Πογιέτ, Βέλλιος, σχεδιασμός και συνάντηση!

Πογιέτ, Βέλλιος, σχεδιασμός και συνάντηση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Πογιέτ, Βέλλιος, σχεδιασμός και συνάντηση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει όσα αφορούν το αγωνιστικό πρότζεκτ της ΑΕΚ, για το μέλλον του Πογιέτ, τον Βέλλιο και τη συνάντηση στου Κοντονή...

Έχουμε διακοπή πρωταθλήματος και φυσικά ταυτόχρονα έναρξη συζητήσεων για τις μεταγραφικές αναζητήσεις της εκάστοτε ομάδας και κυρίως για εκείνες που πρωταγωνιστούν στις εγχώριες διοργανώσεις. Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ήταν η εξαίρεση στον κανόνα...

Η κουβέντα αφορά όλες τις ομάδες. Για τον Παναθηναϊκό γράφτηκαν ήδη τα πρώτα ονόματα (είτε με παίκτες από την ιταλική αγορά που γνωρίζει ο Στραματσιόνι και παίζουν στα χαφ είτε από αλλού), στον Ολυμπιακό το ίδιο για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως ακραία μπακ, αλλά και στην ΑΕΚ για την επίθεση!

Στην Ένωση είναι η τρίτη προς τέταρτη μεταγραφική σεζόν που θα ασχοληθούμε με το μείζον ζήτημα της ενίσχυσης της γραμμής κρούσης των «κιτρινόμαυρων» με ένα σούπερ φορ περιοχής που μέσα στο κουτί θα τα κολλάει και θα αποτελεί το βασικό βιολί της επίθεσης της ΑΕΚ αφού τέτοιος δεν μπορεί να είναι ο Τζιμπούρ, ενώ και ο Πέκχαρτ θέλει δουλειά για να (και αν) γίνει.

Από την ελληνική αγορά προέκυψαν τα ονόματα των Βέλλιου και Μπακασέτα (προφανώς λογικό ελέω και της σεζόν που διανύουν και είναι καλή σε Ηρακλή και Πανιώνιο αντίστοιχα) ενώ υπήρξε αναφορά και στην περίπτωση του Γουίλιαν της Λας Πάλμας που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Πριμέρα Ντιβισιόν και απασχολεί ήδη και άλλα ισπανικά κλαμπ...

Στην ΑΕΚ όμως ότι και να προκύπτει (από εντός ή εκτός συνόρων δημοσιεύματα) σε όνομα – περίπτωση και ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Ένωση θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να τηρούμε στάση αναμονής. Γιατί; Μα φυσικά διότι προέχει το θέμα του προπονητή προκειμένου να εφαρμοστεί και ο αγωνιστικός σχεδιασμός που εκείνος θα αξιώσει!

Η επιθυμία της Ένωσης και των διοικούντων της (και του Μελισσανίδη βεβαίως, βεβαίως) είναι ξεκάθαρη: να συνεχίσει με τον Ουρουγουανό τεχνικό για τα επόμενα τουλάχιστον δυο χρόνια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει φυσικά να συμφωνήσουν σε σειρά από πράγματα (όχι δύσκολα) οι δυο πλευρές όταν και εφόσον καθίσουν στο ίδιο τραπέζι...

Όλα είναι ανοιχτά στο θέμα της συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ ΑΕΚ και Πογιέτ. Δημοσιεύματα προκύπτουν (όπως έγινε και τον περασμένο Γενάρη) για ενδιαφέρον από ισπανικά κλαμπ για τον προπονητή της Ένωσης όπως και από την Αγγλία. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι...

Ωστόσο η απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν αλλάζει σχετικά με το νέο αγωνιστικό πρότζεκτ και αυτό να βασιστεί στις ήδη ουσιαστικές αναφορές του Γκουστάβο Πογιέτ για το πώς και (κυρίως) σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθεί το ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα κάνει πρωταθλητισμό!

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι βασικοί άξονες, οι μεταγραφικές προτεραιότητες για την ΑΕΚ της σεζόν 2016-2017, είναι η απόκτηση φορ, τουλάχιστον ενός σούπερ εξτρέμ και στόπερ, τη διατήρηση του Ζουκουλίνι (ή έστω την απόκτηση ενός χαφ για τον άξονα) καθώς και ενός ακραίου μπακ (για το αριστερό άκρο). Προσοχή αυτές είναι οι πρώτες – βασικές ανάγκες 11άδας.

Αυτές είναι οι βασίκες (επαναλαμβάνω) αξιώσεις του νυν κόουτς της Ένωσης και υπάρχουν σημειωμένες στην ατζέντα του. Η συζήτηση σηκώνει ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ενός επιπλέον πλάγιου επιθετικού προκειμένου να βγαίνει η χρονιά αφού θα υπάρχουν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τους «κιτρινόμαυρους»..

Για τον Απόστολο Βέλλιο υπάρχει σούπερ θετική άποψη στην ΑΕΚ (ειδικά σε ότι αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη). Για το κόστος της μεταγραφής του προφανώς και όχι κάτι που δεν αφορά μόνο την Ένωση. Και οι υπόλοιπες ομάδες (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) έχουν την άποψη πως ο Έλληνας φορ του Ηρακλή υπερκοστολογείται.

Θαρρώ μάλιστα, απ' όσο γνωρίζω τον Πογιέτ, το ενδεχόμενο να ανάψει πράσινο φως για να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ (μόνο για τη μεταγραφή του) δεν είναι μεγάλο.

Κι αυτό διότι ο ίδιος γνωρίζει πως με τα ίδια χρήματα (συν του συμβολαίου που θα αξίωνε ο ποδοσφαιριστής αν δεχόταν να μείνει Ελλάδα που το 'χει στο μυαλό του σαν το τελευταίο σενάριο) μπορεί να φέρει δυο σούπερ φορ περιοχής και να ησυχάσει μια για πάντα το κεφάλι του για την γραμμή κρούσης και τη θέση του επιθετικού στο... κουτί!

Πογιέτ – Βέλλιος ή πιο σωστά επιθετικός – σχεδιασμός είναι εννοείται τρία πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και γι' αυτό μπορεί η θεματολογία λόγω αγωνιστικής παύσης στις εγχώριες διοργανώσεις να αφορά τη μεταγραφολογία, ωστόσο είναι σχετικά νωρίς για να έχουμε την πλήρη εικόνα...

Το ενδιαφέρον τώρα είναι στο... παρασκήνιο και τι θα γίνει γι' αυτό το ζήτημα (το σιχαμένο παρασκήνιο δηλαδή) στο προσκήνιο και στη συνάντηση που θα γίνει στου Κοντονή όπου αναμένεται να βρίσκονται Μελισσανίδης, Σαββίδης και Μαρινάκης. Να 'χει ουσία και αποτέλεσμα αυτό το ραντεβού αν και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φωνάζει το αυτονόητο, αξιώνει ισονομία και τίποτα περισσότερο έχοντας και ξεκάθαρες προτάσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε γουστάρει κάποιος είτε όχι τον Μελισσανίδη. Και γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί.

Υγ: Πρόσωπο κλειδί και στη διάρκεια του φετινού αγωνιστικού σχεδιασμού είναι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ο οποίος αν μη τι άλλο έχει παράξει ουσιαστικό έργο και έχει θετικό πρόσημο στο τέλος της ημέρας αφού δεν γίνεται να σου βγουν όλα όσα πράττεις (αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες σε όλες τις χώρες). Θα πρέπει στην ΑΕΚ να τρέξουν και να κλειδώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν από τώρα στο κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας, να το επικοινωνήσουν μέσω του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή και να πατήσουν το γκάζι... Έτσι θα βοηθήσουν σημαντικά και τον Μιλοβάνοβιτς να φέρει ξανά λύσεις και να κάνει ουσιαστικό έργο στο κομμάτι της δημιουργίας ενός δυνατού ρόστερ που θα οφείλει να αντεπεξέλθει εντός (πρωταθλητισμό) και εκτός συνόρων...

Υγ2: Πλησιάζει το καλοκαίρι, ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και σύντομα θα 'χουμε εκλογές στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Τις πιο κρίσιμες για το μέλλον πολλών ομάδων του συλλόγου. Για να δούμε τι θα δούμε με τις υποψηφιότητες. Αν έχει σκάσει και η οικοδομική άδεια για το γήπεδο ίσως προκύψουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που θα αξιώνουν ψήφο. Προσωπικά ελπίζω ακόμη σε έναν ισχυρό και έξυπνο επιχειρηματία Ενωσίτη που θα φέρει λύση μια για πάντα.

Υγ3: Αναφέρω παραπάνω το όνομα του Μπακασέτα (ένα παιδί που εκτιμώ πολύ και επειδή το γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο το σέβομαι για την ταπεινότητά του και την ποιότητά του) ωστόσο δεν υπάρχει και δεν προκύπτει (εκτός από το δεδομένο του ΠΑΟΚ) κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Υγ4: Τα νέα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αυτά που οφείλει να έχει το κλαμπ. Αναμφισβήτητα... Κι επειδή πολλοί (για μένα πονηροί) εντός και εκτός ΑΕΚ το κουβεντιάζουν με βάση το ερώτημα: «τι σημαίνει ότι τα γραφεία της διοίκησης έγιναν στο Μαρούσι δίπλα στο ΟΑΚΑ;» και εννοώντας ότι δήθεν συνδέεται άμεσα με το θέμα της ανέγερσης γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει καμία βάση και σχέση το θέμα! Διότι αφενός τα γραφεία (και το κτίριο) είναι προς εκμετάλλευση από την Ένωση για πέντε χρόνια (τόσα αναφέρονται στο συμβόλαιο ενοικίασης) και έπειτα γραφεία διοίκησης θα υφίστανται και στο γήπεδο που θα δημιουργηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...