Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 4-1

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 4-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 4-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 του Πανιωνίου στην Λεωφόρο, με τον Μαμούτε να σκοράρει δύο γκολ και να κλέβει τις εντυπώσεις! Επιστροφή Σάντσεθ, ανεπίσημο ντεμπούτο Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-4-2 στην ευθεία ενώ μετά τον τραυματισμό του στα Γιάννινα και έπειτα από δυόμισι μήνες απουσίες επέστρεψε ο Σέρχιο Σάντσεθ έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μαρινάκης και ο Ταυλαρίδης με τον Σάντσεθ δίδυμο στα στόπερ. Εσιέν και Λαγός στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Μπουμάλ, δεξί ο Βλαχοδήμος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαμούτε με τον Πέτριτς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αρχικά(στο δεύτερο μέρος έπαιξε 4-2-3-1) προτίμησε και εκείνος την ίδια διάταξη με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τον Αργυρόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ποζατζίδη στο αριστερό. Ο Οικονόμου με τον Πατσατζόγλου δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Κόρμπος και Τζανδαρής οι κεντρικοί χαφ, δεξί «φτερό» ο Καθάριος, αριστερό ο Μπαργκάν και μπροστά ο Καραμάνος με τον Χαλκιαδάκη.

«Λάμψη» Μαμούτε

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη διάθεση από τον Πανιώνιο, οι παίκτες που ξεκίνησε ο Στραματσόνι είδαν το παιχνίδι σαν επίσημο, σαν μία ευκαιρία να δείξουν πράγματα στον Ιταλό τεχνικό, με αποτέλεσμα στο 26' το σκορ να είναι 3-0 υπέρ του «τριφυλλιού». Πρωταγωνιστής ο Μαμούτε!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και ήταν «μέσα» και στα τρία γκολ της ομάδας του. Από δική του προσωπική ενέργεια και κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή, ο Πέτριτς «έγραψε» το 1-0 με απευθείας εκτέλεση(11'). Πέντε λεπτά αργότερα ο νεαρός διεθνής άσος με πέναλτι σημείωσε το 2-0 και ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου. Πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα από τον Κόρμπο και στο τετ-α-τετ με τον πορτιέρο του «ιστορικού» δεν αστόχησε.

Ο 21χρονος στράικερ κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του και έδειξε καλά στοιχεία. Από κει και πέρα, στα αξιοσημείωτα είναι φυσικά και η επανεμφάνιση του Σέρχιο Σάντσεθ μετά από δυόμισι μήνες. Ο Ισπανός στόπερ έδειξε έτοιμος και στα επόμενα παιχνίδια θα διεκδικήσει θέση βασικού.

«Πράσινη» ανωτερότητα, ευκαιρία σε Στάικο και Βαλμά

Στο δεύτερο μέρος, τόσο ο Στραματσόνι όσο και ο Ουζουνίδης προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, ο ρυθμός αν και άνοιξε περισσότερο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με αρκετά εκατέρωθεν λάθη. Ο Πανιώνιος, πάντως, ήταν εκείνος που ξεκίνησε πιο δυνατά, μιας και μείωσε στο 50' με τον Χαλκιαδάκη έπειτα το τραγικό λάθος του Γιαννακόπουλου που δεν απόκρουσε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα το «τριφύλλι»... απάντησε με το γκολ του Κλωναρίδη και διαμόρφωσε το τελικό 4-1, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά πέρα από κάποιες ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν άλλα γκολ. Ο Ιταλός τεχνικός στην συνέχεια έδωσε την ευκαιρία σε δύο πιτσιρικάδες. Στον Πασχάλη Στάικο, ο οποίος αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος και τον Κωνσταντίνο Βαλμά στο δεξί άκρο της άμυνας. Αμφότεροι είχαν θετική παρουσία.

Κάπως έτσι και με τους ουρανούς να... ανοίγουν στο φινάλε με τρομερό χαλάζι που ανάγκασε τον διαιτητή να το λήξει στο 89', ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία εύκολη νίκη, με μεγάλο κερδισμένο τον Μαμούτε!

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος(46' Γιαννακόπουλος),Χουχούμης(73' Βαλμάς), Μαρινάκης(63' Νάνο), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Εσιέν(57' Εβανζελίστα), Λαγός, Μπουμάλ(46' Καλτσάς), Βλαχοδήμος(67' Στάικος), Μαμούτε, Πέτριτς(46' Κλωναρίδης).

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος(46' Γιαννιώτης), Αργυρόπουλος(73' Βλάχος), Ποζατζίδης(59' Τασουλής), Οικονόμου, Πατσατζόγλου(76')Βλάχος, Κόρμπος(46' Μπακασέτας), Τζανδάρης(76' Μπλέτσας), Καθάριος, Μπαργκάν(59' Βιγιάλμπα), Καραμάνος(82' Πινιώτης), Χαλκιαδάκης.

*Στο 61' αποχώρησε με πρόβλημα στην γάμπα ο Νίκος Μαρινάκης. Πονούσε αρκετά και δεν μπορούσε να συνεχίσει.
*Στο γήπεδο βρέθηκε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιάννης Αλαφούζος μαζί με τον συντονιστή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρη Σαραβάκο.
*«Άρωμα» από Ατρόμητο στην Λεωφόρο, καθώς παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Ουσέρο και Μπιτόλο που έχουν φιλικές σχέσεις με παίκτες του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα