Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1 (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1 (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε, η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη και μετά το 1-1 όλα έμειναν ανοικτά για τη ρεβάνς στο Anfield.

Ισόπαλο τελείωσε το μεγαλύτερο παιχνίδι στο Europa League, με τον Γίργκεν Κλοπ να επιστρέφει στο Ντόρτμουντ και να παίρνει 1-1 από την πρώην ομάδα του. Σε ένα ματς με πολλή τακτική, οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές και παρότι στο μεγαλύτερο κομμάτι η Μπορούσια ήταν πιο επιθετική, οι Reds στάθηκαν εξαιρετικά και πλέον ο επαναληπτικός στο Anfield είναι ανοικτός σε όλα.

Ο Μορένο είχε το πρώτο σουτ για τους Αγγλους, με την BvB να απειλεί για πρώτη φορά με το φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ που κόντραρε και πέρασε έξω. Ο Μχιταριάν στη συνέχεια έβγαλε στον Γκαμπονέζο επιθετικό που δεν έκανε καλό τελείωμα και ήταν η Λίβερπουλ που πήρε το προβάδισμα στο 35’ όταν ο Χέντερσον έκανε την κεφαλιά, ο Οριζί βγήκε μόνος του και έστειλε την μπάλα στη γωνία (0-1). Κλάιν και Μίλνερ είχαν καλές στιγμές, πριν ο Μινιολέ σταματήσει εύκολα την προσπάθεια του Ντουρμ και μετά του Ρόις. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μορένο έβγαλε τον Οριζί τετ-α-τετ με τον Βάιντενφελερ, με τον Γερμανό keeper όμως να βγαίνει νικητής από τη μονομαχία.

Η Λίβερπουλ πλήρωσε τη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αφού στο 48’ ο Χούμελς σκόραρε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μχιταριάν (1-1). Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές με τον Οριζί που σούταρε άουτ και τον Κουτίνιο του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Βάιντενφελερ και συνέχισαν, με τους Κλάιν και Κουτίνιο να δοκιμάζουν ξανά τον Γερμανό τερματοφύλακα, που ήταν σταθερός. Σαχίν και Ρόις τελείωσαν τις τελευταίες δύο καλές στιγμές της Ντόρτμουντ στην επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Ντουρμ (46’ Σαχίν), Μπέντερ (75’ Παπασταθόπουλος), Μχιταριάν, Κάστρο, Βάιγκλ, Ομπαμεγιάνγκ (77’ Πούλισιτς), Ρόις.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Σακό, Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λαλάνα (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (46’ Αλεν), Κουτίνιο, Τσαν, Οριζί (84’ Στάριτζ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα