Αν έχει λέει πιο κάτω το ποδόσφαιρο;

Αν έχει λέει πιο κάτω το ποδόσφαιρο;

Αν έχει λέει πιο κάτω το ποδόσφαιρο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις επιπτώσεις ενός τριετούς αποκλεισμού από την ΦΙΦΑ…

Αντιλαμβάνομαι, με βάση όσα εδώ και πολύ καιρό βλέπω, ότι υπάρχει τουλάχιστον σε ένα βαθμό μία πίστη στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο δεν έχει πιο κάτω. Ότι ρε παιδί μου έχουμε πιάσει πάτο. Οπότε, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, δεν τρέχει και τίποτα να αποκλειστεί διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη ΦΙΦΑ.

Εγώ πάλι δεν το βλέπω έτσι. Πολύ απλά γιατί όπως έχει αποδειχθεί, δυστυχώς πανηγυρικά, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, πάντα υπάρχει το χειρότερο. Πάντα υπάρχει το πιο κάτω. Να υπενθυμίσω ότι το 2012 όλοι λέγαμε για τη ζωή μας ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Το 2014 ξέραμε πως έγινε χειρότερη, αλλά πιστεύαμε ότι δεν πάει πιο κάτω. Πλέον είμαστε στο 2016 και γνωρίζουμε, ατυχώς, πολύ καλά ότι ασφαλώς έχει και πιο κάτω…

Για όποιον δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει αν η αθλητική ηγεσία δεν αφήσει το ποδόσφαιρο να λειτουργήσει μόνο του, βάσει των αρχών της ΦΙΦΑ, η Ελλάδα θα τιμωρηθεί με τριετή αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση! Και τότε θα δούμε πως θα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν θα ξαναγυρίσει στις διεθνείς διοργανώσεις. Και η Ελλάδα κι οι σύλλογοι…Γιατί ασφαλώς τώρα δεν είμαστε καλά. Αλλά όταν θα είμαστε τραγικά να δούμε πως θα το ζήσουμε.

Να θυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός το 2012 πίστεψε ότι είχε πιάσει πάτο στην Ευρώπη έχοντας αποκλειστεί πρώτα από την ΟΒ Δανίας κι έπειτα από τη Μακάμπι ΤελΑβίβ μέσα στο ίδιο καλοκαίρι-το περασμένο καλοκαίρι αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα…

Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι σε κακό του Ολυμπιακού ένας διεθνής αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά αν ο στόχος είναι να μικρύνει ο Ολυμπιακός για να τον πλησιάσουν οι άλλοι, ακόμη κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει ακόμη πιο κάτω, πολύ πιο κάτω, προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό ότι αφενός μεν ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερα αποθέματα απ΄όλους τους άλλους, αφετέρου δε ότι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μείνει εκτός Ευρώπης, τότε η επιστροφή σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο θα αργήσει τόσο πολύ, αν και όποτε έρθει, που θα έχει γίνει τέτοια ζημιά, την οποία θα χρειαστεί χρόνια να την ξεπεράσουμε.

Πριν 10 χρόνια η Σκωτία στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ ήταν στην 11η θέση. Τώρα είναι 25η. Σα να μην υπάρχει. Η Ελλάδα ήταν 8η. ήδη πήγε 14η. Κι έχει ακόμη προς τα πίσω πολύ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.