κουβέιτ στην απομόνωση.

Και το όλο πράγμα πηγαίνει κάπως έτσι:

Με δεδομένο ότι ο Θεοδωρίδης είναι γιος του αντιπροέδρου ενός συλλόγου, που θα δεχόταν το μεγαλύτερο πλήγμα της τιμωρίας, ίσως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με τον άνθρωπο, που με την απουσία του προέδρου της UEFA, είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος, που απειλεί την ΕΠΟ. Ο Ινφαντίνο είναι πρόεδρος της Έκτακτης Επιτροπής της FIFA, που θα πρέπει να επικυρώσει την τιμωρία στις 15 Απριλίου και μαζί με τον Θεοδωρίδη μοιάζουν αποφασισμένοι να το κάνουν.

Ο Κοντονής, προς τιμή του, είναι σταθερός στις απόψεις του. «Η κακή διοίκηση, οι αδιαφανείς διαδικασίες και η διαφθορά είναι προβλήματα γνωστά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε ως απάντηση στις απειλές της UEFA και της FIFA. Όλα αυτά τα προβλήματα, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλητηριάζουν την καρδιά τόσο της UEFA όσο και της FIFA για χρόνια τώρα. Χρόνια, στα οποία ο Ινφαντίνο και ο Θεοδωρίδης, οι άντρες που είναι επιφορτισμένη με την κάθαρση, είχαν συμμετοχή στις αποφάσεις».

«Αν η αποφασιστικότητά μου για κάθαρση ήταν ήδη δυνατή, τώρα είναι πιο δυνατή από ποτέ», είπε ο Ινφαντίνο την περασμένη Τετάρτη (06/04), αποφασισμένος να δείξει με δυνατά λόγια ότι είναι άνθρωπος, που κρατάει τον λόγο του. Για μένα, όμως, η απάντηση του Ινφαντίνο σχετικά με τις αποκαλύψεις του σκανδάλου «Panama Papers» ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη. «Όπως είπα προηγουμένως, ποτέ δεν διαχειρίστηκα προσωπικά με την εταιρεία «Cross Trading», ούτε με τους ιδιοκτήτες της. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε από την «Team Marketing» για λογαριασμό της UEFA». Βασικά, αυτό που επικαλείται είναι άγνοια. Θα μάθουμε ποτέ αν ένας μορφωμένος άνθρωπος όπως εκείνος, με τον υποτιθέμενο χαρακτήρα και τη σκληρή πυγμή, είναι ένοχος ή όχι, βασισμένο στην άγνοια ή απλά στη χαλαρότητα; Ξέρω ότι ο μεγάλος Αριστοφάνης θα το πίστευε.

 

Τελευταία Νέα