ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1

bet365

Το έκανε ξανά! Βρέθηκε πίσω στο σκορ με απευθείας κόρνερ του Ίλιτς, αλλά ο Πανιώνιος απέδειξε ότι του... πάνε τα Γιάννενα! Ισοφάρισε στο 84' με τον Καραμάνο και με το 1-1 «αγκάλιασε» την 5η θέση! Κόκκινη ο Μανιάς κι ο Ρισβάνης.

Σ' ένα νευρικό παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με λίγες φάσεις και δύο αποβολές (από μία για κάθε ομάδα) ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος έμειναν στο ισόπαλο 1-1, ο «Άγιαξ» παρέμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη κόντρα στους «κυανέρυθρους» και οι Νεοσμυρνιώτες «αγκάλιασαν» την πέμπτη θέση.

Έτσι ξεκίνησαν

Πιστός στο 3-5-2 έμεινε ο Γιάννης Πετράκης, που έκανε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μιχαήλ επανήλθε στην τριάδα της άμυνας δίπλα σε Τζημόπουλο και Σκόνδρα. Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Καρανίκας αντί του διεθνή Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες, αμυντικά χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς και λίγο πιο μπροστά ο Ακόστα. Επιθετικό δίδυμο οι Μανιάς, Ίλιτς.

Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε επίσης δύο αλλαγές στο 4-2-3-1. Ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Βλάχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τασουλή το αριστερό και τον Οικονόμου να επανέρχεται στα στόπερ δίπλα στον Ρισβάνη. Στα χαφ οι Κόρμπος, Σιώπης και μπροστά τους δεξιά ο Καθάριος, αριστερά ο Μασούρας και επιτελικός ο Μπακασέτας. Στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Καραμάνος αντί του Ανσαριφάρντ.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, φωνές για πέναλτι

Ο Πανιώνιος ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο και δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ επιχειρούσε να επιτεθεί από αριστερά με Τασουλή και Μασούρα, τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, δεν είχαμε πολλές φάσεις, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη. Πάντως, στο 6' οι Ηπειρώτες φώναξαν δικαίως για πέναλτι, καθώς ο Μπακασέτας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή στην κεφαλιά του Μιχαήλ και ο Τζήλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, βλέπαμε αρκετά λάθη, τον «Άγιαξ» να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 21', όταν η κεφαλιά του Μιχαήλ απομακρύνθηκε και το σουτ του ίδιου παίκτη στην εξέλιξη της φάσης κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ίλιτς το εκτέλεσε απευθείας, ο Κόρμπος βρήκε αέρα και δεν απομάκρυνε, ο Διούδης δεν αντέδρασε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ και να πάρει προβάδισμα ο ΠΑΣ στο 23'.

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν είδαμε άλλη φάση, με τους γηπεδούχους να επιχειρούν επιθέσεις με βαθιές μπαλιές, ενώ οι όποιες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων... έπεφταν στο κενό. Έτσι, το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τον Ουζουνίδη να αποχωρεί προβληματισμένος και σκεπτόμενος για το τι έπρεπε να αλλάξει στο δεύτερο 45λεπτο.

Μία φάση, νεύρα και δύο αποβολές

Σε αυτό δεν είχαμε τίποτα περισσότερο από μία φάση, νεύρα και δύο αποβολές. Στο 67' είχαμε τη μία και μοναδική αξιόλογη στιγμή του δευτέρου μέρους, όταν ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναδάλες έκανε το πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν πολύ νευρικό για να έχουμε ένταση στο 76' για ένα πέναλτι που ζήτησε ο Πανιώνιος σε μαρκάρισμα του Μανιά στον Ανσαριφάρντ, η οποία έφερε την αποβολή του πρώτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ίδιο λεπτό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και αυτή του Ρισβάνη με τον ίδιο τρόπο, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

1-1 ο Καραμάνος, παρέμεινε αήττητος ο Πανιώνιος στους Ζωσιμάδες

Στο 84', όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Περιστερίδη, οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν απομάκρυναν και η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο, που ήταν σε κανονική θέση και πλάσαρε ιδανικά για να φέρει το ματς στα ίσια και να χαρίσει τον βαθμό στον Πανιώνιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι Νεοσμυρνιώτες παρέμειναν αήττητοι στους Ζωσιμάδες, όπου έχουν να ηττηθούν από τη σεζόν 1982-1983 και πλέον βρίσκονται... αγκαλιά με την πέμπτη θέση.

Man of the match: Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, ο... τίτλος πάει στον Καραμάνο, ο οποίος χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Πανιώνιο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανιώνιος είχε πρόβλημα στη δημιουργία και στη μοναδική φάση που είχε πέτυχε και το γκολ.

Στο ύψος του: Ο Ίλιτς άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η γκάφα: Ο Κόρμπος δεν απομάκρυνε στην απευθείας εκτέλεσε κόρνερ του Ίλιτς στο 23', ο Διούδης δεν αντέδρασε και ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Στην ισοφάριση του Πανιωνίου δεν απομακρύνει κανείς από τους αμυντικούς των γηπεδούχων σε φάση διαρκείας.

Το στραγάλι: Λανθασμένα δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ στο 6', αφού ο Μπακασέτας βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή στην κεφαλιά του Μιχαήλ. Στο 76' ο Μανιάς βρήκε τον Ανσαριφάρντ στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, με τον ρέφερι από την Αρκαδία να δείχνει και πάλι να συνεχιστεί το ματς. Όμως ο Μανιάς είδε σωστά την κίτρινη κάρτα για την αψιμαχία με τον Ανσαριφάρντ για να αποβληθεί. Σωστή και η αποβολή του Ρισβάνη, επίσης με δύο κίτρινες. Εύκολο έργο είχαν οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Νευρικό παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, με την ένταση στο 76' να φέρνει την αποβολή του Μανιά, ενώ ένα σκληρό μαρκάρισμα στο αμέσως επόμενο λεπτό έφερε και αυτή του Ρισβάνη, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 23', ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 84', παρέμεινε αήττητος στους Ζωσιμάδες, όπου έχει να χάσει από τη σεζόν 1982-1983, και «αγκάλιασε» την πεντάδα.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ναδάλες (90' Γιάκος), Μανιάς, Ίλιτς (90' Ηλιάδης).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (64' Χαλκιαδάκης), Καθάριος (59' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (46' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα