Μπασινάς: «Πιστεύω στον Σκίμπε»

Μπασινάς: «Πιστεύω στον Σκίμπε»

Gazzetta team
Μπασινάς: «Πιστεύω στον Σκίμπε»

bet365

O Άγγελος Μπασινάς μίλησε για την Εθνική ομάδα και τον νέο προπονητή, την σχέση του με το ποδόσφαιρο αλλά και την δημοσιότητα. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Γιάννη Κυράστα και να τον χαρακτηρίσει τον καλύτερο προπονητή που συνεργάστηκε.

Με αφορμή το σημερινό φιλικό παιχνίδι στο Αιγάλεω μεταξύ της Εθνικής που σήκωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μια μεικτή ομάδα ποδοσφαιριστών, ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε ΣΠΟΡ FM 94,6 για την νέα αρχή της Εθνικής μας ομάδας, τον καλύτερο προπονητή που είχε, το πόστο που θα ήθελε στο μέλλον αλλά και την σχέση του με την δημοσιότητα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το σημερινό φιλικό στο Αιγάλεω ανάμεσα στην Εθνική που σήκωσε το Euro και μία μεικτή ομάδα ποδοσφαιριστών: «Έχουν μαζευτεί μία από τις ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο από την ενδεκάδα που μπορεί να κατεβάσουν καταλαβαίνεις ότι θα γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος προς τιμήν του Ζαχαρία Λυκουρίνου. Όποιος έρθει στο γήπεδο, καλή μέρα έχει, θα χαρεί να δει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ξανά σε δράση».

Το Μαυροβούνιο υποδέχεται η Εθνική μας την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε απόδοση 1.95 προσφέρεται ο άσος στη Mybet.

Για το τι ασχολείται αυτή τη στιγμή με το ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή δεν μου βγαίνει να κάνω κάτι, ή δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με την προπονητική. Όταν δεν έχεις κάτι που σου αρέσει και να το κάνεις καλά, καλύτερα να μην ασχολείσαι. Θα ήθελα να ασχοληθώ με το χώρο του ποδόσφαιρο, ως τεχνικός διευθυντής ή κάτι που να είναι μία θέση μέσα σε μία ομάδα που να έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκησης. Κάτι σαν σύμβουλος θα μου άρεσε. Μέχρι στιγμής δεν είχα κάποια πρόταση που να με ενδιέφερε ή να τη σκέφτομαι».

Για τον αδερφό του, τον Στέφανο: «Είναι στα Σπάτα και έχει αναλάβει τις ακαδημίες του Αήττητου Σπάτων. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι ανάλογο και εγώ. Είναι πιο δύσκολο σε μία μικρή ομάδα σε σχέση με μία επαγγελματική. Πρέπει να δουλέψεις περισσότερο, και όχι μόνο να τους πεις πέντε πράγματα».

Για τον καλύτερο προπονητή που συνεργάστηκε: «Με εκείνον που είδα διαφορά και η ομάδα συνολικά ήταν ο συγχωρεμένος Γιάννης Κυράστας. Επειδή ήμουν πολλά χρόνια στην ομάδα και κατά καιρούς είχαν περάσει πολλοί προπονητές. Ήταν λογικό να τον επιλέξω, επειδή αν και το δούμε συνολικά, η χρονιά ήταν η καλύτερη με τον Κυράστα. Ήταν πολύ καλή η προπόνηση, η προετοιμασία και πώς προετοίμαζε ψυχολογικά τους παίκτες. Ήταν ο ιδανικός να περάσει αυτό που ήθελε στην ομάδα και εμείς το βγάζαμε στο γήπεδο. Έβλεπες κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν τυχαία η πορεία στην Ευρώπη και είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω του συστήματος που είχε από τον συγκεκριμένο προπονητή, και ήρθε το 2004, κάτι είχε και δεν ήταν τυχαίο. Ο πυρήνας της ομάδας ήταν από εκείνη την ομάδα. Ήταν ένα μείγμα που πολύ δύσκολο να συμβεί στο μέλλον ξανά. Δούλεψα με πολλούς προπονητές, κάθε σεζόν και με άλλον σχεδόν. Μόνο με τον Σουμ δουλέψαμε λίγο καιρό παραπάνω».

Για τη σημερινή Εθνική Ελλάδας με τον Σκίμπε και μετά την καταστροφή της προηγούμενης διετίας, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από το Euro της Γαλλίας: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, επειδή πιστεύω και στον νέο προπονητή, να φτιάξουμε κάτι από την αρχή. Έχουμε τον χρόνο, την ελευθερία να το κάνουμε. Είναι μία ευκαιρία να κάνει κάτι καλό. Αν δεν το κάνει τώρα, τότε θα πάμε πολύ πίσω. Το θέμα είναι ο αποκλεισμός να λειτουργήσει καλύτερα για εμάς. Σίγουρα δεν περίμενες να έχεις αυτή την πορεία και να χάσεις από αυτές τις ομάδες. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ στέκομαι στον αποκλεισμό και πιστεύω ότι όλοι έχουν καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης τους. Όλοι καταλαβαίνουν πως όποιος θέλει να κάνει καριέρα, είναι τεράστιο πλήγμα να λείπει από αυτή τη διοργάνωση».

Για το αν του λείπει η δημοσιότητα: «Το θέμα της δημοσιότητας με ενδιέφερε μόνο για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν μαζί μου μόνο για αυτό που κάνω και όχι για κάτι άλλο. Μόνο για τη δουλειά μου. Ήθελα οι δημοσιογράφοι να κοιτούν αυτό που έκανα στο γήπεδο. Για αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου που είμαι στην ηρεμία. Αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος ότι φτάνει ο χρόνος να σταματήσεις, ξέρω ποδοσφαιριστές και συμπαίκτες μου που έχουν έρθει σε κατάθλιψη».

 

Τελευταία Νέα