H Ολλανδία θρηνεί...

Gazzetta team
H Ολλανδία θρηνεί...

bet365

Η Ολλανδία θρηνεί την απώλεια του θρύλου, στο μέρος που γεννήθηκε ο κόσμος θυμάται και δακρύζει, ενώ στο Αμστερνταμ βλέπεις φανέλες με το «14».

Η περιοχή του Betondorp θρηνεί για τον Γιόχαν Κρόιφ. Τι και αν ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έζησε για πολλα χρόνια αλλού, την επιτυχία και την επιρροή του μπορούσες να την δεις καθημερινά στην περιοχή «Η κόρη μου χτύπησε την πόρτα. Με ρώτησε αν έχω ακούσει κάτι,. Ο Γιόχαν είχε πεθάνει» τονίσει ο Ντιρκ Φαν Γκενχόφεν που μένει δυο σπίτια πιο πέρα από αυτό του Γιόχαν. «Ο Κρόιφ ερχόταν συχνά τον τελευταίο καιρό, όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν τον βλέπαμε» τονίζει. Οι κάτοικοι με μια φωτογραφία του στα χέρια και λουλούδια συρρέουν έξω από το σπίτι του στην Akkerstraat 32 μετά την είδηση του θανάτου του. Ο ταχυδρόμος της περιοχής, Κάρελ φαν ντερ Βέιντε ήταν ο άνθρωπος που συγκέντρωνε όλα τα γράμματα του «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους τουρίστες που με ένα gps στο χέρι έψαχναν τη γειτονιά για να βρουν το σπίτι του». «Κάθε Πέμπτη έκανε γύρους στη γειτονιά και μας χαιρετούσε. Είναι κρίμα να φεύγει ένας τέτοιος άνθρωπος».

Οι σημαίες του Άγιαξ στο γήπεδο, στις ακαδημίες και σε όλα τα επίσημα καταστήματα της ομάδας κρέμομανται μεσίστιες. Ολες οι κούκλες στις βιτρίνες έχουν τη φανέλα με το 14. Κάποιοι οπαδοί μιλούν για έναν περίοεργο συμφβολισμό «Ο Κρόιφ έφυγε στα 68, 6+8= 14».


Διαβάστε special αφιερωμα του Gazzetta στον μεγάλο Ολλανδό που θεμελίωσε το σύγχρονο ποδόσφαιρο

 

Τελευταία Νέα