ΠΑΕ ΑΟΤ: «Αντίθετοι με την αντικατάσταση του Βόμβα»

Gazzetta team
ΠΑΕ ΑΟΤ: «Αντίθετοι με την αντικατάσταση του Βόμβα»

bet365

Τα Τρίκαλα εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζουν πως είναι αντίθετα στην απόφαση περί αντικατάστασης του προέδρου του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League, Λευτέρη Βόμβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το Δ.Σ. της Football League που πραγματοποιήθηκε την 23/03/2016, η ΠΑΕ ΑΟΤ θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

Η ομάδα μας έχει μάθει να είναι πρωταγωνίστρια, να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, με σεβασμό στους θεσμούς, τις διαδικασίες και με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και της αλληλεγγύης ανάμεσα στις ομάδες.

Στο προχθεσινό Δ.Σ. της Football League, με πρωτοβουλία του κου Χρήστου Γιαλιά, υιοθετήθηκε πρόταση για ενδελεχή έλεγχο των ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και κάθε άλλης προβλεπόμενης εποπτεύουσας αρχής. Στα πλαίσια αυτά και ιδίως με δεδομένο πως το αρ.8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος 2015 – 2016 προβλέπει πως το δικαίωμα προβιβασμού στη Super League είναι άμεσα συνυφασμένο με την αδειοδότηση των ομάδων, κρίθηκε απαραίτητο όπως η διοργανώτρια του πρωταθλήματος και τα μέλη της ενεργήσουν συντονισμένα και προβούν στην κατάθεση ειδικού αιτήματος προς την ΕΠΟ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απόλυτα τυπικός έλεγχος όλων των φακέλων βάσει των Κανονισμών, για σκοπούς κατοχύρωσης της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού (π.χ. έλεγχος εκτέλεσης μισθοδοσίας μέσω τράπεζας, αξιολόγηση κατά περίπτωση του ύψους των συμβολαίων, βιωσιμότητα ΠΑΕ, προσφυγές σε αθλητικά όργανα και εκτέλεση αποφάσεων δικαιοδοτικών οργάνων και δικαστηρίων, εταιρικό προφιλ, οφειλές προς το Δημόσιο κλπ).

Τέλος και προς αποφυγή παρερμηνειών, η ΠΑΕ ΑΟΤ δηλώνει αντίθετη στην απόφαση περί αντικατάστασης του Προέδρου του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League κου Βόμβα και δηλώνει πως εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα πρόσωπα. Η ομάδα μας θεωρεί πως το “κλειδί” για δικαιότερες κρίσεις κρύβεται στον εξορθολογισμό του ύψους των προβλεπόμενων χρηματικών ποινών σε ανάλογα και ρεαλιστικά επίπεδα και όχι στην αντικατάσταση των προσώπων».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα