Πρόσεχε τι εύχεσαι...

Πρόσεχε τι εύχεσαι...

Πρόσεχε τι εύχεσαι...

Ο Διονύσης Δελλής αφού θυμάται διάφορες... κωλοτούμπες της Κυβέρνησης αναφέρεται σε Κοντονή και Grexit!

Ωραία τα είπε στη Θεσσαλονίκη χθες ο Σταύρος Κοντονής. Δεν κάνει βήμα πίσω ο Υφυπουργός. Πόσο μάλλον τώρα που τα μίλησε και με τον Πρωθυπουργό. Η Κυβέρνηση αυτή άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν παίζει με θέματα ηθικής. Ούτε με γάτες Ιμαλαϊων. 

Grexit λοιπόν στο ποδόσφαιρο. Grexit και ξερό ψωμί, το μήνυμα. Από τη Θεσσαλονίκη που έδωσε το όνομα της και στο περίφημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που θα έθετε ως κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ, που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ κλπ. Η... κόκκινη γραμμή που έλεγε τότε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός που μην ξεχνάμε ότι στο δικό του μεγάλο κάδρο, όταν έφτασε η κατάσταση σε αντίστοιχο σημείο με αυτό του ποδοσφαίρου, δεν δίστασε. Μέχρι σε δημοψήφισμα μας πήγε. Και μιας και θυμηθήκαμε αυτή την ιστορία, μήπως τελικά θα ήταν και τώρα η πιο ασφαλής μέθοδος; Γιατί δηλαδή στα sites και όχι και στις κάλπες;

Ναι, θα μπορούσε να πάει αλά... Ιούλης η ιστορία και στο ποδόσφαιρο. Ιούλιος, που είναι και κατ εξοχήν μήνας για ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ. Να ανακοινώσει και ο Σταύρος Κοντονής ένα δημοψήφισμα. Δικό του. Και ας βάλει το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» με όποια σειρά θέλει. Tώρα άλλωστε το έχουμε πάρει το «κολλάει». Δεν μας πτοούν τέτοιες λεπτομέρειες. 

Διχασμένους μας παρουσίαζαν και τότε. Διχασμένους και τώρα. Όχι παντελώς ανενημέρωτους ακόμη και για το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Όχι με φώτα σβηστά για το τι θα ακολουθήσει. Διχασμένους. Ασχέτως αν όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα, η ίδια η Κυβέρνηση δεν είχε κατά νου κάποιο «δίλημμα», αλλά μόνο την χαρά της... διαδικασίας. Πως αλλιώς μπορεί να έγινε «ΝΑΙ», το 63% του «ΟΧΙ»; Μόνο αν μαζευτήκαμε εκείνη την Κυριακή στα σχολεία για να το «διασκεδάσουμε». Για το ονόρε που λένε... Και όσο για τα capital controls. Και αυτό όπως θα θυμάστε λυμένο ήταν. Θα κρατούσε λίγες ημέρες. Άντε λίγες εβδομάδες. Το έτος δεν μας είπαν! 

Δημοψήφισμα λοιπόν ξανά. Δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει το Ελληνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει να υπάρχει ή αν θα αποφασίσουμε εμείς οι ίδιο την διάλυση του.Και όσοι πιστοί –της μπάλας- ας προσέλθουν. Για να τη σώσουν με τη ψήφο τους. Όσοι ενδιαφέρονται. Όσοι έχουν άποψη.. Πως δώσαμε τα ΑΜΚΑ και έπαψε η Βία από τα γήπεδα. Ε, τώρα να δώσουμε ταυτότητες. Και να προσέλθουν παρακαλώ, και εκείνοι που σε τέτοιες περιπτώσεις απαντούν το γνωστό «έλα μωρέ εγώ δεν βλέπω Σούπερ Λιγκ». Τόσα χρόνια, είναι ζήτημα να γνώρισα 4-5 ανθρώπους που να το λένε και να το εννοούν. Αλλά δεν έχει σημασία. Προφανώς είναι πολύ περισσότεροι. Ας έρθουν και εκείνοι. Θα βοηθήσουν. 

Και όταν φτάσει η ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος; Να ευχαριστήσει ο Υφυπουργός τους πάντες για τη συμμετοχή, να ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για νίκη της Δημοκρατίας. Και μετά να φύγει και εκείνος για 17ώρη «διαπραγμάτευση» με τη FIFA και την UEFA. Γιατί όχι; Grexit το ένα Grexit και το άλλο. Ας το διαπραγματευτούμε. Στην Ελλάδα που έχουμε, καιρό τώρα, ισοπεδώσει κάθε σχέση με τη λογική, όλα επιτρέπονται.

Μακάρι μάλιστα να αποδειχθεί ότι ο λαός συμφωνεί με τον Υφυπουργό. Ειλικρινά. Μακάρι να τον δικαιώσουν. Να του δώσουν το δικαίωμα να πάει την... διαπραγμάτευση στα άκρα, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός, ασχέτως αν τελικά φορέσαμε το «Μνημόνιο 3» και μόνο που δεν βγήκαμε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε. Να καθίσει ο Κοντονής γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους «τεχνοκράτες» των διεθνών Ομοσπονδιών, και να φέρει έναν διεθνή αποκλεισμό. Αυτό που όπως ο ίδιος πιστεύει θα μας λύσει και το πρόβλημα.

Μπορεί να έχει και δίκιο. «Πτώμα» άρρωστο άλλωστε, δεν ανακαλύφθηκε ακόμη από την επιστήμη. Ας χαθούν θέσεις εργασίας, ας παραδώσουν πινακίδες οι «μικρές» ομάδες (διότι οι «μεγάλες» προφανώς θα έχουν τις λιγότερες συνέπειες, αλλά αυτό και αν είναι... δύσκολο να το καταλάβει κάποιος). Αν χρειαστεί ας κοπούν και άλλο οι συντάξεις, για τα απαραίτητα «ισοδύναμα» που θα καλύψουν όσα εκατ ευρώ δεν καταλήξουν από το ποδόσφαιρο στον Κρατικό κουμπαρά. Δεν πειράζει. Η Κυβέρνηση είπαμε, θέματα ηθικής δεν διαπραγματεύεται. 

Η Κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη και μετά βέβαια. Διότι η προηγούμενη, εκείνη που έκανε το δημοψήφισμα είδε κάτι δεκάδες στελέχη της, να τις κουνούν το μαντήλι ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ποιος ασχολείται όμως με τέτοιες λεπτομέρειες; Ποιος τα θυμάται αυτά. 

 

Να γίνουν λοιπόν όλα τα παραπάνω. Να σωθεί το ποδόσφαιρο. Να μας υποσχεθεί και κάτι όμως ο Υφυπουργός. Να δεσμευθεί αν είναι δυνατόν. Θέλουμε να παραμείνει στο πόστο του. Όχι να την... κάνει με τον πρώτο ανασχηματισμό. Να μείνει στη θέση του. Και να απολαύσει τους «καρπούς» της δουλειάς του. Όχι να έρθει κάποιος άλλος να του πάρει τη δόξα. Όχι μόνο τα Πρωτοσέλιδα πριν. Να απολαύσει και τα... μετά! 

Best of internet