Πλατανιάς - Ξάνθη 3-1

Πλατανιάς - Ξάνθη 3-1

bet365

Το δικαίωμα στο όνειρο συνεχίζεται για τον Πλατανιά! Με το 3-1 επί της Ξάνθης βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμούς από την 5άδα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε κι ενώ τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ!

Πως ξεκίνησαν:

Κάτω από τα δοκάρια του Πλατανιά, βρέθηκε ο Σωτηρίου, με τον Κουλιμπαλί στα δεξιά, αριστερά τον Βάντερσον και τους Σελίν, Μπανανά στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους, στον άξονα για τους Κρητικούς ήταν ο Γκνιάτις με τον Μουνάφο, ενώ Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης και Ντίνας κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανγκούλο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τσέναμο υπερασπίστηκε την εστία της Ξάνθης, με τους Λισγάρα, Καρυπίδη μπροστά του και τους Μπέρτο, Γουάλας στα άκρα της άμυνας. Στον άξονα, ο Φλίσκας πλαισιώθηκε από τους Λουσέρο, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης και Νιέτο ήταν στα φτερά, με τον Σολτάνι να παίζει στην κορυφή.

Τρικυμία...

Πλατανιάς και Ξάνθη ήξεραν πως μόνο με νίκη θα μπορούσαν να μείνουν «ζωντανοί» στο όνειρο της συμμετοχής τους στα πλέι οφ, όμως μόνο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δείξουν πως έχουν αντιληφθεί την κατάσταση. Οι Ακρίτες, επηρεασμένοι και από τις πολλές αλλαγές που έκανε για ακόμα μία φορά ο Λουτσέσκου, ήταν... χαμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άφησαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες.

Οι Κρητικοί, αν και δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, είχαν την ουσία και εκμεταλλεύτηκαν τα «παιδικά» λάθη στην αντίπαλη άμυνα, με τον Ανγκούλο να βρίσκει δίχτυα στο 17'. Ο Ντίνας εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι δε μπόρεσαν να απομακρύνουν σωστά και μετά από κόντρες ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, με τον Τσέναμο να μη μπορεί να αποτρέψει το 1-0.

Το τέρμα αυτό, μάλιστα, δεν αφύπνισε τους παίκτες του Λουτσέσκου, ούτε τον ίδιο που αναλωνόταν σε φωνές προς τον διαιτητή και αρκετά νεύρα, με αποτέλεσμα να έρθει ακόμα ένα γκολ. «Δράστης» και πάλι ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών, μετά από νέο λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, που στο 32' τον άφησαν μόνο του μπροστά από κενή εστία. Φυσικά, αυτός δε θα μπορούσε να αστοχήσει και με κεφαλιά, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας, έτσι, σημαντικό προβάδισμα στον Πλατανιά.

«Έσβησε» αλλά δεν τρόμαξε

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί κατέβασαν ρυθμούς, καθώς έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά, η Ξάνθη που πήρε τον έλεγχο, δε μπορούσε να απειλήσει, αν και οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου μετέτρεψαν σε πιο ορθολογικό το σύστημα του Ακριτικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, Ο Καμαρά πήρε την θέση του Μπαξεβανίδη, ενώ ο μπήκε και ο Καπετάνος αντί του Καρυπίδη, με τον Φλίσκα να γίνεται κεντρικός αμυντικός και τον Βασιλακάκη αμυντικό χαφ.

Το μόνο που πέτυχαν, όμως, οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μπουν προσωρινά στην διεκδίκηση του αποτελέσματος, με τον Λισγάρα να κάνει την προβολή μετά από κόρνερ του Λουσέρο και να μειώνει σε 2-1. Η χαρά τους, πάντως, κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 74' ο Μιλούνοβιτς, που μόλις είχε πάρει την θέση του Ντίνα, κατάφερε να δώσει και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, εκμεταλλευόμενος την πολύ ωραία αντεπίθεση και το εκπληκτικό γύρισμα – μισό γκολ – του Γουνδουλκάκη.

Ζει την στιγμή, ελπίζει στο όνειρο

Με την νίκη αυτή, ο Πλατανιάς πέρασε στην 6η θέση, έπιασε τους 38 βαθμούς και έχει στο χέρι του την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Είτε με δύο νίκες, σε Γιάννενα και εντός κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας απ έξω τον «Δικέφαλο του Βορρά», είτε ως πρώτος επιλαχών σε περίπτωση μη αδειοδότησης του Πανιωνίου. Από την άλλη, η Ξάνθη έμεινε και μαθηματικά εκτός στόχων, πραγματοποιώντας ακόμα μία τραγική εμφάνιση, που έρχεται να προστεθεί στις «αυτοκτονίες» του τελευταίου μήνα!

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γκουτσίδης): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (93' Ιτούα), Ντίνας (69' Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (88' Τσουράκης).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (46' Καμαρά), Γουάλας (78' Φασίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Νιέτο, Λισγάρας, Καρυπίδης (46' Καπετάνος).

MVP: Ανγκούλο. Ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών, πέτυχε δύο τέρματα και ήταν αυτός που έκανε την διαφορά σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις, όπου ο Πλατανιάς είχε την ουσία και κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Αδύναμος κρίκος: Πολλές αλλαγές και πειράματα από τον Λουτσέσκου, που μπέρδεψε για ακόμα μία φορά την ομάδα του – όπως και στην Νέα Σμύρνη – με αποτέλεσμα να χάσει με... κάτω τα χέρια η Ξάνθη.

Στο ύψος του. Μιλούνοβιτς. Μπήκε στην θέση του Ντίνα και μέσα σε λίγα λεπτά έδωσε την λύση, βρήκε δίχτυα και κλείδωσε την μεγάλη νίκη για τον Πλατανιά, κόβοντας τον... αέρα της Ξάνθης που είχε μειώσει και ήλπιζε σε ανατροπή.

Το στραγάλι. Αν και ο Λουτσέσκου είχε αρκετά νεύρα με τους διαιτητές, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια φάση που να το δικαιολογεί. Ο Κύζας και οι βοηθοί του απέφυγαν τα μεγάλα λάθη και πέρασαν... απαρατήρητοι.

Το ταμείο του gazzetta. Ακάθεκτος συνεχίζει ο Πλατανιάς, που με την τρίτη του σερί νίκη, έμεινε σε τροχιά Ευρώπης και σε συνδυασμό με τα άλλα σημερινά αποτελέσματα, έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Με νίκη κόντρα σε ΠΑΣ, στα Γιάννινα, αλλά και επί ΠΑΟΚ στα Χανιά, είναι στα πλέι όφ και ζει το όνειρό του. Από την άλλη, η Ξάνθη για ακόμα μία φορά απογοήτευσε, ήταν κατώτερη των περιστάσεων και χάνει οριστικά (μαθηματικά) κάθε ελπίδα για να παίξει στα πλέι οφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα