Η... καρέκλα της ΕΠΟ και οι υποψήφιοι!

Δημήτρης Τομαράς
Η... καρέκλα της ΕΠΟ και οι υποψήφιοι!

bet365

Ο Γραμμένος που προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Βούρβαχης που έκανε πίσω και η διάψευση για Κουράκη και Παπαμιμίκο. Διαβάστε στο Gazzetta.gr για τους υποψήφιους για την προεδρία της ΕΠΟ.

Όσο οι εκλογές της ΕΠΟ πλησιάζουν και οι συγκρούσεις συνεχίζονται, είναι λογικό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα ονόματα που θα επιδιώξουν να βγουν στο προσκήνιο στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας, ως διάδοχοι του Γιώργου Γκιρτζικη, από το περιβάλλον του οποίου συνεχίζει να απορρέει βεβαιότητα ως προς τη δυναμική του. Ας τα δούμε από την αρχή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και επικεφαλής της αντιπολιτευτικής κίνησης της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, είναι ένας άνθρωπος που εδώ και κάποιο διάστημα τάσσεται ανοιχτά κατά του προέδρου της και της τωρινής κατάστασης. Εμφανίζεται αποφασισμένος να φέρει το καινούριο. Το κάτι διαφορετικό. Αυτήν την στιγμή όμως τις... αμφιλεγόμενες Ενώσεις (σ.σ. τις Ενώσεις που αμφιταλατεύονται ακόμα και δεν ξέρουν που να ταχθούν) δεν τις έχει με το μέρος του. Τον έχουν σε εκτίμηση ορισμένες Ενώσεις αλλά μέχρι εκεί.

Υπάρχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, που έχει κάνει την κίνησή του, έχει τονίσει ανοιχτά πως το σκέφτεται σοβαρά αλλά για ένα διάστημα έκανε πίσω. Μένει να φανεί στο μέλλον εάν θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά, έχοντας με το μέρος του τις Ενώσεις της Κρήτης και ίσως και κάποιες Ενώσεις από άλλα νησιά. Εφόσον βέβαια κατέβει υποψήφιος θα είναι απώλεια για την τωρινή διοίκηση αφού θεωρητικά είναι στην ίδια παράταξη με τον Γκιρτζίκη και κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι υπάρχει αντιπολίτευση εκ των έσω, αν και έχουν ήδη υπάρξει εσωτερικές συγκρούσεις.

Αυτό που εκτιμάται είναι πως οι περισσότεροι υποψήφιοι θα προκύψουν από τους... κόλπους της ελληνικής Ομοσπονδίας. Από Ενώσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχουν ακόμα δύο τάσεις. Είναι η πλευρά των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού που κάνουν την προεργασία τους για ένα δυνατό όνομα για να πάρει την προεδρία από τον Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και ο Σταύρος Κοντονής που ως Υπουργός Αθλητισμού θα ήθελε να προτείνει έναν τεχνοκράτη και... άφθαρτο άνθρωπο.

Οι Παπαμιμίκος και Κουράκης είναι επίσης δύο ακόμα ονόματα που διαρρέονται και γράφονται, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχουν πολλές πιθανότητες. Ο πρώτος, σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από το ρεπορτάζ, δεν έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να διαχειριστεί μία θέση σαν την προεδρία της ΕΠΟ και επίσης δεν προκύπτει από μέρους του σιγουριά για να κάνει μία τέτοια κίνηση. Ο Κουράκης από την άλλη είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει υπηρετήσει και σε θέσεις που έχουν να κάνουν με αθλητισμό και σε αυτές με τοπική αυτοδιοίκηση ενώ είχε εμπλακεί και με τα διοικητικά του ΟΦΗ. Από πλευράς προφίλ συγκεντρώνει στοιχεία και προσόντα, όμως δεν είναι αυτό το... άφθαρτο, αυτό το νέο που επιχειρούν να παρουσιάσουν οι αντίπαλοι του Γκιρτζίκη.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ ως γνωστόν είχε κερδίσει τις 51 από τις 55 Ενώσεις στις εκλογές. Στην παρούσα φάση παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν και παρότι αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί, συνεχίζει να στηρίζεται από μία μεγάλη μερίδα των Ενώσεων. Ουσιαστικά τώρα αρχίζει σιγά σιγά η... καταμέτρηση δυνάμεων. Και μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο που θα γίνουν οι εκλογές έχουν να συμβούν ακόμα πολλά...

 

Τελευταία Νέα