Έτσι, ναι, ανεβαίνει!

Νίκος Μαρούδας
Έτσι, ναι, ανεβαίνει!

bet365

Ο Νίκος Μαρούδας γράφει για την καλύτερη φετινή εμφάνιση της Κέρκυρας που αν γίνει οδηγός είναι ικανή να φέρει από νωρίς την άνοδο στο νησί!

Μετά από καιρό η Κέρκυρα έκανε εμφάνιση που αρμόζει σε ομάδα Σούπερ Λίγκ. Ok, οι «Φαίακες» δεν ανήκουν ακόμα στο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής, ωστόσο με εμφανίσεις όπως αυτή της Δευτέρας πολύ σύντομα θα είναι και πάλι μεταξύ αυτών των 16 ομάδων.

Το... χαστούκι στις Σέρρες φαίνεται πως ταρακούνησε τους Επτανήσιους. Ένα χαστούκι που φαινόταν πως θα 'ρθει εδώ και καιρό. Αρκεί κάποιος να δει τα προηγούμενα αποτελέσματα. Δύσκολο διπλό στην Καρδίτσα (1-2), δύσκολο τρίποντο και με τα Τρίκαλα (1-0), αλλά και πιο πριν, νέο δύσκολο τρίποντο με την Παναχαϊκή (2-1). Και στα τρία αυτά ματς η Κέρκυρα είχε έναν πολύ δυνατό σύμμαχο. Την τύχη! Αυτή που δεν είχε δηλαδή στο τέλος του αγώνα στις Σέρρες...

Αυτό το 2-2 έκανε το ντέρμπι με την Ζάκυνθο να έχει χαρακτήρα... τελικού. Την Δευτέρα λοιπόν, έβλεπες στο γήπεδο 11 ποδοσφαιριστές να... γυαλίζει το μάτι τους! Μπήκαν από τα πρώτα λεπτά με σκοπό να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο και να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Το έκαναν, ήρθε το 4-0 και η εβδομάδα θα κοιλίσει πολύ ήρεμα και χωρίς γκρίνιες.

Όμως η διαφορά από τον Απόλλων έμεινε στο +3. Πολύ δύσκολα θα αυξηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα. Απλούστατα γιατί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δοκιμάζεται στην έδρα του Πανελευσινιακού και η λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα θα περάσει. Έτσι λοιπόν το παιχνίδι με την Ζάκυνθο δεν ήταν ο μόνος... τελικός. Τέτοιος είναι και το ματς στα Χανιά την Κυριακή.

Ναι, αν η Κέρκυρα μπει όπως μπήκε με την Ζάκυνθο θα έχει άνετο απόγευμα. Ναι, αν κάνει εμφάνιση ανάλογη με αυτή στη Λάρισα ή στη Ριζούπολη δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θα καθαρίσει το παιχνίδι και θα κοιτάξει τον Αχαρναϊκό. Όμως τα εκτός δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο της φέτος... Βλέποντας την εμφάνιση της Δευτέρας, η ομάδα του Βοσνιάδη φαίνεται πως είναι αποφασισμένη μέχρι το τέλος να πάει έτσι και στα εκτός έδρας ματς. Όλοι θέλουν στην χειρότερη περίπτωση το ντέρμπι με την ΑΕΛ να τους βρει στο -1 και γι' αυτό θα παλέψουν.

Αν το κάνουν λοιπόν, ναι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και τίποτα. Στις 29 Μαΐου (ίσως και νωρίτερα) θα πανηγυρίζουν την επιστροφή τους εκεί που ανήκουν και απ' όπου τους... έδιωξαν με τον χειρότερο τρόπο το καλοκαίρι. Στη Σούπερ Λιγκ!

Υ.Γ. Βλέποντας την βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ και την... μάχη που δίνουν ομάδες όπως ο Πλατανιάς και ο Λεβαδειακός για να μπουν στα πλει οφ αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς πριν μερικούς μήνες. Αν δηλαδή είχε μείνει στην κατηγορία η 9η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μάλιστα ενισχυθεί ουσιαστικά το καλοκαίρι. Θα ήταν άραγε αυτή τώρα σε μία από τις δύο αυτές θέσεις; Προσωπικά είμαι σίγουρος πως ναι...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα