Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-0

bet365

Με το γκολ του Λε Ταλέκ ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι και διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ είτε απευθείας, είτε από... καραμπόλες.

Πήρε τον πρώτο από τους τρεις... τελικούς ο Ατρόμητος. Νίκησε 1-0 τον μαχητικό και αδικειμένο από το αποτέλεσμα Παναιτωλικό και συνεχίζει να ελπίζει...

Έτσι έπαιξαν

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού που μας έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια. Στο 4-2-3-1 που επέλεξε και πάλι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, με τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη στα στόπερ, τον Μπίτολο αριστερά και τον Κιβρακίδη στα δεξιά. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κεϊτά, λίγο πιο μπροστά του ο Ούμπιντες, 10άρι ήταν ο Μπρίτο, με τους Ματέι και Σουμπίνιο δεξιά και αριστερά του. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λε Ταλέκ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα στόπερ ο Χαντάκιας με τον Κούσα, αριστερά ο Ρουμπουλάκου και δεξιά ο Μύγας. Αμυντικός μέσος ο Μάκος με τον Βασιλούδη λίγο πιο μπροστά του. Δεκάρι ήταν ο Πάουλο, με τον Μουνιός και τον Φερέιρα στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεση βρέθηκε για ακόμα ένα ματς ο Μαρκόφσκι.

Δυνατά ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός την ευκαιρία

Οι Περιστεριώτες μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν την μπάλα γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Τα μακρινά σουτ που δοκίμασαν όμως δεν απείλησαν τον Κυριακίδη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια να καταφέρουν να πάρουν μπάλα και να βγουν με τη σειρά τους μπροστά.

Στη συνέχεια λοιπόν, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έχασε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 18' μετά από σέντρα του Πάουλο ο Χαντάκια με πλασέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 25' με τον Ματέι να μην νικάει τον Κυριακίδη, ενώ την μεγάλη φάση την έκανε ο Παναιτωλικός στο 29'.

Ο Ρουμπουλάκος βγήκε προστά, γύρισε την μπάλα στο Μαρκόφσκι, ο οποίος όμως δεν βρήκε όπως θα 'θελε την μπαάλα με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0.

Περιστεριώτικη... πίεση και γκολ στο φινάλε!

Από τη φάση του 29' και μετά ο Ατρόμητος πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τα σουτ του Σουμπίνιο και του Μπίτολο στο 39' και στο 41' δεν κατέληξαν στα δίχτυα, όμως αυτό έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μπρίτο άδειασε υπέροχα τον Κούσα, έκανε το σουτ, ο Κυριακίδης απέκρουσε, όμως η μπάλα πήγε στον Λε Ταλέκ που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους!

Χαμηλός ρυθμός, λίγες φάσεις

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, τουλάχιστον στην αρχή! Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και ο Ατρόμητος κρατούσε άνετα αυτό το 1-0 πό το 45'. Μάλιστα, έβγαινε επικίνδυνα από τις πτέρυγες και έδειχνε πως μπορούσε να απειλήσει με κάποια σέντρα.

Τελικά ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη ευκαιρία, με τον Μάκο στο 62' να απειλεί με ωραίο μακρινό σουτ το οποίο έφυγε ελάχιστα έξω. Τα «καναρίνια», είχαν και δεύτερη ευκαιρία στο 69', με τον Κούσα να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Μπάρκα να μπλοκάρει.

Τρεις φάσεις σε τέσσερα λεπτά ο Παναιτωλικός!

Με τους γηπεδούχους να δείχνουν κάπως... χαλαροί στο τελευταίο 20λεπτο, ο Παναιτωλικός που είχε γίνει και πιο επιθετικός με τις αλλαγές του Μαντζουράκη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση τρεις φορές σε τέσσερα λεπτά! Αρχικά στο 73', ο Φυτανίδης προλαβαίνει τον Μουνιός πριν κάνει το 1-1, μετά το κόρνερ ο Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 78' και πάλι ο Μουνιός δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να κερδίσει τον Μπάρκα.

Μαρκόφσκι ο... μοιραίος!

Η πίεση του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και ο Μαρκόφσκι τελικά ήταν ο μοιραίος της ομάδας του! Ο έμπειρος επιθετικός, πήρε το... δώρο του Κεϊτά στο 82' και το πέταξε στα σκουπίδια! Βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, προτίμησε να τον πλασάρει αντί να τον περάσει με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

Δεν έμεινε εκεί όμως, αφού και στο 88' έπιασε ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Μπάρκα να μπλοκάρει. Στο φινάλε μπορούσε ο Ατρόμητος να φτάσει στο 2-0, αλλά τα σουτ του Στόιτσεφ δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Μπίτολο, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά (90′ Γροντής), Ούμπιντες, Μπρίτο,Ματέι (74′ Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (80′ Ουσέρο), Λε Ταλέκ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ρουμπουλάκου, Μύγας (66′ Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (73′ Παπάζογλου), Μουνιός, Βασιλούδης (56′ Ουάρντα), Μαρκόφσκι.

Man of the match: Όταν ένα ματς κρίνεται στο γκολ, τότε συνήθως MVP είναι ο σκόρερ. Έτσι και στο Περιστέρι, ο Λε Ταλέκ ήταν εκεί που έπρεπε την ώρα που έπρεπε και έδωσε ακόμα ένα τρίποντο στον Ατρόμητο. Εκτός από το γκολ, ήταν πάντα πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους αμυντικούς και γενικά έκανε ένα καλό παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάρκο Μαρκόφσκι δε φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι του Παναιτωλικού. Έχει μια χαμένη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο που ίσως αν την είχε αξιοποιήσει καλύτερα να ήταν εντελώς διαφορετική η εξέλιξη της αναμέτρησης για τον Παναιτωλικό, ενώ έχει χάσει και το... άχαστο στο 82' στερώντας τον βαθμό από την ομάδα του.

Στο ύψος του: Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα, όμως οι αποκρούσεις του στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτές που κράτησαν τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κεϊτά, όταν έβγαλε τετ α τετ τον Μαρκόφσκι, ο οποίος στη συνέχεια έκανε νέα... γκάφα και έδωσε πίσω το δώρο του Κεϊτά στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Το στραγάλι: Εύκολο παιχνίδι για τον διαιτητή Κιοτζένη, ο οποίος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες φάσεις. Κάποια offside του Λε Ταλέκ στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αρκετά δύσκολα και απ' ότι φαίνεται σωστά τα έχει δώσει.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος πήρε τον... τελικό! Έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της έκτης θέσης και επικεντρώνεται στους δύο τελευταίους... τελικούς. Ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και αρκετά τυχερός στην επανάληψη. Από την άλλη ο Παναιτωλικός μπορεί να νιώθει... αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στην επανάληψη ήταν καλύτερος και σίγουρα άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον μένει πίσω στο κυνήγι της έκτης θέσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα