ΠΑΟΚ: Η πρωτιά του Γιώργου Τζαβέλλα

ΠΑΟΚ: Η πρωτιά του Γιώργου Τζαβέλλα

ΠΑΟΚ: Η πρωτιά του Γιώργου Τζαβέλλα

bet365

Ο Γιώργος Τζαβέλλας στην πιο σταθερή χρονιά του, από τη μέρα που πήγε στον ΠΑΟΚ, έφτασε να είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχών απ’ όλη την ομάδα!

Στον αγώνα με την Καλλονή μέτρησε το έκτο συνεχόμενο 90λεπτο στο πρωτάθλημα κι άφησε τον Ρόμπερτ Μακ στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Αποτέλεσε βασική επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ, παίζοντας μάλιστα το 90% των αγώνων ως κεντρικός αμυντικός και όχι ως αριστερός μπακ, κάτι που δεν άλλαξε και στην εποχή του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος προπονητής συνεχίζει να τον εμπιστεύεται όπως συνέβαινε και με τον προκάτοχό του.

Βασικός και αναντικατάστατος από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς κανέναν τραυματισμό, κάτι που αποτελεί θέμα τύχης αλλά και δείγμα γραφής στις προπονήσεις, ο διεθνής αμυντικός του «Δικεφάλου» έφτασε να μετράει 3.313’ λεπτά συμμετοχής, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, έχοντας αγωνιστεί στα 38 από τα 48 μέχρι στιγμής παιχνίδια της σεζόν 2015-2016.

Οι φετινές εμφανίσεις ξαναέβαλαν τον όνομά του στις κλήσεις της εθνικής ομάδας από τον Σκίμπε, που τον γνώριζε από την εποχή της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ αν κάτι του λείπει, αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση από το κοινό της Τούμπας. Το αντιλαμβάνεται κάθε ένας, ο οποίος μπορεί και ξέρει να «διαβάζει» τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Τζαβέλλας, είναι αλήθεια, ακόμη και σήμερα βλέπει να υπάρχει ένα μικρό κομμάτι του κόσμου, που για τους δικούς του λόγους, συνεχίζει να αμφισβητεί το γεγονός ότι ο διεθνής αμυντικός είναι από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ της ομάδας. Οι αριθμοί, πάντως, τους διαψεύδουν τους λίγους και επιβεβαιώνουν τους πολλούς…

Οι φετινές επιδόσεις του Τζαβέλλα:

· Σούπερ Λιγκ: 23 αγώνες, 1.972’ λεπτά συμμετοχής

· Κύπελλο: 5 αγώνες, 450’ λεπτά συμμετοχής

· Europa League: 10 αγώνες, 891 λεπτά συμμετοχής

Η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών έπαιξε το δικό της ρόλο προκειμένου ο Ρόμπερτ Μακ να χάσει τα πρωτεία, με τον Σλοβάκο να μετράει 3.249 λεπτά συμμετοχής, ενώ τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Δημήτρης Πέλκας.

Οι 10 πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής:

1. Γιώργος Τζαβέλλας: 3.313’

2. Ρόμπερτ Μακ: 3.249’

3. Δημήτρης Πέλκας: 3.036’

4. Αλέξανδρος Τζιόλης: 3.021’

5. Μιγκέλ Βίτορ: 2.814’

6. Εργκίς Κάτσε: 2.096’

7. Στέφανος Αθανασιάδης: 1.993’

8. Γκάρι Ροντρίγκες: 1.972’

9. Στέλιος Κίτσιου: 1.951’

10. Ρικάρντο Κόστα: 1.875’

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα