Καλλονή - ΑΕΚ 0-0

Γιώργος Τσακίρης
Καλλονή - ΑΕΚ 0-0

bet365

Ενα ακόμη εκτός έδρας κακό ματς για την ΑΕΚ, που άξιζε μεν τη νίκη αλλά δεν έπεισε με την απόδοση της -αντιθέτως προβλημάτισε εκ νέου- στο 0-0 με την Καλλονή.

Στις 17 Ιανουαρίου η ΑΕΚ επικρατούσε του ΠΑΣ στα Γιάννινα και έδινε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της. Από τότε έχουν περάσει 2,5 μήνες και η Ενωση δεν έχει πανηγυρίσει ξανά εκτός έδρας... Οι Κιτρινόμαυροι δήλωναν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους την ήττα στο Αγρίνιο αλλά προβλημάτισαν και στην Μυτιλήνη, μένοντας στο 0-0 με την πεσμένη Καλλονή. Εντυπωσιακή η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ που δεν σταμάτησαν λεπτό το τραγούδι, αρκετές ακατανόητες αλλαγές στην 11άδα από τον Γκουστάβο Πογιέτ, όπως η παρουσία του Τζιμπούρ στην κορυφή ενώ τον βάζει πάντα στα άκρα ή όπως η χρησιμοποίηση του Μπουονανότε σαν αντι-Γιόχανσον...

Το ματς θα μπορούσε να απλοποιηθεί πολύ για την ΑΕΚ από τα... 31 δευτερόλεπτα, αν ο Τζιμπούρ κατάφερνε να πλασάρει προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Μπουονανότε από αριστερά. Η Ενωση, που είχε τον Αργεντίνο ως εσωτερικό χαφ στο 4-3-3, ήταν αρκετά ορεξάτη και αυτό φαινόταν από την ταχύτητα με την οποία άλλαζαν την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις οι παίκτες της, εκμεταλλευόμενοι και την τεχνική τους. Αυτό που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, δυστυχώς για τον Γκουστάβο Πογιέτ, ήταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν... Οπως, για παράδειγμα, αυτή στο 6', όταν ο Κολοβέτσιος από κοντά κατάφερε να αστοχήσει.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο 15λεπτο, διάστημα στο οποίο δοκίμασαν και κάποια σουτ με καλές προϋποθέσεις, διατηρώντας τον έλεγχο και στη συνέχεια του πρώτου μέρους. Η κατοχή, άλλωστε, ήταν στο 32%-68% για την Ενωση, που έψαχνε τον τρόπο για να ανοίξει την άμυνα της Καλλονής. Τα κατάφερε κάποιες φορές αλλά πάντα κάτι έλειπε... Είτε η τελική πάσα, είτε το σωστό τελείωμα είτε η αντίληψη του Μπουονανότε στο 32', όταν δεν περίμενε την πολύ ωραία κάθετη του Μάνταλου. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ ήταν συνεχώς μπροστά και στο 35' πλησίασε ξανά στο γκολ με τον Κολοβέτσιο, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Δαύκου στο κόρνερ και με κεφαλιά... πάλι κατάφερε να μην σκοράρει!

Η λογική έλεγε ότι η ΑΕΚ θα ανέβαζε την απόδοση της στο δεύτερο 45λεπτο και θα έβαζε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη αλλά δεν... Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετά λάθη, δεν αναπτύσσονταν με τον σωστό τρόπο και η κατάσταση δεν βελτιωνόταν από την στιγμή που παίκτες όπως οι Μπαρμπόσα και Τζιμπούρ ήταν εκτός πεδίου δράσης, εκτός αγώνα ουσιαστικά. Ο Πογιέτ έβγαλε τον Πορτογάλο για να βάλει τον Αραβίδη αλλά επέμεινε στο 4-3-3 και τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει...

Η ομάδα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθόδοξα, ως φυσικό επακόλουθο δεν μπορούσε και να απειλήσει και η Καλλονή ήταν πίσω και πίστευε, όσο περνούσε η ώρα, ότι θα πάρει αποτέλεσμα. Αυτό, τελικά, επιβεβαιώθηκε στο 84', όταν ο Μπουονανότε από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, σφραγίζοντας το 0-0...

Man of the match: Ο Ααναστασιάδης. Τόσο με τον Τζιμπούρ όσο και με τον Αραβίδη ήταν πολύ σταθερός, έκανε πολλές επεμβάσεις στην άμυνα του και γενικά δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι.

Αδύναμος κρίκος: Τζιμπούρ και Μπουονανότε, διαλέγει ο καθένας ποιον θέλει. Δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Δαύκου με εξαίρεση το δοκάρι του Αργεντίνου στο 84'. Θα μπορούσε να κάνει γκολ από εκείνη την θέση...

Στο ύψος του: Ο Βάργκας ήταν μάλλον ο μόνος που διασώθηκε από την πλευρά της ΑΕΚ. Είχε από το ξεκίνημα διάθεση, πήρε πρωτοβουλίες και γενικά προσπάθησε να δώσει τη λύση για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τζιμπούρ στα 31 δευτερόλεπτα, όταν δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία μετά το γύρισμα του Μπουονανότε. Ως γκάφες λογίζονται και οι δύο χαμένες ευκαιρίες του Κολοβέτσιου.

Το στραγάλι: Υπάρχει ένα οφσάιντ που κακώς υποδείχθηκε σε επίθεση της ΑΕΚ, όπως και ένα χέρι του Ούκα στο τέλος. Ο Θάνος, προφανώς, το έκρινε ως ακούσιο και γενικά δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό η Ενωση. Δεν καθόρισε η διαιτησία το αποτέλεσμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ προβληματίζει ενόψει των πλέι οφ και καλό θα είναι να βρεθεί άμεσα η λύση και να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις. Ο Πογιέτ επιμένει στο 4-3-3, το οποίο δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο σύστημα για όλους τους αντιπάλους, αλλά προφανώς ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Οπως και να έχει, η Ενωση στα πλέι οφ θα είναι μια ομάδα που δύσκολα θα χάνει αλλά και δύσκολα θα νικάει αν συνεχίσει τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και ειδικά εκτός έδρας... Είναι πραγματικά μυστήριο το πώς δυσκολεύεται να νικήσει μακριά από το ΟΑΚΑ ακόμη και ομάδα που έχει υποβιβαστεί.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (83' Σπυρόπουλος), Βάλιος, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Φαβάλι (86' Ούκα), Μανούσος (78' Κάρλσον), Γιορέντε.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (85' Γιόχανσον), Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα (64' Αραβίδης), Τζιμπούρ (77' Πέκχαρτ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα