Αραβίδης: «Δικαιωμένος για την ΑΕΚ»

Αραβίδης: «Δικαιωμένος για την ΑΕΚ»

Gazzetta team
Αραβίδης: «Δικαιωμένος για την ΑΕΚ»

bet365

Για την απόφαση του να υπογράψει στην Ενωση, για το είδωλο Ντέμη Νικολαΐδη, την εθνική ομάδα και το όνειρο της μεταγραφής στο εξωτερικό, μίλησε ο Χρήστος Αραβίδης.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στο περιοδικό «People» και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα εντός και εκτός ποδοσφαίρου. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης.

Για την απόφαση του να υπογράψει στην ΑΕΚ: «Δεν έχω υπάρξει σε καλύτερο επίπεδο στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Φυσικά, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλούς στόχους. Υπέγραψα όταν ακόμη η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική. Πολλοί δεν περίμεναν να πάω εκεί γιατί είχα προτάσεις κι από ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά ήταν κάτι που θεωρούσα καλό για την εξέλιξή μου. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Για τον Τραϊανό Δέλλα: «Συνδυάζει την εμπειρία του ποδοσφαιριστή με τη φιλοδοξία, την ντομπροσύνη και, επίσης, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Δουλεύει πολύ για αυτά που θέλει».

Για τους ΑΕΚτζήδες: «Η ΑΕΚ έχει απίστευτο κοινό που αγαπάει πολύ την ομάδα και το δείχνει. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό κάνει καλό σε εμάς τους παίκτες. Οι φίλαθλοι είναι δίπλα μας και διψασμένοι για τίτλους. Μας βοηθούν να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει».

Για τα άλλα σπορ αλλά και τα... μαθήματα: «Έχω κάνει και μπάσκετ και κολύμβηση, αλλά τελικά με κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αναδείχτηκα από τις Ακαδημίες του Ακράτητου στα Άνω Λιόσια. Έχω μεγαλώσει στο Μενίδι και ζούσα εκεί μέχρι πρόσφατα, εκεί είναι το πατρικό μου. Ποτέ δεν άφηνα πίσω τα μαθήματά μου, ήμουν σχετικά καλός μαθητής. Έκανα και ξένες γλώσσες, φρόντισα να πάρω μια σφαιρική μόρφωση και να κάνω όσα επιπλέον εξωσχολικά μαθήματα προλάβαινα».

Για τον ποδοσφαιριστή που τον ενέπνεε: «Ποδοσφαιρικό είδωλο και πρότυπό μου είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυτόν προσπαθούσα να ακολουθήσω από μικρός, θεωρώ πως είναι ο καλύτερος».

Για την εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Δεν ισχύουν όσα γράφονται για κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Η ομάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος και κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και όποιος αγωνίζεται στην Εθνική θέλει το καλύτερο για τη χώρα του. Σ’ το λέω με σιγουριά. Δεν μπορεί να διανοηθεί τίποτε άλλο. Το να βάλεις να παίξουν μαζί κάποιους πολύ καλούς παίκτες, δεν σημαίνει ότι θα έχεις ταυτόχρονα και μια φανταστική ομάδα. Πρέπει να τους κάνει να συνεργαστούν σωστά για να έχεις επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έδωσαν το 100% της απόδοσής τους στα προκριματικά του Euro 2016. Όλοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για το τι μπορεί να έφταιξε και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα επανέλθουμε στις επιτυχίες. Στόχος τώρα είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα για το Μουντιάλ. Έχουμε νέο προπονητή που έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο χρόνο είναι μια κακή παρένθεση. Είναι στο στοιχείο του Έλληνα να ακυρώνει όλα τα καλά μόλις συμβεί κάτι άσχημο».

Για το αν νιώθει έτοιμος για το εξωτερικό: «Θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Ελπίζω να υπάρξει μια καλή πρόταση. Έχω δείξει στη ζωή και την καριέρα μoυ ότι δεν φοβάμαι να ρισκάρω και να αναλάβω ευθύνες. Για μένα το ιδανικό πρωτάθλημα, η μεγάλη μου αγάπη είναι το αγγλικό. Είναι πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Αν είχα την ευκαιρία να πάω εκεί, θα πήγαινα και τώρα. Τα παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα για να πάνε σε ξένες ομάδες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα