Το θέμα το λύνει, όποιος το δημιουργεί

Το θέμα το λύνει, όποιος το δημιουργεί

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο Gazzetta τις απόψεις του για το θέμα που καίει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα πρέπει να το λύνει, όποιος το δημιουργεί. Και το θέμα του GREXIT το δημιούργησε ο κύριος Κοντονής, με την απόφαση του να σταματήσει το Κύπελλο. Οπότε από αυτόν πρέπει να περιμένουμε τη λύση.

Προσέξτε, εγώ δεν μιλάω για το γενικότερο θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό ασφαλώς και δεν είναι δημιούργημα του Υπουργού Αθλητισμού. Κατά την γνώμη μου, αυτό το θέμα πρέπει να επιχειρήσει να το λύσει μόνο του το ποδόσφαιρο, οι ομάδες, η Λίγκα και βεβαίως η ΕΠΟ, από την οποία και προέρχεται το μεγαλύτερο κομμάτι του προβλήματος. Να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια. Κι αν δεν μπορέσουν, αν αποτύχουν, αναπόφευκτο θα είναι να εμπλακεί πλέον κι η κυβέρνηση, με τον άλφα η, με τον βήτα τρόπο.

Αλλά όταν μιλάμε για τον πιο σοβαρό από ποτέ κίνδυνο του GREXIT, μιλάμε για κάτι που προήλθε από μία συγκεκριμένη απόφαση, την ακύρωση του θεσμού του Κυπέλλου. Κι εγώ δεν εξετάζω αν είχε δίκιο η, άδικο ο Υπουργός. Αυτό το αφήνω. Στην ουσία πάω: από αυτή την απόφαση, προκύπτει η επικείμενη καμπάνα της ΦΙΦΑ. Άρα, το ζήτημα έχει δημιουργηθεί από εκεί. Κι αυτός που το δημιούργησε πρέπει να βρει τον τρόπο να το λύσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ξύπνιο άνθρωπο, οπότε ας τον βρει τον καλύτερο τρόπο. Αλλά αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απόφαση, αυτή την στιγμή ουδεμία ΦΙΦΑ θα ήταν μπροστά μας.

Κι επειδή ακούω πολλούς να λένε, «ποιος θα κάνει την κωλοτούμπα» κι άλλα τέτοια: το θέμα μας είναι να «δείξουμε» με το δάκτυλο και να θίξουμε κάποιον η, να αποφευχθεί η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσα από τη διεθνή του απομόνωση; Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κύριος Τσίπρας ενήργησε όπως ενήργησε, μας έμεινε ότι έκανε τούμπα η, ότι η Ελλάδα δεν πτώχευσε; Το κυρίαρχο ζήτημα είναι να γίνεται το σωστό.

Αυτό που εμένα με ανησυχεί είναι ότι όλο και κάποιες φωνές μέσα στην κυβέρνηση μπορεί να λένε, «έχουμε μαζί μας την κοινή γνώμη. Κάνουμε κάθαρση και για χάρη της κάθαρσης, η Ελλάδα μένει έξω από το ποδόσφαιρο». Η, «αφού δεν μπορούμε να πούμε όχι στην Ευρώπη για τα μνημόνια, να πούμε όχι στην Ευρώπη για το ποδόσφαιρο».

Μόνο που πρόκειται για φωνές με πλήρη άγνοια της πραγματικότητας, καθότι ούτε η κάθαρση έρχεται αυτόματα με το GREXIT, ούτε υπάρχει πλήρη συνειδητοποίηση της διάλυσης που θα επιφέρει το GREXIT. Ούτε πρόκειται να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Πλέον ο κόσμος, με τόσα που τραβάει, έχει άλλους νταλκάδες σε προτεραιότητα.

Είμαστε όλοι σε αναμονή. Ο κύριος Κοντονής έχει το λόγο. Προσέξτε, για το GREXIT, όχι για το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ασφαλώς και δεν το δημιούργησε ο ίδιος, ίσα ίσα που αν μη τι άλλο προσπαθεί να κάνει πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης του. Με τα όποια λάθη μπορεί να κάνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.