Επόμενο στάδιο, «χωρίς οίκτο»…

Επόμενο στάδιο, «χωρίς οίκτο»…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την ομάδα του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν…

Ο Ολυμπιακός χθες είχε ένα παιχνίδι που κύλησε κάπως έτσι…

Κυριαρχικά στα πρώτα 25 λεπτά (κι 1-0), αμφίρροπα άλλα 20 με τον Ολυμπιακό όμως σαφώς πιο επικίνδυνο (εξ ου και το 2-0) και χαλαρά-υποτονικά άλλα 45 λεπτά με τον Ολυμπιακό πάντα πιο επικίνδυνο (αλλά το 2-0 να μένει).

Κι εγώ θέλω να σταθώ σε τούτο ακριβώς το τελευταίο, το ότι έμεινε το 2-0. Γιατί πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο στάδιο του Ολυμπιακού, ειδικά εφόσον υπάρξει και του χρόνου ελληνικό ποδόσφαιρο: πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στο στάδιο «δεν υπάρχει οίκτος»!

Ξέρετε πόσες φορές στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, όπως έκανε και χθες με τον Ηρακλή; Τέσσερις. Οι άλλες τρεις με τον ΠΑΟΚ, την Καλλονή, τα Γιάννινα. Ξέρετε πόσες έκανε έστω ένα γκολ στο β΄ημίχρονο αυτών των τεσσάρων αγώνων του; Μόλις μία, με τον ΠΑΣ (3-0).

Κάτι ανάλογο έγινε και πριν λίγες ημέρες στο Καραϊσκάκη, με ημίχρονο 3-0 με τον Πανθρακικό και στο τέλος ένα ακόμη γκολ, στο 93’. Όμως, για να είμαι δίκαιος, γενικά στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός σπάνια χαρίζει κάστανα. Άμα σε βρει μπόσικο, θα σου τα βάλει: 5 στον Αστέρα, 5 στον ΠΑΣ, 4 στην ΑΕΚ, 4 στον Ατρόμητο. Είναι ο κόσμος εκεί, έχει απαιτήσεις κι η ομάδα το ξέρει και δεν σταματάει.

Εκεί που σταματάει είναι στα εκτός έδρας. Άμα το καθαρίσει το ματσάκι από το α΄ ημίχρονο, μένει εκεί, στο 2-0. Κακώς! Γι΄αυτό λέω ότι του χρόνου, με τον ίδιο προπονητή και με μία ομάδα που δεν θα αλλάξει ολόκληρη, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στο επόμενο στάδιο. Να μη δείχνει λύπηση για κανένα, σε καμία έδρα. Άμα μπορεί να βάλει τέσσερα, να τα βάλει.

Θέμα νοοτροπίας είναι. Ούτε δυναμικότητας αντιπάλου (έγινε και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Καλλονή), ούτε προγράμματος (π.χ. μετά την Καλλονή ήταν τα Χριστούγεννα και τώρα πριν τον Ηρακλή ήταν αντίπαλος ο υποβιβασμένος Πανθρακικός), ούτε τίποτα. Θέμα νοοτροπίας.

Ο Ολυμπιακός, με την ανωτερότητα που έχει από τους αντιπάλους του, πρέπει να έχει στόχο τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα! Όπως είχε κάνει μία χρονιά η ομάδα επί Γουλανδρή! Χωρίς να συμβιβάζεται σε 2-0 και 3-1. Όσα μπορεί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.