Μεγάλο ενδιαφέρον σε πέντε γήπεδα!

Φώτης Καρακούσης
Μεγάλο ενδιαφέρον σε πέντε γήπεδα!

bet365

Τρίτη στροφή πριν το τέλος του πρωταθλήματος και η αγωνία για την 5η θέση βρίσκεται στο κατακόρυφο. Μια αγωνία που θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε πέντε γήπεδα.

Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και με τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί να είναι ήδη γνωστές, θα περίμενε κανείς πως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα ήταν παντελώς αδιάφορες. Και όμως η... μάχη για την πεντάδα έχει δώσει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον στα ματς που απομένουν. Ενδιαφέρον που έχει μεγαλώσει και μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ, καθώς μετά τους -5, οι Θεσσαλονικείς (αν δεν αλλάξει κάτι μετά την έφεση που έκαναν) έχουν 39 και οι ΠΑΣ, Πλατανιάς, Παναιτωλικός, αλλά και Ατρόμητος με Λεβαδειακό, μπορούν να πιστεύουν στο δικό τους... θαύμα.

Με δεδομένη την... μάχη για την πεντάδα, πολλά είναι τα παιχνίδια που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον στην 28η αγωνιστική. Για την ακρίβεια, όχι σε ένα και δύο, αλλά σε πέντε γήπεδα, το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια και την προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες για να προλάβουν το τρένο των πλέι οφ. Θυμίζουμε πως τόσο αυτή την αγωνιστική, όσο και στις άλλες δύο, τα παιχνίδια θα διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα.

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής

Ξεκινάμε την αναφορά μας στα ματς με το πιο σημαντικό από όλα, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Στη Νέα Σμύρνη οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τους «ασπρόμαυρους» σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια. Και θα κρίνει, ειδικά από την στιγμή που η ποινή στον ΠΑΟΚ δεν μειωθεί και στους Θεσσαλονικείς αφαιρεθούν 5 βαθμοί. Αν η απόφαση δεν πέσει στην έφεση που έχει ασκηθεί, ο «δικέφαλος του βορρά» θα έχει 39 βαθμούς και αν χάσει από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η αγωνία στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για την είσοδο στα πλέι οφ θα είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Από την άλλη ο Πανιώνιος με νίκη κάνει άλμα πεντάδας και είναι λογικό να τα δώσει όλα για να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει έξι βαθμούς διαφορά από ΠΑΣ και Πλατανιάς και με νίκη μπορεί να μην χρειαστεί καν να περιμένει τι θα γίνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το σίγουρο πάντως είναι πως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, εκτός των δύο ομάδων, ενδιαφέρει και πολλές ακόμα, μιας και το αποτέλεσμά του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια της... μάχης της πεντάδας.

Ατρόμητος – Παναιτωλικός: Ο χαμένος λέει αντίο στο... θαύμα!

Συνεχίζουμε με το Περιστέρι, εκεί όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό, σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής. Σημαντικό γιατί η ομάδα που δεν θα καταφέρει να νικήσει θα πει αντίο στο... θαύμα της πεντάδας, κάτι που έτσι και αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει. Οι γηπεδούχοι εκεί που βρέθηκαν κοντά στον υποβιβασμό κοιτάζουν να προλάβουν ακόμα και το... τρένο της Ευρώπης και για να έχουν έστω και ελάχιστες ελπίδες θα πρέπει να κερδίσουν αύριο. Αν δεν τα καταφέρουν απλά δεν θα περιμένουν ούτε το θαύμα.

Από την άλλη οι Αγρινιώτες θέλουν και αυτοί το τρίποντο για να ελπίζουν πως μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθούν στα πλέι οφ. Στα... καναρίνια κανείς δεν μιλάει γιαυτό, αλλά μετά την εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, η ψυχολογία έχει ανέβει και αν έρθει το τρία στα τρία όλα μπορούν να συμβούν. Δύσκολα, εξαιρετικά δύσκολα θα λέγαμε, αλλά μπορούν και οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες που έχουν.

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Όλα για όλα οι Ηπειρώτες

Στην Λιβαδειά έχουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον ματς. Ενδιαφέρον θεωρητικά και για τους δύο, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτοί που... καίγονται για βαθμούς είναι οι φιλοξενούμενοι. Ο Λεβαδειακός με 33 βαθμούς αν δεν κερδίσει δεν έχει την παραμικρή ελπίδα, αλλά και να πάρει τους τρεις βαθμούς και πάλι θα έχει ελάχιστες για να καταφέρει να βρεθεί στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΣ από την άλλη με 35, αρχικά ελπίζει στο να μην πέσει η ποινή του ΠΑΟΚ και εν συνεχεία να κάνει το τρία στα τρία για να μπορέσει να πετύχει την υπέρβαση. Στα Γιάννενα μάλιστα θεωρούν πως θα πάρουν άδεια, οπότε είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα για να πάρουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει από την Λιβαδειά. Αν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κερδίσει, τότε θα πρέπει να πει αντίο σε κάθε ελπίδα, αν όμως νικήσει τότε μένει... ζωντανή.

Πλατανιάς – Ξάνθη: Και όμως ελπίζουν οι Χανιώτες

Αφήνουμε την Λιβαδειά για τα Χανιά, εκεί που στα Περιβόλια, ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί την Ξάνθη, σε μια ακόμα αναμέτρηση με μεγάλο αλλά μονόπλευρο ενδιαφέρον. Και είναι μονόπλευρο γιατί μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα η Ξάνθη δεν έχει πλέον την παραμικρή ελπίδα για το... θαύμα της πεντάδας, καθώς έχει μείνει πολύ πίσω.

Από την άλλη όμως οι γηπεδούχοι, παρότι αν κάποιος το έλεγε από την αρχή της χρονιάς θα τον περνούσαν για τρελό, όντως ελπίζουν πως μπορούν να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα, ειδικά αν ισχύσει η ποινή στον ΠΑΟΚ (κάτι που αναφέρουμε συνεχώς, γιατί όντως παίζει σημαντικό ρόλο για την συνέχεια). Με 35 βαθμούς η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μπορεί να τα καταφέρει, παρότι το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς μετά το εντός έδρας ματς με την Ξάνθη φιλοξενείται από τον ΠΑΣ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Δύσκολο, αλλά στα Χανιά θα το παλέψουν και όπου βγει, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση απέναντι στους ακρίτες.

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης: Και οι δύο κοιτάζουν την πεντάδα

Το τελευταίο ματς με σχετικά σημαντικό ενδιαφέρον είναι αυτό στο Καυτανζόγλειο. Εκεί ο Ηρακλής με τους 31 βαθμούς, θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης με τους 34, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια. Αρχικά βλέποντας τους βαθμούς του «γηραιού» θα λέγαμε πως δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον, όμως οι «κυανόλευκοι» έχουν ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη και αν κερδίσουν και εκείνο, αλλά και το αυριανό, θα μπουν για τα καλά στο κόλπο. Ναι έχουν σαφώς ελάχιστες πιθανότητες, αλλά από την άλλη για να τις εξαντλήσουν θα πρέπει να κερδίσουν τους Τριπολιτσιώτες, αν δεν το κάνουν, δεν θα έχουν πλέον καμία.

Οι Αρκάδες από την άλλη μετά τις συνεχόμενες παρουσίες σε πλέι οφ τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται μια ανάσα από το να μείνουν εκτός Ευρώπης. Για την ακρίβεια ζητάνε ένα... θαύμα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ομάδες που βρίσκονται στο γκρουπ αυτό. Ένα θαύμα που για να έρθει όμως, θα πρέπει και οι ίδιοι να κερδίσουν και τα τρία παιχνίδια, καθώς δεν συγχωρείται το παραμικρό στραβοπάτημα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου μόνο με νίκη έχει ελπίδες, μια νίκη που θα πρέπει να έρθει σε μια έδρα που μόνο φιλική δεν θα είναι, καθώς οι φίλοι του Ηρακλή θεωρούν πως έχουν περάσει ότι έχουν περάσει λόγω του Αστέρα.

Ολυμπιακός – Πανθρακικός: Με διαφορά το πιο αδιάφορο

Και πάμε τώρα στα πιο αδιάφορα ή έστω σε αυτά με το λιγότερο ενδιαφέρον. Στην πρώτη κατηγορία, στα εντελώς αδιάφορα μπαίνει η αναμέτρηση του Καραϊσκάκης, με τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ήδη υποβιβασμένο Πανθρακικό. Για τους γηπεδούχους το μόνο ενδιαφέρον θα είναι στις αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Σίλβα, με τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» να περιμένει να δει νέα πρόσωπα. Στους... ακρίτες τώρα μετά και τον υποβιβασμό την προηγούμενη αγωνιστική το μόνο που ζητάνε από το ματς αυτό είναι να μην γνωρίσουν βαριά ήττα, τίποτα παραπάνω.

Καλλονή – ΑΕΚ: Να μπει με περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ

Στην Μυτιλήνη το ενδιαφέρον είναι επίσης μονόπλευρο. Η Καλλονή έχοντας ήδη υποβιβαστεί απλά θα προσπαθήσει κόντρα στην ΑΕΚ να δείξει ένα όσο γίνεται καλύτερο πρόσωπο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα παραπάνω, ακόμα και αν κάνει την τεράστια έκπληξη και νικήσει.

Για την Ένωση όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αρχικά η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ θέλει το τρίποντο για να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την δεύτερη θέση και κυρίως για να μπορέσει να μπει με όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ. Εκεί δηλαδή που θα τα δώσει όλα για όλα για την πρωτιά και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παναθηναϊκός – Βέροια: Μόνο οι «πράσινοι» το θέλουν

Και κλείνουμε με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Βέροια, ένα ματς στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είναι παντελώς αδιάφοροι, καθώς έχουν σωθεί και δεν πάνε για τίποτα παραπάνω. Οι γηπεδούχοι από την άλλη φυσικά και έχουν ενδιαφέρον και είναι μεγάλο. Αρχικά θέλουν τη νίκη για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες να προσπεράσουν την ΑΕΚ, εν συνεχεία για να μπουν με όσους περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ και τέλος και εξίσου σημαντικό, το να παίξουν όσο γίνεται καλύτερη μπάλα και να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους. Να τον... ζεστάνουν δηλαδή ενόψει των πλέι οφ, μετά ειδικά την κακή χρονιά που έχουν ως τώρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα