Κοροβέσης: «Έφυγε ένα βάρος...»

Κοροβέσης: «Έφυγε ένα βάρος...»

Gazzetta team
Κοροβέσης: «Έφυγε ένα βάρος...»

bet365

Ο Νίκος Κοροβέσης με δηλώσεις του άφησε αιχμές για την στάση που κράτησε ο Τούντορ απέναντι του. Σχολίασε την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά και το σύστημα που παίζει πλέον η ομάδα.

Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ, μίλησε στο ράδιο Θεσσαλονίκ, αρχικά για το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση με την Καλλονή λέγοντας τα εξής: «Είναι δύσκολη φάση από την κάμερα. Εγώ ακούμπησα τη μπάλα τελευταία στιγμή, αν και δεν την έβλεπα για να πω την αλήθεια. Ένιωσα την επαφή, απλά πήγα προς τη μπάλα. Μόνο εγώ το κατάλαβα εκείνη την ώρα…»

Για την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Είναι λίγο παράξενη… Δεν άρχισε με αυτό που πίστευα εγώ, προσωπικά για μένα. Δεν πήρα τις ευκαιρίες που θα έπρεπε να πάρω στην αρχή της χρονιάς, αλλά σιγά-σιγά πηγαίνει προς το καλό».

Για το ότι κάποιοι πίστευαν ότι θα φύγει δανεικός: «Ήταν δύσκολη απόφαση. Ο προπονητής που είχαμε πριν, μου είπε αυτά που πίστευε και πως θα ήταν καλύτερο να δοθώ δανεικός. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο. Του απάντησα ότι όχι, θα κάτσω εδώ και θα παίξω. Μετά από μια εβδομάδα, άρχισα να παίζω και με τον κ. Τούντορ και τώρα είμαστε εδώ».

Για τον Τούντορ και τη συμπεριφορά του: «Ήταν λίγο παράξενο που από τη μία μου είπε να φύγω δανεικός και από την άλλη να ξεκινήσω να παίζω. Πραγματικά δούλευα παρά πολύ και αν κατάφερνα να μείνω, ήμουν σίγουρος ότι θα πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Το είδε και ο προπονητής νομίζω και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Για τη θέση που έπαιξε στην αρχή: «Ήθελα τόσο πολύ να παίξω, που ακόμα και τερματοφύλακα να με έβαζε δε θα είχα κανένα πρόβλημα…»

Για την αλλαγή σχηματισμού και τη διαφορά με τον Ίβιτς: «Έφυγε ένα βάρος, κάπως κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι μόνο το σύστημα. Η ομάδα φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα με αυτό το σύστημα. Υπάρχει μια τόνωση ηθική και ψυχολογική και αυτό φαίνεται στον καθένα ξεχωριστά. Σίγουρα η έλευση προπονητή, σε κάθε ομάδα, είναι σαν να αναζωογονούνται οι παίκτες. Έχουν περισσότερα κίνητρα και όλα αυτά βοήθησαν για να έχουμε κάτι παραπάνω».

Για τις πολλές θλάσεις και αν συζητιέται το πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Μας έχει προβληματίσει γιατί συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς. Δεν είμαι ο υπεύθυνος για να ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. Σε συνδυασμό με το ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πολλοί μήνες που δουλεύουμε και τα ρεπό είναι ελάχιστα όπως και η ξεκούραση, μαζί με μια κακή διαχείριση, προέρχονται οι τραυματισμοί. Το λέω και από προσωπική εμπειρία. Εγώ μέσα σε 13 μέρες έπαιξα πέντε 90λεπτα και τραυματίστηκα, έπαθα μια μικρή θλάση. Πιστεύω ότι με μια καλύτερη διαχείριση θα είχαμε λιγότερες θλάσεις. Τα γήπεδα είναι καλά, οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά και όποιος έρχεται στην προπόνηση, μπορεί να το δει και στο γυμναστήριο και με το επιτελείο. Επειδή βλέπω όλα αυτά και ζω καθημερινά ότι γίνεται, πιστεύω ότι δε μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη διαχείριση».

Για τη συγκομιδή του ΠΑΟΚ ως τώρα και αν είναι καλή: «Αν η ομάδα είχε το ρόστερ που έχει τώρα χωρίς τους τραυματισμούς, θα έλεγα ότι είμαστε λίγο αδικημένοι και από την Ευρώπη και από το πρωτάθλημα. Έχουμε μείνει αρκετά πίσω από τον πρωτοπόρο. Όταν κοιτάω γύρω μου βλέπω μόνο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και το ότι είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία, μας αδικεί».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Μόνο και μόνο που είμαι συμπαίκτης και θα έχω να το λέω στα παιδιά μου, λέει πολλά. Δεν το πιστεύαμε κι εμείς, τον θαυμάζαμε στην τηλεόραση και τώρα τον έχουμε στα αποδυτήρια μαζί μας. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο κερδίζεις από αυτόν. Με τις ομιλίες που μας έχει κάνει κάποιες φορές στα αποδυτήρια, τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως δουλεύει, όλα αυτά είναι εμπειρίες. Δε μπορώ να πω ότι δε μας έχει βοηθήσει. Πρέπει να τον αξιοποιείς και να παίρνεις πράγματα από αυτόν».

Για το στόχο των πλέι οφ: «Έχουμε δημιουργήσει μια νεανική ομάδα, με νέο προπονητή. Ολοι πρέπει να δώσουμε το 100% και κάτι παραπάνω, αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε, γιατί είναι παιχνίδι το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι θέλουμε όλοι παρά πολύ αυτή την πρώτη θέση στα πλέι οφ και σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη θέληση που έχουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πάλι όμως θα έλεγα ότι μπορούν να υπάρχουν πολλά κέρδη, αν δεν έρθει η πρωτιά, όπως το να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, μέσα από αυτά τα παιχνίδια, να βρεθούμε πιο πολύ μεταξύ μας. Μπορεί να βγει σε καλό ακόμα και αν δεν έρθει η πρωτιά…»

Για τα συναισθήματα του όταν έφυγε από τον ΠΑΣ και ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Προσωπικά, αλλάζει μόνο το περιβάλλον. Αν είσαι συνειδητοποιημένος και δουλέψεις σωστά, δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο εσύ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι καλύτερος. Σίγουρα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις του κόσμου, αλλά χρειάζεται να κάνεις καλή διαχείριση. Η πίεση επηρεάζει στην ψυχολογία κυρίως. Ότι και να λέμε, δεν αποτελεί δικαιολογία η πίεση. Τα έχουμε όλα… Εχουμε τα πάντα για να δουλέψουμε».

Για τον προπονητή Ίβιτς: «Εγώ βλέπω έναν πολύ ήρεμο άνθρωπο, που ξέρει τι θέλει και να ζητήσει. Θέλει να κερδίσει όλους τους ποδοσφαιριστές και νομίζω τα έχει καταφέρει. Εγώ βλέπω έναν προπονητή και όχι έναν ποδοσφαιριστή μέσα του. Επίσης, φαίνεται ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του».

Για τους συμπαίκτες του και ποιον από αυτούς δε θα ήθελε αντίπαλο: «Πιστεύω τον Ροντρίγκες… Είναι λίγο γρήγορος! Είναι πολύ εντυπωσιακός παίκτης, κυρίως λόγω ταχύτητας…»

Για το ποιος συμπαίκτης του δεν έχει βγάλει στο γήπεδο την εικόνα που βγάζει στις προπονήσεις: «Πιστεύω ότι όλοι έχουν αυτό που μπορείτε να δείτε. Είχα πει το καλοκαίρι για τον Χαρίση, ότι δεν έχετε δει τίποτα και μάλλον δικαιώθηκα… Ολοι είναι καλοί παίκτες και όλοι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω».

Για τη θέση του: «Με τον κ. Ίβιτς θα με βλέπετε κυρίως στη θέση του αριστερού χαφ…»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα