Μπαρζόφ στο gazzetta.gr: «Ήθελαν να γίνω κατάσκοπος στην Ελλάδα!»

Μπαρζόφ στο gazzetta.gr: «Ήθελαν να γίνω κατάσκοπος στην Ελλάδα!»

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του σπεσιαλίστα σε φάουλ-μπανάνα και πέναλτι Τεοντόρ Μπαρζόφ με καριέρα σε Δόξα Δράμας και Πανιώνιο. Ο ρόλος του κατασκόπου που του ζητήθηκε από τις βουλγαρικές αρχές!

Σπεσιαλίστας σε εκτελέσεις φάουλ έγραψε ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα με το μαγικό δεξί πόδι του. Μεσουρανούσε αρκετά χρόνια προτού ο Κώστας Φραντζέσκος και ο Βασίλης Τσιάρτας συστηθούν στο ελληνικό κοινό ως μετρ του είδους.

Ο Τεοντόρ Μπαρζόφ (σ.σ.: Τοντόρ σύμφωνα με τους Βούλγαρους) λίγο πριν τα 30 του και αφού είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική καριέρα σε Σπάρτακ Πλέβεν (1971-76, 123 συμ./25 γκολ) και Λέφσκι Σόφιας (1976-82, 148 συμ./21 γκολ), κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων με τη φανέλα της πάλαι ποτέ κραταιάς Δόξας Δράμας.

Ο Μπαρζόφ αν και δεν φημίζονταν για την σιλουέτα του και κατ' έπέκταση για την ταχύτητα του, εντούτοις «ζωγράφιζε» στον αγωνιστικό χώρο.

Επρόκειτο για έναν βιρτουόζο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο σε στημένες φάσεις. Η έφεση του να σκοράρει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ ήταν παροιμιώδης. Τα «α λα Μπαρζόφ» φάουλ έκαναν θραύση εκείνη την εποχή.

Ο παλαίμαχος Βούλγαρος μέσος ήταν σχεδόν ανίκητος και στις εκτελέσεις πέναλτι. Στην πρώτη του χρονιά με την Δόξα Δράμας είχε ποσοστό ευστοχίας 100%, καθώς σκόραρε και στα 9 πέναλτι που εκτέλεσε.

Στη δεύτερη σεζόν βρήκε μόλις μία φορά δίχτυα από τα 11 βήματα, καθώς στη συνέχεια τραυματίστηκε.

Το καλοκαίρι του 1984, ο Τεοντόρ Μπαρζόφ μεταπήδησε στον Πανιώνιο όπου συνέχισε τα κατορθώματα του.

Η Νέα Σμύρνη έπινε νερό στο όνομα του βλέποντας τον βραχύσωμο άσο να σημειώνει θεαματικά γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, αλλά και να συνεχίζει το πετυχημένο σερί του με πέναλτι.

Έχοντας εκτοξεύσει το ρεκόρ του στο 12/12 στάθηκε άτυχος στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου η μπάλα πέρασε άουτ! Ήταν μία κακή παρένθεση για τον Μπαρζόφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι καριέρα του με το εκπληκτικό 19/20 στα πέναλτι, αλλά και 9 εύστοχες εκτελέσεις φάουλ!

Το καλοκαίρι του 1986 πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Λεμεσού για να ολοκληρώσει την καριέρα του δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 35 ετών.

Ο Τεοντόρ Μπαρζόφ αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως η φυγή του από την Βουλγαρία στην Ελλάδα ήταν περιπετειώδης, αφού το καθεστώς της χώρας του για να του παραχωρήσει το διαβατήριο του, ζητούσε παράλληλα με το ποδόσφαιρο να εκτελέσει χρέη κατασκόπου στη χώρα μας!

«Το 1981 με ήθελε ο Άρης. Την επόμενη χρονιά ήρθε η πρόταση από την από την Δόξα Δράμας. Πλήρωσαν 300.000 δολάρια για την μεταγραφή, ποσό που ήταν μεγάλο για εκείνη την εποχή.

Ένας αξιωματικός της κρατικής αστυνομία μου ζήτησε να υπογράψω ορισμένα έγγραφα προτού μετακομίσω στην Ελλάδα.

Εάν δεν τα υπέγραφα δεν θα έπαιρνα το διαβατήριο μου από την βουλγαρική κυβέρνηση. Ήταν μια σειρά πραγμάτων για τα οποία έπρεπε να συναινέσω προτού παίξω στη Δόξα Δράμας.

«Μου φώναξε: 'Σύντροφε Μπαρζόφ, πας στην Δράμα. Εκεί, στην Καβάλα, αλλά και τις Σέρρες υπάρχουν αμερικανικές βάσεις.

Θα πρέπει να τις φωτογραφήσεις και να μας στείλεις τις φωτογραφίες με πληροφορίες'. Του είπα πως πάω να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και όχι να γίνω κατάσκοπος.

Φυσικά και δεν έστειλα τίποτα. Οι αναμνήσεις μου στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικές. Αν είχα έρθει σε μικρότερη ηλικία, σίγουρα θα είχα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.

Μετά την Ελλάδα συνέχισα την καριέρα μου στην Κύπρο. Το νησί ήταν διχοτομημένο και υπήρχε παντού στρατός. Κάναμε βόλτες με τους συμπαίκτες μου και τις συντρόφους μας σε μαγαζιά με μπουζούκια πίνοντας μπίρες».

Πάρτε μια γεύση από Τεοντόρ Μπαρζόφ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα