Και ο Σαββίδης στη μέση…

Και ο Σαββίδης στη μέση…

Και ο Σαββίδης στη μέση…

bet365

Ενόψει της συνάντησης των τριών «μεγάλων» με τον Σταύρο Κοντονή, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τις σκέψεις του...
Για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, η διαφθορά που πηγάζει κυρίως μέσα από το καθεστώς ΕΠΟ (και όλα τα παρακλάδια του) αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ένα το πρόβλημα, δεν είναι ένας ο υπεύθυνος, αλλά… το κύριο ζήτημα αφορά την Ομοσπονδία και το παρακράτος γύρω από αυτή.
Για το συγκεκριμένο γεγονός… πού και πού προκύπτουν διάφορες φωνές, οι οποίες επιχειρούν να καταρρίψουν τις κατηγορίες. Δεν «πολυφωνάζουν» για να μην εκτεθούν, αλλά αραιά και που γίνεται μια προσπάθεια να απαξιωθεί το δεδομένο με… ποικίλα επιχειρήματα.
Όπως αυτό το περιβόητο… «θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη». Ή το άλλο… «σας ξέρουμε και εσάς που κάνατε αυτό… αυτό και αυτό…».
Προσέξτε: Επί της ουσίας ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά της ΕΠΟ. Κανείς δεν μπορεί να τους υποστηρίξει! Απλά πάνε το όλο θέμα στο… ποιος κατηγορεί την Ομοσπονδία και τα στελέχη της… Βρίσκουν μεμπτά για τα πρόσωπα και «γλιτώνουν» την ουσιαστική συζήτηση για τις κατηγορίες που βαραίνουν τους «φίλους» τους.
Πάμε τώρα και στα αυριανά με την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ.
Αύριο λοιπόν ο υφυπουργός καλεί τους τέσσερις μεγάλους για να τα βάλουν κάτω. Με στόχο να μειωθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και φυσικά να εξαλειφθούν όλα όσα δημιουργούν εντάσεις και κόντρες έξω από κάθε αθλητικό πεδίο.
Στη συνάντηση που προκαλεί ο εκπρόσωπος της πολιτείας, θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης (πάντα θετικός στον διάλογο ακόμη και με αυτούς που τον χαρακτηρίζουν φιλοξενούμενο στη χώρα) ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει επιστρέψει δριμύτερος στα του ποδοσφαίρου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο αυτούς που τον κατηγορούν ότι ελέγχει τα μέσα και τα έξω του χώρου.
Προφανώς και είμαι απαισιόδοξος για τα αποτελέσματα μίας τέτοια συνάντησης. Φυσικά και πρέπει να γίνει η προσπάθεια, αλλά…
Γιατί είμαι απαισιόδοξος;
Για να προκύψει μία απόφαση μεταξύ τεσσάρων ανθρώπων που συζητούν ένα θέμα ή ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να… αποφασίσουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Σαββίδης και Μελισσανίδης συμφωνούν με την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων ότι (σχεδόν) τα πάντα ξεκινούν από την ΕΠΟ και όλο τον περίγυρο που έχει οικοδομηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Ο υφυπουργός όσο περνάει ο καιρός τόσο και καταλαβαίνει ότι… προφανώς η πλειοψηφία έχει δίκιο! Μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες μετά τα επεισόδια της Τούμπας… έθεσε θέμα παράξενης επιλογής διαιτητών, με απαξίωση των ικανών και προώθηση αυτών που δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς
Ο Μαρινάκης αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να δεχθεί όλα τα παραπάνω; Ξέρουμε καλά (και το διαπιστώνουμε με κάθε ευκαιρία) ότι ο Ολυμπιακός κάνει τα πάντα για να στρέψει την συζήτηση οπουδήποτε αλλού, μακριά από την ΕΠΟ και ότι την αγγίζει! Έχουμε ακούσει και απόψεις υπέρ της ΚΕΔ! Ακόμη και υπέρ ανθρώπων κατά των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για… τα πάντα! Και αυτά τα λένε άνθρωποι που εκφράζουν τον Ολυμπιακό.
Αυτό θα γίνει και αύριο. Οι δύο θα μιλάνε για διαφθορά και θα κάνουν προτάσεις για την ηγεσία του ποδοσφαίρου και ο τρίτος θα μιλάει για… το κύπελλο! (Να το θυμάστε αυτό…).
Οι τρεις θα μιλάνε για ότι προκαλεί το πρόβλημα και ο τέταρτος θα «καίγεται» για το αποτέλεσμα, που είναι η διακοπή του κυπέλλου και οι γνωστές-καθιερωμένες απειλές της FIFA και της UEFA.
Το ξέρουμε! Το έχουμε ζήσει! Είδαμε και τι έγινε μετά την περασμένη άτυπη συζήτηση στη λίγκα. Όπου έγινε ότι έγινε, είπαν όσα είπαν και μετά ο Μποροβήλος το ΜΟΝΟ θέμα που έθεσε στη γνωστή επιστολή ήταν… το κύπελλο και η συνέχισή του!
Θα αποτελέσει τρομακτική έκπληξη αν γίνει κουβέντα επί της ουσίας! Είναι πιο πιθανό να «πλακωθούν» (λεκτικά πάντα) μέσα στο γραφείο του υπουργού, παρά να μπουν σε ουσιαστική συζήτηση με προτάσεις.
Γιατί;
Γιατί στην Αθήνα ΚΥΡΙΩΣ, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτοί που τώρα ελέγχουν το παρακράτος του ποδοσφαίρου, δεν φοβούνται τόσο να αφήσουν τα ηνία και να προσπαθήσουν για κάθαρση. Αυτό που «τρέμουν» είναι μην τυχόν αυτά τα ηνία τα πάρουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι άλλοι που τα είχαν τις περασμένες δεκαετίες! (Φυσικά τέτοιο χάλι και τέτοια ασυλία στη βρωμιά, με ελεγχόμενα τους πάντες και τα πάντα, δεν ζήσαμε ΠΟΤΕ).
Όλα αυτά ισχύουν και γιατί οι παράγοντες πιέζονται από τους δικούς τους! Το κοινό τους δηλαδή που θυμάται εποχές Βαρδινογιάννη, Πατέρα, Μελισσανίδη κτλ. (Εδώ επάνω είναι και η ευθύνη των οπαδών. Γιατί οι οπαδοί ΜΟΝΟ στα λόγια επιθυμούν την κάθαρση. Οι οπαδοί ΚΥΡΙΩΣ θέλουν τη νίκη και πιέζουν τους παράγοντές τους να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να την διασφαλίσουν).
Αυτό λοιπόν είναι το θέμα τους! Αυτό είναι το πρόβλημα ΚΥΡΙΩΣ στην Αθήνα. Γι’ αυτό και πολύ δύσκολα μπορεί να συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες σε κοινές προτάσεις και λύσεις.
Ο Ιβάν Σαββίδης σε μια τέτοια κατάσταση, είναι στη μέση. Γιατί ΠΟΤΕ δεν ήλεγχε τίποτα βρώμικο στο ποδόσφαιρο, γιατί ΠΟΤΕ δεν έμπλεξε σε παράνομες καταστάσεις και συνομιλίες, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει να του προσάψει τίποτα (του ιδίου και του συλλόγου που εκπροσωπεί) ο ίδιος κάνει μεγάλες προσπάθειες να προστατεύσει την επένδυσή του, θέλει πραγματικά να καθαρίσει τον χώρο (ποιος το αμφισβητεί;) αλλά… πώς να βρει λύση;
(Για τους ΠΑΟΚτσήδες που τον κατηγορούν για τις επαφές με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το τέρας που έχει στηθεί γύρω από την ΕΠΟ, δεν μπορεί να το νικήσει κανείς από μόνος. Αν πάει μόνος του ο Σαββίδης θα χάσει 100% και τότε εσείς οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες θα τον κατηγορείτε ότι… δεν προστατεύει την ομάδα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.