Ετσι έζησε ο Κρόιφ!

Gazzetta team
Ετσι έζησε ο Κρόιφ!

bet365

Ο αρχισυντάκτης της Telegraaf γράφει για τον φίλο του, Γιόχαν Κρόιφ τους δυο πιο επικίνδυνους αντιπάλους και το πόσο αγαπούσε τη μπάλα!

Τέλη Οκτώβρη και η είδηση πως ο Γιόχαν Κρόιφ δίνει μάχη με τον καρκίνο σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο 68χρονος θρύλος βρισκόταν αντιμέτωπος με τον πιο δύσκολο αντίπαλο και το άρθρο του Γιααπ ντε Γκρουτ, αρχισυντάκτη της Telegraaf δείχνει την τεράστια αγάπη του για τη μπάλα.

«Στα τέλη Οκτωβρίου ο Γιόχαν Κρόιφ άκουσε την είδηση πως κάτι συνέβαινε στους πνεύμονες του. Ο έλεγχος άρχισε και στο τηλέφωνο άκουσα να λέει '' Δεν είναι καλό...'' Επειτα ακολούθησε μια σύντομη εξήγηση για το sequel και μετά συνέχισε να λέει για το ποδόσφαιρο.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί 24 χρόνια πριν, όταν είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με την καρδιά του. Ενώ ο κόσμος γύρω του βρισκόταν σε αναταραχή, ο ίδιος δεν ανησυχούσε κι έλεγε πως είναι σα να έφυγε απλά η αλυσίδα από το ποδήλατό του.

Μπορεί η τρίωρη επέμβαση και το διπλό bypass να ακούγεται κάτι δύσκολο και σκληρό, μπορεί οι γιατροί να του είχαν συστήσει απόλυτη ηρεμία, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορούσε να μείνει σε ένα κρεβάτι χωρίς να ξέρει τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Η οργή της οικογένειάς του ξεχείλισε όταν από το δωμάτιο του νοσοκομείου έδινε συνέντευξη στην ισπανική τηλεόραση.

Τρεις εβδομάδες μετά την επέμβασή του τον επισκέφθηκα. Πήρα από το Φόλενταμ φρεσκοκομμένα χέλια, ρέγκα και φρέσκα ψωμάκια. Η γυναίκα του όμως με αγριοκοίταξε και μου είπε αμέσως: «Ο γιατρός είπε στον Γιόχαν να τρώει μόνο ψάρι χωρίς λιπαρά, οπότε το χέλι... ξεχάστηκε. Οταν μείναμε μόνοι, ο ίδιος τράβηξε το χέλι από το ψυγείο, άλειψε βούτυρο στο ρολά και μου είπε τι πρέπει να κάνω από εδώ και στο εξής.

Ο θετικισμός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Κρόιφ. Οταν διαγνώσθηκε ο καρκίνος, θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να αρχίσει άμεσα την καταπολέμησή του, ωστόσο ο ίδιος πήρε εξιτήριο αμέσως.

Επιπλέον στον κύκλο του Κρόιφ ήταν γνωστό για ένα διάστημα πως είχε καρδιακά προβλήματα. Όπως την προηγούμενη Δευτέρα που ζητήθηκε να αποσιωπηθεί το θέμα της σοβαρής ασθένειας. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που έβλεπε τον Άγιαξ από απόσταση. Αλλωστε, οι συζητήσεις σχετικά με την δύναμή του και την αντοχή του στο πρόβλημα κυριαρχούσαν στην Ολλανδία.

Αποφάσισε ο ίδιος πως δεν είχε άλλη ενέργεια. Άλλα αποθέματα. Γι' αυτό είχε μειώσει για τα καλά τις δράσεις του τους τελευταίους μήνες. Κυρίως για τα ιδρύματα που έφεραν το όνομά του και θα είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, όπως ήταν το όραμά του.

Ο ίδιος ήταν πάντα ευδιάθετος δεν ήθελε γύρω του αρνητική ενέργεια. Δεν ήθελε να σχολιάζουν πως είχε χάσει κιλά εξαιτίας του καρκίνου, γι αυτό και δεν ήθελε να εμφανίζεται στα κοινά της ομάδα του... Τι έλεγε τα τελευταία χρόνια ο Κρόιφ; «Τι θυμάμαι περισσότερο τον τελευταίο καιρό; Πως τα κατάφερα...».

Διαβάστε special αφιερωμα του Gazzetta στον μεγάλο Ολλανδό που θεμελίωσε το σύγχρονο ποδόσφαιρο

 

Τελευταία Νέα