ΕΠΣ Καρδίτσας: «Ανυπόστατες οι κατηγορίες»!

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΣ Καρδίτσας: «Ανυπόστατες οι κατηγορίες»!

bet365

Επίσημη θέση για όλα όσα προσάπτονται στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Καρδίτσας πήραν οι άνθρωποι της Ένωσης. Τι ανακοινώθηκε από μέρους τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Καρδίτσας με τίτλο «Ήθος άνθρώπῳ δαίμων (η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του) οφειλόμενη απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της ΕΠΣ Καρδίτσας» για το θέμα αυτό που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με έκπληξη δημοσιεύματα που αφορούν στην ΕΠΣ Καρδίτσας και την μήνυση των κ.κ. Κρανή, Πάπαρη και Γιαννακόπουλου κατά του προέδρου της Ένωσης, Μανώλη Παλάσκα, του ταμία Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και του γενικού γραμματέα Αλέξανδρου Λέκκα.
Οι κύριοι αυτοί συκοφαντούν κατ' εξακολούθηση την διοίκηση της ΕΠΣΚ και με στοιχεία χαλκευμένα την οδηγούν στα δικαστήρια για υποτιθέμενη παραποίηση προϋπολογισμών των οικονομικών ετών 2012-2013, νόθευση εγγράφων και «παραπλάνηση των μελών της ΕΠΣΚ» και εν συνεχεία της ΕΠΟ, με στόχο την εξασφάλιση της τακτικής επιχορήγησης από την τελευταία. Επειδή οι καταγγέλοντες εμφανίζονται ξαφνικά ως τιμητές των πάντων, να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».
Ο μηνυτής κ. Γιαννακόπουλος, ήταν μέλος της ΕΠΣ Καρδίτσας από το 2011 ως το 2014, χρονιά που καταγγέλθηκε από σωματείο της Ένωσης για απόπειρα εξαγοράς ποδοσφαιρικού αγώνα και εξέπεσε του αξιώματός του. Για ποιο επίπεδο καταγγέλοντος μιλάμε και για ποια αξιοπιστία; Από ποια ηθική βάση ορμώμενος νιώθει παραπλανημένος και θιγόμενος ο εν λόγω κύριος; Ο οποίος στην περιβόητη Γενική Συνέλευση στις 5/3/2013 δεν ήταν παρών, όμως το σωματείο του εκπροσωπήθηκε και ψήφισε τόσο τον διοικητικό απολογισμό όσο και τον προϋπολογισμό. Και ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και αναπληρωτής Γραμματέας αυτής, στα επόμενα συμβούλια ουδέποτε αναφέρθηκε στο θέμα, ούτε έθεσε υπό αμφισβήτηση τον προϋπολογισμό που το σωματείο του είχε υπερψηφίσει. Στην καταγγελία προέβη τον Αύγουστο του 2013, όταν αποφάσισε να περάσει στην αντιπολίτευση.
Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Πάπαρη. Απών από την ψήφιση του συγκεκριμένου απολογισμού, καμία αναφορά στις επόμενες συνεδριάσεις, ξαφνική ευαισθησία επί του θέματος αργότερα. Οι κατηγορίες του για τα χρήματα που πάρθηκαν από την ΕΠΟ δήθεν χωρίς προϋπολογισμό για τις χρονιές 2011, 2012 και 2013, είναι ψευδείς. Ο προϋπολογισμός του 2011 ψηφίστηκε επί προεδρίας του το 2010, του 2012 ψηφίστηκε παρουσία του νομικού συμβούλου της ΕΠΣΚ και των προέδρων των Ενώσεων Θεσσαλίας και Φθιώτιδας ενώ ο προϋπολογισμός του 2013 ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γ.Σ. τον Φεβρουάριο του 2012. Τα πρώτα χρήματα από την ΕΠΟ εισπράχθηκαν το Μάιο του 2013 και όχι, όπως κατατίθεται, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους (τα αντίγραφα των κινήσεων λογαριασμών βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε). Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΣ Καρδίτσας να πληρώνει το μένος που έχει ο κ. Πάπαρης εναντίον της, λόγω της αντιδικίας που έχει η νυν διοίκηση με το γιο του.
Το τρίτο μέλος της… Αγίας Τριάδας των μηνυτών, ο κ. Κρανής, κατά τον απολογισμό του 2012 ήταν παρών στο Δ.Σ. και μειοψήφησε. Στην συνέχεια ο απολογισμός στάλθηκε στις εφημερίδες και στα σωματεία όπως ακριβώς ψηφίστηκε. Κατά τη Γενική Συνέλευση της 5/3/2013, ο ίδιος συμμετείχε, δεν έφερε κάποια αντίρρηση για τον απολογισμό και το σωματείο του, «Ασπίδα Κρύας Βρύσης», τον υπερψήφισε. Φυσικά το μένος τους για την νυν διοίκηση της ΕΠΣΚ δεν σταμάτησε στην με ψεύτικα στοιχεία μήνυση, καθώς φρόντισαν να υποβάλλουν λεπτομερέστατη αναφορά ενώπιον του ΣΔΟΕ. Για κακή τους τύχη όμως, μετά από ενδελεχή έλεγχο των ετών 2012-2014, το πόρισμα δεν διαπίστωσε παράβαση σχετικά με τα καταγγελλόμενα.
Στην επιστολή τους προς την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και στον αθλητικό εισαγγελέα της ποινικής δικαιοσύνης κ. Σιμιτζόγλου, οι κύριοι Γιαννακόπουλος, Πάπαρης και Κρανής δια του δικηγόρου αθλητικού δικαίου Γ. Παναγόπουλου κάνουν λόγο για «τεράστιο ηθικό ζήτημα», λέξεις με ειδικό βάρος που δε συνάδουν καθόλου με την προσωπική τους ιστορία και εμπλοκή στην υπόθεση. Δυστυχώς και πάλι γι’ αυτούς, κρούουν ανοιχτές θύρες αφού με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 38471/2013-7/11/2013 έγγραφο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Καρρά, που σας κοινοποιήθηκε η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Ποιά η αιτία λοιπόν της νέας σας επιστολής προς την ΕΠΟ, εκτός από το να δώσετε «λασποτροφή» σε αυτούς που σας πατρονάρουν;
Σχετικά με την συστηματική αναφορά στα ζητήματα της ΕΠΣ Καρδίτσας (σ.σ. η αναφορά έχει να κάνει με συγκεκριμένα media) συχνά σε βαθμό εμμονής και εμπάθειας, οι πληροφορίες που δημοσιεύουν αφενός δεν είναι ποτέ επιβεβαιωμένες και αφετέρου, δεδομένου πως οι μόνοι τους σύνδεσμοι στην Καρδίτσα είναι οι ιδιοτελώς κινούμενοι ως άνω μηνυτές, είναι σαφέστατα μονόπλευρες. Η δεοντολογία επιτάσσει να δίνεται χώρος και στον αντίλογο, αλλά αυτά για κάποιους είναι ψιλά γράμματα.
Οι κατηγορίες των καταγγελτικών επιστολών είναι ανυπόστατες ενώ οι μηνυτές, με τα ψευδή τους στοιχεία, εξαπάτησαν και οδήγησαν την δικαιοσύνη προανακριτικά σε λανθασμένα μονοπάτια. Έχουν ήδη μηνυθεί για τα αδικήματα που τέλεσαν κατά της τιμής και της υπόληψής μας. Όχι μόνο δε θα ζητήσουμε να αναβληθεί το δικαστήριο της 1ης Ιουλίου, αλλά θα το επισπεύσουμε κιόλας. Σας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να βγάλετε μέχρι τότε τις εμμονές και τα απωθημένα σας, πουλώντας εξυπηρέτηση σε αυτούς που λογοδοτείτε. Από εκείνη όμως την ημερομηνία και μετά, «η Νέμεσις με τη Συμπαντική Ζυγαριά που απονέμει αέναα δικαιοσύνη, θα κάνει τους ενόχους να βογκούν πίσω από τα δίκαια δεσμά της (σ.σ. Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι)».
 

Τελευταία Νέα