Λάτσιο - Ρόμα 1-4

Gazzetta team
Λάτσιο - Ρόμα 1-4

bet365

Τεράστια νίκη στο derby της Αιώνιας Πόλης πήρε η Ρόμα που συνέτριψε με 1-4 την Λάτσιο και μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση και την Νάπολι στο -4.

Poker λένε οι Ιταλοί τη δική μας «τεσσάρα», αυτό που δηλαδή έκανε η Ρόμα κόντρα στην Λάτσιο σε ένα ντέρμπι που οι τιφόζι απουσίαζαν ξανά από τα πέταλα σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξε την ανωτερότητά της στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και παρότι οι Λατσιάλι μείωσαν και πίεσαν στην επανάληψη, πήρε επιβλητική και σημαντική νίκη. Οι Τζαλορόσι συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία στον δεύτερο γύρο και μπορούν να σκέφονται και τη 2η θέση της Serie A μετά την ήττα της Νάπολι από την οποία απέχουν πλέον μόλις 4 βαθμούς και ενώ την υποδέχονται την 35η αγωνιστική.

Το πρώτο τέταρτο του ματς ήταν πολύ υποτονικό και χωρίς ρυθμό, όμως η Ρόμα είχε λίγο μεγαλύτερη επιθετική πρωτοβουλία και στην πρώτη φάση άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Ντιν έκανε τη σέντρα από αριστερά και αφού η άμυνα της Λάτσιο πήρε απουσία, ο Ελ Σαραουί με κεφαλιά νίκησε τον Μαρκέτι (0-1). Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα επιθετικά, με τον Καντρέβα να έχει κάποιες στιγμές μαγείας, όμως κόβονταν εύκολα από τους Τζαλορόσι που είχαν πάρει τον έλεγχο. Στο 30' το σουτ του Ναϊνγκολάν έφυγε ψηλά, όμως δεν έγινε το ίδιο και με αυτό του Πιάνιτς στο 40' το οποίο πήγε στο δοκάρι ύστερα από έξοδο κλέψιμο και πάσα του Βέλγου χαφ. Στο 45' ξανά ο Ναϊνγκολάν σούταρε άουτ.

Καμία σχέση με το πρώτο δεν είχε το δεύτερο μέρος, αφού σε αυτό έγιναν όλα. Ο Μαρκέτι απέκρουσε τη σέντρα-σουτ του Ντιν (49') και ο Σαλάχ έκανε πλασέ ψηλά (53'). Ο Πιόλι έβαλε Κλόζε-Κεϊτά αντί Μάτρι-Καντρέβα, όμως ο Σπαλέτι έβαλε τον Τζέκο στο 60' και δικαιώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Περότι σούταρε στο δοκάρι και ο Βόσνιος φορ σε κενή εστία έγραψε το 0-2. Στο διάστημα 68'-69' η Λάτσιο άγγιξε δύο φορές το γκολ όμως οι κεφαλιά των Χουντ και Παρόλο πήγαν στα δοκάρια του Σέζνι. Τελικά οι Λατσιάλι μείωσαν στο 75' όταν μετά την κακή έξοδο του Πολωνού keeper ο Κλόζε πήρε την κεφαλιά και ο Παρόλο από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-2).

Στο 77' ο Φελίπε Αντερσον δεν έβαλε καλά το πόδι του για να επιδιώξει την ισοφάριση και στο 83' η Ρόμα κλείδωσε το ματς με τη σουτάρα του Φλορέντσι μετά την απομάκρυνση της άμυνας (1-3) και στο 87' έδωσε χαρακτήρα πάρτι στη νίκη της με το ωραίο αριστερό πλασέ του Περότι (1-4). Η Λάτσιο τελείωσε το ματς με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Χουντ με δεύτερη κίτρινη στο 94'.

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Πάτριτς, Μπίσεβατς, Χουντ, Μπράαφχαϊτ, Κατάλντι (84' Τζόρτζεβιτς), Μπίλια, Παρόλο, Καντρέβα (56' Κεϊτά Μπαλντέ), Αντερσον, Μάτρι (56' Κλόζε).

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (71' Ιάγο Φαλκέ), Περότι, Σαλάχ (81' Ζουκάνοβιτς), Ελ Σαραουί (60' Τζέκο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα