Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ο Γιάκος στο 85' έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα των πλέι οφ για τους Γιαννιώτες, ωστόσο ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο τέλος (1-1) και προσγείωσε απότομα τους φιλοξενούμενους.

Σ' ένα παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στη Λιβαδειά, με τους Ηπειρώτες να παίρνουν το προβάδισμα στο 85', τους Βοιωτούς να ισοφαρίζουν στα... χασομέρια και τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έκπληξη με Μοσχονά

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Άκης Μάντζιος, που έκανε την έκπληξη και έβαλε τον Μοσχονά κάτω από τα δοκάρια αντί του Βερέμκο. Ο Μουλόπουλος ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Μεντί αριστερά και στα στόπερ οι Μανωλάς, Τριποτσέρης. Αμυντικά χαφ οι Μαχαίρας, Μαχαμάτ και μπροστά τους οι Μπεν, Ατζαγκούν, Γιακουμάκης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.

Ακόστα δίπλα στον Ίλιτς

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πετράκης έμεινε πιστός στο 3-5-2, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν απουσίες, όπως αυτή του πρώτου σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Μανιά. Ο Περιστερίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τζημόπουλο, Μπέριο, Μιχαήλ να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Στρούνα δεξιά, ο Ναδάλες αριστερά και στον άξονα οι Λίλα, Γιάκος, Τσουκαλάς. Ο Ακόστα ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Μανιά για να αποτελέσει το επιθετικό δίδυμο με τον Ίλιτς.

Λίγα πράγματα, φάσεις εκατέρωθεν

Ο Λεβαδειακός ήταν πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, τη στιγμή που ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 18', όταν ο Περιστερίδης μπλόκαρε το σουτ του Μπεν, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να απαντάει στο 22'.

Ο Στρούνα έβγαλε τη σέντρα, ο Τσουκαλάς έπιασε την κεφαλιά και αυτή τη φορά ήταν σειρά του Μοσχονά να μπλοκάρει την μπάλα. Το σουτ του Μεντί στο 31' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο 37' κατέληξαν άουτ, ενώ ο Περιστερίδης «έβγαλε» το σουτ του Ατζαγκούν από δεξιά στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Προβάδισμα στο 85' για ΠΑΣ, του το... «Χ»άλασε ο Γιακουμάκης

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη οι Βοιωτοί μπήκαν δυνατά και ήταν πάλι πιο απειλητικοί, όμως δεν είχαν την ουσία. Τα σουτ των Μάντζιου (52'), Μπελγκαζουανί (61'), Μεντί (64') δεν απείλησαν τον Περιστερίδη, ενώ όλα έγιναν από το 85' και μετά.

Στην πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ, με τον Τσουκαλά να βγάζει ωραία στον Γιάκο, που με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μοσχονά για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο, έδειχνε ότι θα φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λιβαδειά για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα των πλέι οφ.

Όμως, οι γηπεδούχοι χάλασαν τα σχέδια του «Άγιαξ» στο 93', καθώς ο Μπελγκαζουανί έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γιακουμάκη, ο οποίος με κοντινή προβολή ισοφάριση, έριξε στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για να μοιραστούν οι δύο ομάδες τον βαθμό της ισοπαλίας.

Man of the match: Δύσκολο να διακριθεί κάποιος παίκτης σ' ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός έδειξε μία δυστοκία, καθώς είχε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με εξαίρεση το 93'.

Στο ύψος του: Οι Γιάκος, Γιακουμάκης διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στη Λιβαδειά, ενώ βγάζουν ωραίες μπαλιές στα δύο γκολ οι Τσουκαλάς, Μπελγκαζουανί.

Η γκάφα: Την έκανε ο ΠΑΣ επειδή πήρε το προβάδισμα, όμως δέχτηκε γκολ στα... χασομέρια για να χάσει έδαφος στη μάχη για την πεντάδα.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Βοσκάκης, που έκανε καλή δουλειά και έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του, καθώς οι Γιάκος, Γιακουμάκης φαίνεται να καλύπτονται στις μπαλιές που δέχτηκαν για να πετύχουν τα γκολ της αναμέτρησης.

Το ταμείο του Gazzetta: Όλα έγιναν από το 85' και μετά. Ο Λεβαδειακός ήταν πιο απειλητικός, αλλά δε σκόραρε και στο 85' ο ΠΑΣ πήρε... κεφάλι στο σκορ για να ονειρεύεται πεντάδα. Ωστόσο, το όνειρο έγινε εφιάλτης στο 93' με την ισοφάριση των Βοιωτών, με τους Ηπειρώτες να χάνουν σημαντικό έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Τριποτσέρης (85' Μερεμπασβίλι), Μεντί, Μαχαίρας (58' Μπελγκαζουανί), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης, Ατζαγκούν, Μπεν (71' Μίνγκας), Μάντζιος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Τσουκαλάς, Ακόστα (79' Κοζορώνης), Ίλιτς (74' Φερφελής).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα