Κλοπ, η μεγάλη επιστροφή!

Gazzetta team
Κλοπ, η μεγάλη επιστροφή!

bet365

Ματσάρες... Champions League στο Europa, με τα βλέμματα στραμμένα στη Βεστφαλία, εκεί όπου ο Κλοπ επιστρέφει ως αντίπαλος για να αποθεωθεί από τους οπαδούς που τον λάτρεψαν!

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ
Σε ένα ματς επιπέδου Champions League, η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Λίβερπουλ με τον Γίργκεν Κλοπ να είναι σαφώς το κεντρικό πρόσωπο. Ο Γερμανός τεχνικός κάθισε για 319 παιχνίδια στον πάγκο της Μπορούσια, όμως τώρα δεν πρόκειται να πανηγυρίσει αν σκοράρει. Οπως ο ίδιος τόνισε, η BvB είναι σαφώς η πιο φορμαρισμένη ομάδα από το ζευγάρι αφού μπορεί να λέει ότι χτυπάει την Μπάγερν στη μάχη της Bundesliga όπως και ότι δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα μετά τη χειμερινή διακοπή. Την ίδια στιγμή οι Reds ακόμα αναζητούν σταθερότητα ενώ και οι ίδιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι διεκδικούν την 4η θέση της Premier League. Η Λίβερπουλ απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ και θέλει να φτάσει στο τέλος του δρόμου που θα την οδηγήσει στο Champions League της επόμενης σεζόν. Για την Ντόρτμουντ, ο Χούμελς θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, όχι όμως και ο Σούμποτιτς, ενώ ο Γκουντογκάν επέστρεψε στις προπονήσεις, με την Μπορούσια να βασίζει ξανά πολλά στον Ομπαμεγιανγκ, ο οποίος έχει βάλει 10 από τα 36 φετινά γκολ του στο Europa League. Από την άλλη, οι Reds θα παραταχθούν με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο με Μπεντεκέ και Λούκας Λέιβα και ο Κλοπ ενδέχεται να παρατάξει την ίδια ομάδα που έφερε 1-1 με την Τότεναμ.

Aθλέτικ - Σεβίλλη
Μπορεί οι δυο τους να κοντράρονται για πρώτη φορά εκτός συνόρων, μα στην Ισπανία το έχουν κάνει 158 φορές, με τη Σεβίλλη να έχει μία νίκη περισσότερη (64-63) και 31 ισόπαλα ματς. Οι Σεβιγιάνοι είναι σαφώς πιο έμπειροι σε τέτοιου είδους εμφύλιους, καθώς στους «16» απέκλεισαν τη Βαλένθια, ενώ συνολικά έχουν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Για την Αθλέτικ αντίστοιχα τα νούμερα είναι 2-1-2. Αήττητοι φέτος στην Ευρώπη εντός έδρας οι Βάσκοι, θα πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα που δεν έχει νίκη σε όλη τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις μακριά από το δικό της σπίτι.


Μπράγκα - Σαχτάρ
Η φιναλίστ του 2011 στη διοργάνωση, Μπράγκα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή της σε ένα μεγάλο τελικό! Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι έριξε στο καναβάτσο την ποιοτικότερη Φενέρμπαχτσε και πήρε μια τεράστια πρόκριση! Επόμενο εμπόδιο η Σαχτάρ και οι Πορτογάλοι είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Οι δυο τους τα είχαν πει ξανά τη σεζόν 2010-11 στο Champions League, με τους Ουκρανούς να κερδίζουν εκτός 3-0 κι εντός 2-0. Βέβαια, ο αποκλεισμός είχε βγει σε καλό στην ομάδα του Πασιέντσια, αφού έφτασε στον Τελικό! Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, εκτός από τον προπονητή της Σαχτάρ μιας και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παραμένει στην ομάδα του Ντόνετσκ! Αήττητοι οι Ουκρανοί από τη φάση των «32» κι έπειτα με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, με τελευταίο θύμα τους την Αντερλεχτ! Παράλληλα, η Μπράγκα εντός έδρας είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εντός για τη διοργάνωση! Πάολο Φονσέκα vs Λουτσέσκου και ο 43χρονος Πορτογάλος θα επιδιώξει να κάνει ματ στον 70χρονος Ρουμάνο, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την παρουσία της ομάδας στον Τελικό!

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας
Εχοντας αποκλείσει κατά σειρά τις Νάπολι και Λεβερκούζεν, η Βιγιαρεάλ δικαιούται να πιστεύει ότι είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο αλλά θα πρέπει να το αποδείξει ξανά. Το «κίτρινο υποβρύχιο» θα επιχειρήσει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς και μπορεί να βασιστεί στη δύναμη του «Μαδριγάλ», στο οποίο φέτος έχει μόνο νίκες στο Europa League και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Δύσκολη αποστολή, επομένως, για την Σπάρτα Πράγας αλλά... για αυτά είναι. Οι Τσέχοι του Ζντένεκ Σκάσνι εντυπωσίασαν στον προηγούμενο γύρο με το 0-3 στη Λάτσιο, έγιναν η πρώτη τσεχική ομάδα, μετά την Σλόβαν Λίμπερετς το 2002, που φτάνει στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πήγαν στην Ισπανία χωρίς άγχος για ό,τι καλύτερο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα